Muziekcafé JW presenteert bluesfestival in Social Underground Rotterdam

jw bluesOp 21 juni presenteert Muziekcafé JW een nieuw festival in Social Underground Rotterdam. Vanaf 21:00 uur blues in alle gradaties. Vier bands, vier stijlen.

Rusty Nail komt uit Rotterdam en speelt rhythm & blues covers. Ze zijn al jaren actief en zijn sinds enige tijd bezig in de huidige bezetting, met twee solo gitaristen. Wat opvalt is het verschil in speelstijl tussen beide gitaristen. De één meer sixties georiënteerd (onder andere Rocking Thunders) en de ander met een moderner geluid. Al met al staat het garant voor een gevarieerd en swingend repertoire. Ballads van onder meer Fleetwood Mac en Gary Moore worden afgewisseld met swingende eigen bewerkingen van oude bluesstandards als Hoochie Coochie Man en covers van Steve Miller, vroege Stones en Yardbirds.

De Wet is een rauw, Rotterdams blues/roots/rock trio. De band is geïnspireerd door klassieke vuige blues, oude Motown en de gitaarhelden uit de jaren 70.

De Rotterdamse band The Krewe is opgericht in februari 2014. Het repertoire bestaat uit nummers van onder andere Susan Tedeschi, maar ook uit klassiekers van bijvoorbeeld Ray Charles. The Krewe speelt ook eigen songs, geschreven door Randy Derkhof.
De Wet – Beg For More (live)

Extra informatie
Datum: zaterdag 21 juni
Locatie: Social Underground Rotterdam, Boompjeskade 15, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur
Entree: 7,50 euro

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Social Underground Rotterdam.

 

Rotterdamse techno pioniers Mike Drama, Stranger en John Treshold naar De Beuk

Mike Drama IMG_2074Zaterdag 14 juni beukt Barendrecht weer. In Poppodium de Beuk is het technoconcept Scherpe Randjes weer terug met een nieuwe editie. Deze editie gaan ze terug in de tijd, toen 135 BPM nog de standaard was.

De headliner van de avond is niemand minder dan de Rotterdamse hardtechno pionier Mike Drama. Speciaal voor deze oldschool techno editie van Scherpe Randjes zal hij z’n oude vertrouwde platen oppoetsen om een 3 decks oldschool (hard) techno set te draaien.

Als Drama begint weet je nooit waar het zal eindigen. Hij weet altijd zijn sets iets unieks mee te geven. Zijn skills zijn over de hele wereld niet onopgemerkt gebleven en dat is terug te zien aan zijn vele optredens op onder andere Awakenings, Time Warp, Djax it Up, Decibel Outdoor en Q-Base.

Mitchel Polderman is onder zijn artiestennaam Stranger zeker geen onbekende in Rotterdam. Hij is resident bij onder andere Rotterdamdse Rave en Techno Cruise en is samen met DJ Nonce als Konkrete Collective niet meer weg te denken uit de Rotterdamse technoscene. Ook hij zal gebruik maken van vinyl en drie draaitafels.

John Treshold begon in 2001 met het mixen van oldschool, house en techno op vinyl. Vaak zoekt hij juist de combinaties met verschillende stijlen, maar behoud altijd de hardere roots in zijn mixen. Deze avond draait hij een mix van oldschool techno afgewisseld met wat hedendaagse klappers.Verwacht schelle hi-hats en percussie met dikke basdrums.

Natuurlijk zijn de drijvende krachten achter Scherpe Randjes ook van de partij. Marticos Hell en Jorn Copier zullen voor eerst samen een set draaien. Deze twee heren hebben bij elkaar al zo’n 21 jaar dj ervaring en samen weten zij de pareltjes uit de oudheid eruit te pikken die voor Marticos Hell soms nog voor zijn geboortejaar zijn uitgebracht. De mannen zullen de avond dan ook op een gepaste manier opwarmen voor het muzikale geweld dat na hun komen gaat.
Extra informatie
Datum: zaterdag 14 juni
Locatie: De Beuk, 1e Barendrechtseweg 5, Barendrecht
Aanvang: 21:30 uur (tot 02:00 uur worden bezoekers toegelaten)
Entree: 4 euro (leden van De Beuk betalen 2 euro)
De Beuk is alleen toegankelijk vanaf 16 jaar, legitimatie is verplicht.

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van De Beuk.