Waterfront Rotterdam heet nu Social Underground Rotterdam

SUROnder de naam Social Underground Rotterdam (S.U.R.) is aan de Boompjeskade een nieuw uitgaansconcept gelanceerd. S.U.R. (spreek uit: As You Are) biedt in het voormalige Waterfront Rotterdam plaats aan een bonte verzameling subculturen en bestaande culturen.

Als verbindend element tussen deze stromingen geldt dat ze een muzikaal thuis bieden aan mensen die bereid zijn regels te doorbreken om zichzelf te kunnen zijn. De nieuwe exploitanten Rob en Boy Janssen geven met hun concept Rotterdamse party organisatoren de vrijheid ‘hun ding’ te doen. Iedereen organiseert zijn eigen avond en bij succes op terugkerende basis. S.U.R. biedt een thuis aan rebellen, trendsetters, avant-garde, wanderers, creatievelingen en alle anderen voor wie (nog) geen hokje bestaat.

S.U.R. speelt hiermee in op de eclectische tendens in de jongerencultuur, waarin de grenzen tussen stijl en stroming totaal lijken vervaagd. Waar jongeren zich ooit als Pleiners en Dijkers lieten wegzetten, wordt tegenwoordig naar hartenlust tussen de verschillende stijlen geshopt. Waarmee de strijd tussen voorvechters van de ene of de andere groep is verdwenen. “Social en Underground gaan goed samen, want tussen wie zich verzetten tegen burgerlijkheid bestaat automatisch een band.” Aldus de initiatiefnemers.

Omdat S.U.R. de jongerencultuur graag wilt bedienen, maar ook niet voorbij wilt gaan aan de huidige populaire stromingen, willen ze binnen de house/dancescene (dit kan zijn: de warme deep house, techno, UK sound, garage of de hardere en ruigere stijlen), de nieuwe, maar ook de bestaande organisatoren de ruimte geven zich verder te ontwikkelen in het marketen en organiseren van hun events.

Ook worden de studenten (die momenteel al meerdere events op het programma hebben staan) niet vergeten bij Social Underground Rotterdam. Around The DJ, Oldschool Gangsters, Dandy’s, Rum & Bass, Get Yer Rocks Off!, Sector 10, Clubhuis de Rotte Tiet en de evenementen van Muziekcafé JW zijn events waar S.U.R. mee is gestart.

Voor meer informatie bezoek je de website van Social Underground Rotterdam.

Ann My Dice op metalavond in Muziekpodium Rotonde

brutalMuziekpodium Rotonde in Berkel en Rodenrijs organiseert een keihard metalcore event, waar je je vingers bij aflikt. Er zijn optredens van maar liefst vijf bands uit België, Nederland en Luxemburg. Rotterdamse band Ann My Dice neemt deze avond hun videoclip op. Zorg dus dat je er bij bent, dan ben je binnen no time famous!

Ann My Dice (NL)
Ann My Dice is een Rotterdamse metalcore formatie met verstand van zaken. De combinatie van verschillende genres zorgt voor een optreden dat niet snel zal vervelen. Bovenop de afwisselende muziek weet de band ook nog eens een ontzettend energieke en enthousiaste show neer te zetten. Ann My Dice neemt tijdens dit optreden hun videoclip op. Zorg dus dat je er bij bent, dan ben je binnen no time famous (en is hun clip een succes).

Order Of The Oceans (LUX)
Order Of The Oceans is een uit 2011 stammende, agressief klinkende metalcoreband, die hun inspiratie vooral put uit het emotionele schrijfwerk van zanger Chris Devé. Toch wel een koploper in de Luxemburgse metalscene.

This Ends Tonight (NL)
This Ends Tonight heeft met de kracht van melodische refreinen, agressieve riffs en positieve lyrics (gecombineerd met hun energieke uitstraling) van elke show een onvergetelijk dik feest gemaakt. Gaat dat zien!

Kill The Innocent (LUX)
“Crushing and catchy.” Kill the Innocent weet met ongekende energie en aggressieve beats elk publiek aan het moshen te krijgen. Deze vijf getalenteerde gozers mogen zich al jaren tot één van de meest ‘exciting’ bands in Luxemburg te noemen.

Het optreden van de Belgische band Knives To A Gunfight gaat helaas niet door. De organisatie is momenteel op zoek naar een vervangende act.

Tijdschema
20:30 – 21:00 Ann My Dice
21:15 – 21:45 Order Of The Oceans
22:00 – 22:30 TBA
22:45 – 23:15 This Ends Tonight
23:30 – 00:00 Kill The Innocent

Extra informatie
Datum: zaterdag 7 juni
Locatie: Muziekpodium Rotonde, Het Hoge Land 15, Berkel en Rodenrijs
Aanvang: 20:30 uur / deur open: 20:00 uur
Entree: 5 euro (niet leden) / 2,50 euro (leden)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de Facebook van de Rotonde.