Broederliefde releast ep in Social Underground Rotterdam

bL_flyer_metlinkpng-01-e1407675587956Het is eindelijk zover! Broederliefde staat op het punt om hun ep te releasen en ze willen graag dat jij daar bij bent. De ep-release van Gevoelig Feestje is op vrijdag 29 augustus in S.U.R. (Social Underground Rotterdam) in Rotterdam.

In het Popunie clipoverzicht van juli was de video Labanta van de Rotterdamse formatie Broederliefde al te zien. De video is het eerste bewijs van de aanstaande ep, waarvoor de groep tekende bij platenmaatschappij Top Notch. Op de ep staan bijdragen van onder meer Kraantje Pappie en Cho.

Labanta, wat zoiets betekent als “sta op en maak er een feest van”, is geschoten op Kaapverdië, waar de vier heren hun roots hebben liggen.

http://www.youtube.com/watch?v=W3QlksKe4Dw
Broederliefde – Labanta

Broederliefde, bestaande uit Emms, Jerr, Mella en Sjaf, is ontstaan uit een veel grotere groep voetbalvrienden uit de Rotterdamse wijk Spangen. In korte tijd wisten ze de scene te bestormden met sterke video’s, studiosessies en een mixtape. Hun achterban is in korte tijd gigantisch gegroeid.

broederliefdeeDe muziek van Broederliefde is enorm divers. De heren maken wat ze leuk vinden en dat verschilt van harde straatraps tot vrolijk dansbare anthems. Broederliefde stond al op als festivals Solar, Noorderslag en Bevrijdingsfestival Groningen.

Extra informatie
Datum: vrijdag 29 augustus
Locatie: Social Underground Rotterdam, Boompjeskade 15, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur
Entree: 15 euro (dit is inclusief één exemplaar van de nieuwe ep van Broederliefde)

S.U.R. is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 32 en 48 stoppen voor de deur (halte Willemswerf). Vanaf Station Blaak is het twee minuten lopen.

Voor meer informatie bezoek je de website van Social Underground Rotterdam.

Extreme elektronica tijdens RVLT Festival in WORM

rvlt festivalAan Rotterdamse festivals geen gebrek deze zomer. Ook de animo is niet gering en in de behoefte wordt voorzien. Echter bleef een grote groep met een andere muzikale voorkeur dan de reguliere hipster of indiepopper onbediend. De eerste editie van het RVLT festival in WORM vult dit gat op.

Het RVLT festival gaat de diepte in met niet alleen de beste breakcore artiesten van het moment, maar belicht ook de kunst, grafisch ontwerpen en films van de betrokken artiesten. Middels optredens, een expositie, workshops, Q&A’s en filmvertoningen belicht dit festival het hele breakcore spectrum en is het buiten een knalfeest ook nog eens een bron van inspiratie.

Liefhebbers van grensoverschrijdende jungle, metal, hardcore, overstuurde breakbeats, breakcore en alles hier tussenin, kunnen op 29 en 30 augustus (dag en nacht) hun hart ophalen in WORM. De internationale line-up van het RVLT Festival liegt er niet om:

Drumcorps (usa)
DJ Skullvomit (usa)
Deformer (nl)
Gore Tech (uk)
Bong-ra (nl)
Sickboy (be)
Ruby My Dear (fr)
Wormskull (nl/hu)
Droon (be)
FFF (nl)
Thrasher (nl)
Igorrr (fr)
Shitwife (uk)

Evenementen organisatie, artiestenbureau en platenlabel PRSPCT is inmiddels een internationaal begrip. Met de nadruk op de hardere stijlen van de elektronische muziek trekken de PRSPCT party’s hordes mensen uit alle windstreken. De verschillende sub-labels onder de vleugels van PRSPCT hebben allemaal een andere muzikale invalshoek. Zo ook RVLT dat zich voornamelijk richt op de hardere breakbeat georiënteerde genres, waaronder jungle en breakcore. Deze laatste is prominent tijdens het RVLT Festival.

Extra informatie
Datum: vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus
Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam
Aanvang: bekijk hiervoor de website van RVLT
Entree: dagkaarten: 18,25 euro / Passepartout: zie hier

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van RVLT Festival.