Popunie Music Support: RVLT Festival

worm_rotterdam_rvltHet RVLT Festival is terug met een driedaagse tweede editie vanaf 22 oktober in WORM: een lang weekend vol muziek, kunst, lezingen, workshops, film en q&a’s met ditmaal Digital Punk als verbindend thema. RVLT is een sub-label van het Rotterdamse PRSPCT Recordings, dat wereldwijd bekend is om meedogenloze drum & bass Releases.

Het concept achter RVLT Festival is om eens niet de ‘mainstream’, maar juist het individu te belichten. Het festival presenteert artiesten, die werk maken in verschillende disciplines. Deze ‘oddball’ artiesten zijn getalenteerd in meerdere disciplines, maar dit aspect van de artiest blijft vaak onderbelicht, doordat vaak maar één aspect aan bod komt. Juist dit multi-disciplinaire karakter staat centraal op het festival.

In de term Digital Punk staat ‘punk’ voor punk in de ruimste zin van het woord; een ‘fuck-you’ attitude dat zelf-expressie promoot en dat vermijdt  om zich te conformeren aan enig systeem. In andere woorden: “Doe wat je zelf wilt en heb schijt aan wat iemand anders vindt van je kunst.”

De focus ligt bij het festival voornamelijk op muziek, maar RVLT heeft een sterk programma met activiteiten en werken in andere disciplines, waaronder een expositie, workshops en lezingen, films en documentaires en natuurlijk de traditionele Breakcore Bingo en de Goat Milking Sessions, voordat het feest losbarst.

PRSPCT RVLT Festival#2PRSPCT RecordingsRVLT Festival #2 Official Trailer!!Get your tickets here : http://www.rvltfestival.nl22+23+24 October 2015 : WORM, RotterdamPlease share and help spread the word! Follow hashtag #rvlt15Audio : Shitwife ‘High Octane Party Banger’

Posted by RVLT Festival on vrijdag 4 september 2015

 

Vrijdag: noise hiphop / chipcore / crossbreed / breakcore
Nederlands populaire hardcore drum & bass formatie The Hard Way is de headliner van de vrijdagavond. Hun punk-meets-hardcore breaks reflecteert de geest van de huidige generatie. De vrijdagavond begint met de Amerikaanse noise hiphop groep NAH, die verder zijn gegaan, waar Death Grips stopte. De legendarische Japanse DJ Scotch Egg draait verder die avond zijn gabba nintendo gameboy chipcore. Het Wit-Russische Ambassador 21 draait digital hardcore, en Stazma, Electric Kettle en Apzolut representeren originele, energieke stijlen van extreme electronics.

11705820_10153580573601068_937995013279099543_o

Programma
Performing: NAH (usa), DJ Scotch Egg (jap), The Hard Way (nl), Electric Kettle (fr), Ambassador 21 (bela), Stazma And The Junglechrist (fr) en Apzolut (nl)

Exhbition: Le Derniere Cri (fr), Molly Macindoe (uk) en Memory Hole (usa)

Docu’s: Mike Redman’s Walkmen en The Weird World of Blowfly

Workshop/lecture/q&a: Scotch Egg en Matthieu Bourel

Meer informatie vind je op de website van RVLT of de website van Worm.

Extra informatie
Datum: 22 oktober – 24 oktober
Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam
Aanvang: 20.00 uur
Entree: passepartout €29,95 | verschillende dagkaarten beschikbaar, kijk bij de vvk
Facebookevent

RVLT Festival wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Binnenkort: nieuwe rubriek van Okkie Vijfvinkel

Popunie heeft een nieuwe columnist in het team: Okkie Vijfvinkel. Aanstaande vrijdag verschijnt zijn eerste column. Ontmoet Rotterdams duizendpoot, eeuwig aanwezige in het uitgaans- en concertleven van Rotterdam en omgeving, dj, frontman van The Fuzzbrats en schrijver.

Mijn naam is Oscar ‘Okkie’ Vijfvinkel. De meeste mensen kennen mij als dj, sommigen als frontman van de band The Fuzzbrats en weer anderen kennen me van mijn ‘cover en origineel’ muziekbijdrages aan het programma Vraag Het De Bieb van Radio Rijnmond.

Mijn geboortejaar is 1968. Sinds mijn twaalfde jaar ben ik met muziek bezig en maakte kennis met lokale scenes door de stad in te gaan.

Ska, new wave, punk, reggae en rockabilly hebben mijn muzieksmaak gevormd in die periode. Van huis uit kreeg ik cooljazz mee van mijn vader die ook platen draaide van James Brown terwijl mijn moeder fusionrock bands luisterde als CSN&Y, Blood, Sweat & Tears en het vroege werk van Chicago.

Op mijn vijftiende ontdekte ik radio en alle popmuziek die daar te horen was. Zoals ik nooit onderscheid maak op straat tussen punks of rasta’s, psychobillies of buren die toevallig Marokkaan zijn heb ik nooit muziek benaderd met grensgedachten. Het komt gewoon niet in me op.

Wat mijn vrienden soms wat vreemd overkomt. Zowel menselijk als muzikaal.

De meeste kennissen weten dat. Velen hebben meningen over ‘andere’ mensen en muziek die niet in hun smaak valt. Zo zij het. Mijn sensatie met muziek was en is van alle tijden en smaken. In de jonge jaren Prince luisteren en dan Angelic Upstarts opzetten, Black Uhuru draaien en daarna Buzz & The Flyers. Proberen uit te vinden wat in het jongerencentrum gedraaid werd en er achter komen dat de band Normaal heette, Grandmaster Flash en New Order kopen nadat hun knalhits in de disco gedraaid werden. De muziekhonger is nooit gestopt.

Mijn columns zullen gaan over alle bovenstaande onderwerpen. Door mijn eeuwige aanwezigheid in het uitgaans- en concertleven van Rotterdam en omgeving, het dj-werk alsmede de avonturen als zanger en drummer van verschillende bands maakte ik genoeg situaties mee die amusant of opvallend zijn. Door de jaren, leeftijd, ervaringen en de daarmee gepaard gaande overdenkingen en conclusies kan ik wellicht af en toe een gevoel van ‘zo zit dat ook nog een keer’ bieden. Ervaringen zijn de schatkamer van de ziel.

Tegen de tijd dat de columns bekend worden zal eenieder die mijn pad kruist zich daarvan bewust zijn haha! Juist om dit te voorkomen zal ik soms naam X verruilen met fictieve naam Y. Ook zijn er vele locaties die genoemd worden die al jaren niet meer bestaan. Daarom zullen die locaties een adres meekrijgen en de jaartallen van opening.