Music Support: RVLT Festival

rvltDe derde editie van Rotterdam’s enige multi-disciplinaire underground festival staat voor de deur! Op 30 september en 1 oktober draait alles om electronica, drum ’n bass, breakcore, hardcore en glitch in WORM.

RVLT Festival biedt een weekend vol performances, workshops, films, lezingen en exposities. Naast lokale helden als FFF, Bong-Ra en DJ Thrasher zijn er dit jaar de volgende internationale artiesten uitgenodigd: Filastine (USA), DJ Shitmat (UK), Mark N (Aus), Tim Exile (UK), Laurent Ho (Fra), Simon Underground (UK), High Rankin (UK), VVHY (Ru), Brice Lane (Mar), Rotator (Fr) en Oliver Kucera (CZE).

Audio en visual workshops
Je kunt gratis deelnemen aan de audio en visual workshops die tijdens het dagprogramma worden gegeven door Bleton, Brice Laine, Filastine, VVHY, Tim Exile, High Rankin, Oliver Kucera en Elektruck. Op zaterdag is ook de Popunie aanwezig voor ‘one-on-one’ gesprekken over het profileren en promoten van je act.

Extra informatie
Datum: vrijdag 30 september & zaterdag 1 oktober
Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71
Aanvang dagprogramma vrijdag: 15.00 u | avondprogramma 19.30 u
Aanvang dagprogramma zaterdag: 12.00 u | avondprogramma 20.30 u
Entree: combiticket €30,- | passepartout €40,-
Facebookevent

Meer informatie en het complete programma vind je op de site van RVLT.

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCHet RVLT Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Rotterdam.

Meer zoals dit

Dit zijn de Finalisten van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016

Gisterenavond, aan het einde van de Halve Finale, maakten de jurypanels de finalisten in de vier categorieën bekend. In elke categorie is er een 1prijs van €1.000,- en masterclasses, een 2e prijs van €500,- en een publieksprijs van €250,- te winnen. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena, de naamgevend sponsor van de wedstrijd. De volgende 25 acts zullen strijden om de prijzen in de finale op 20 november in LantarenVenster.

bart-notermans_finalisten-gpr-2016

Urban
Jaskelis nu-soul. De Scandinavisch/Afrikaanse Jaskelis schept samen met haar band een geheel eigen wereld van combinaties tussen soul, hiphop, jazz en Afrikaanse vibes. De reactie van de jury: ‘Wow’.
WatWatIs hiphop. De jongens van WatWatIs zijn opgegroeid op de straten van Rotterdam, waar het er vaak hard aan toe ging, en weten die ervaringen te vertalen naar songs die het hart raken. De microfoonkabel was tijdens de halve finale letterlijk te kort voor hun energie.
Latiyah Artista – urban pop. Latiyah heeft volgens de jury op het podium ‘de touwtjes in handen’. Ze vertelt haar verhaal op het podium zowel in woord als in dans.
Monta  hiphop. Deze goedlachse rapper en Music Matters muziekambassadeur van 2016 pakt zijn publiek in met zijn originele vondsten in Nederlandstalige teksten en ook de jury smolt voor hem.
Fabz Pi  hiphop. Met doordachte lyrics op doordachte beats verspreidt Fabz Pi niets anders dan pure liefde. Join The Reloveution!

Bands
Venus Tropicaux
 – stoeipunk. Dit charmante zootje ongeregeld heeft op het podium slechts 15 minuten nodig om een heerlijke verwarring te ontketenen.
Meneer van Dalen 
 Nederlandstalige pop. Frontvrouw Sophie Reekers schrijft avontuurlijke Nederlandstalige songs in noot en woord.
Mitch Rivers Band 
 Americana/blues/soul. De jury vond dit het meest sfeervolle optreden. Zoals de band het zelf stelt: ‘Bourbon voor de rusteloze ziel’.
Order Of The Emperor 
grooving hardrock. Deze strakke band speelt hun harde rocksongs, zoals het ooit bedoeld was.
L’Asset 
– synthpop. Energieke, eigenzinnige popgroep met felle zang van frontvrouw Tessa Lamers.

Singer/songwriter
Wouter Mol
 
 Wouter laat zich inspireren door muzikanten als Thom Yorke en Jeff Buckley en vult de ruimte met stilte en psychedelische pop. Tijdens de halve finale creëerde hij met een violist en harpiste zijn eigen magie: het laatste nummer volledig in het donker!
BÄSN 
 Bäsn, ofwel Sjoerd van Kampen, is multi-instrumentalist, -genrist, singer/songwriter, producer en dj en lijkt zo weggehaald uit een Britse achterstandwijk met de juiste moves, looks en sound.
Nana 
 Met haar melancholische songs eist Nana Peijnenburg de aandacht van haar publiek.
Hüseyin Badilli 
 Als zanger en artiest heeft Hüseyin Badilli zich nooit willen beperken tot slechts één muziekstijl, of het nu Turks, klassiek of jazz is. Hij deelt zijn eigen kijk op de wereld in dansbare en persoonlijke beats.
Anne Bakker 
 Anne gaat het experiment aan; met ‘slechts’ haar zang en ritmische vioolspel neemt ze haar publiek mee in hypnotiserende songs.

Electronics
Welke producer maakt op 20 november de beste track binnen één uur op basis van de samplekit van Triphouse?
De 10 producers die dit jaar hun best gaan doen zijn: ANIK, Galax, Giorgio Oehlers, Kems, Oby Nine, RK9, Roomland, Saladuit, Taylan Alan en Hofnarcist .

Meer informatie over alle deelnemers vind je op www.groteprijsvanrotterdam.nl.
Volg de Sena Grote Prijs van Rotterdam op Facebook voor het laatste nieuws over de wedstrijd.

profiel-neutraalInformatie over de finale
Datum: zondag 20 november
Locatie: LantarenVenster
Aanvang: 16.00 uur
Entree: €10 | kaartjes koop je via de acts of via www.lantarenvenster.nl
Facebookevent

 

foto: Bart Notermans