Extreme elektronica tijdens RVLT Festival in WORM

rvlt festivalAan Rotterdamse festivals geen gebrek deze zomer. Ook de animo is niet gering en in de behoefte wordt voorzien. Echter bleef een grote groep met een andere muzikale voorkeur dan de reguliere hipster of indiepopper onbediend. De eerste editie van het RVLT festival in WORM vult dit gat op.

Het RVLT festival gaat de diepte in met niet alleen de beste breakcore artiesten van het moment, maar belicht ook de kunst, grafisch ontwerpen en films van de betrokken artiesten. Middels optredens, een expositie, workshops, Q&A’s en filmvertoningen belicht dit festival het hele breakcore spectrum en is het buiten een knalfeest ook nog eens een bron van inspiratie.

Liefhebbers van grensoverschrijdende jungle, metal, hardcore, overstuurde breakbeats, breakcore en alles hier tussenin, kunnen op 29 en 30 augustus (dag en nacht) hun hart ophalen in WORM. De internationale line-up van het RVLT Festival liegt er niet om:

Drumcorps (usa)
DJ Skullvomit (usa)
Deformer (nl)
Gore Tech (uk)
Bong-ra (nl)
Sickboy (be)
Ruby My Dear (fr)
Wormskull (nl/hu)
Droon (be)
FFF (nl)
Thrasher (nl)
Igorrr (fr)
Shitwife (uk)

Evenementen organisatie, artiestenbureau en platenlabel PRSPCT is inmiddels een internationaal begrip. Met de nadruk op de hardere stijlen van de elektronische muziek trekken de PRSPCT party’s hordes mensen uit alle windstreken. De verschillende sub-labels onder de vleugels van PRSPCT hebben allemaal een andere muzikale invalshoek. Zo ook RVLT dat zich voornamelijk richt op de hardere breakbeat georiënteerde genres, waaronder jungle en breakcore. Deze laatste is prominent tijdens het RVLT Festival.

Extra informatie
Datum: vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus
Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam
Aanvang: bekijk hiervoor de website van RVLT
Entree: dagkaarten: 18,25 euro / Passepartout: zie hier

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van RVLT Festival.

Meer zoals dit

De kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland komen eraan

gpnl kwartfinaleDeze week starten de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland. 48 bands en singer/songwriters maken zich op voor de strijd op het podium.

Het oordeel van de jury van de Grote Prijs is inmiddels geveld en de 48 bands en singer/songwriters die deel mogen nemen aan de competitie werden al eerder bekendgemaakt. Met dat gegeven wordt het tijd voor het serieuze werk: de komende tijd worden de deelnemers tijdens de kwartfinales uitgedaagd het beste van zichzelf te geven. Om daarmee de aanwezige jury, bestaande uit Lisa Gritter (Suburban Records), Ingmar Griffioen (VPRO 3voor12), Waldo Volmer (Gigant, Cortonville), Cedric Muyres (Snowstar Recordings), Patrick Lamberts (Music Maker) en Joris van Welsen (Earth Beat), ervan te overtuigen dat zij een plek in de halve finale verdienen.

Daarbij is het eveneens van belang dat de harten van het publiek worden veroverd. De nummers één en twee met de meeste publieksstemmen stromen namelijk direct door naar de volgende ronde. Het startschot voor de eerste kwartfinale wordt op vrijdag 29 augustus in de zaal van W2 Poppodium in Den Bosch gegeven. In totaal zullen er acht kwartfinales plaatsvinden, verspreid over diverse podia in het land.

In de aanloop naar de kwartfinales vond onlangs in Paradiso de allereerste bootcamp sessie van de Grote Prijs van Nederland plaats. Onder begeleiding van professionele coaches, Dennis van Leeuwen (Kane), Wouter Hamel, Llewy Is Sel (Relax), Eddy Steeneken (Moke) en Marien Dorleijn (Moss), werden de aanwezige muzikanten alvast voorzien van de juiste handvatten voor hun presentatie op het podium. De bootcamp sessie maakt deel uit van de nieuwe vorm van de Grote Prijs van Nederland, waarbij de focus meer dan ooit op talentontwikkeling ligt.

Overzicht kwartfinales
29 augustus: kwartfinale Bands in W2 Poppodium (Den Bosch)
met: Edison Effect, Hard2Get, Monday Patriots, Sväva, The Afterveins en Wooden Soldiers

– 30 augustus: kwartfinale Singer-songwriter in Metropool (Hengelo)
met: Arnold Veeman, Charley Marie, Mary Confurius, Noam Vazana, Sascha Elisah en Valentina Elèni

– 31 augustus: kwartfinale Singer-songwriter in W2 Poppodium (Den Bosch)
met: Bregje Sanne Lacourt, Daniel Cane & The Rebellion, Iris Penning, Marit Trienekens, Oscar Rasco en Tim Pells

– 6 september: kwartfinale Singer-songwriter in People‘s Place (Amsterdam)
met: A Brighter Light, Isabelle Amé, Jan-Anne van der Wel, Jeanne Rouwendaal, Pablo A. en Taco de V

– 11 september: kwartfinale Bands in Pakhuis Wilhelmina (Amsterdam)
met: Hoffman, Lynn Olsen, My Blue Van, Sir James, The Brahms en Trip To Dover

– 12 september: kwartfinale Bands in Pakhuis Wilhelmina (Amsterdam)
met: ALUMNA, Guillaume Finta, Kid Harlequin, Lakshmi, The Peterlees en Try Acrobatics

– 13 september: kwartfinale Bands in Metropool (Hengelo)
met: Fenn, Leeways, Mønsterbird, Orange Fox, Radio Days en Valour Up Twice

– 14 september: kwartfinale Singer-songwriter in Bitterzoet (Amsterdam)
met: Bruno Rocco, Charl Delemarre, Chelsea & Boudewijn, Jack and the Weatherman, Nana Adjoa en Sacha Vee

Voor meer informatie bezoek je de website van de Grote Prijs van Nederland.