Muziekcafé JW programmeert Rotterdamse band Rusty Nail op Bluesroute Scyedam

bluesroute2In het kader van de Bluesroute Scyedam programmeert Muziekcafé JW de Rotterdamse band Rusty Nail op vrijdag 30 mei in De Parel.

Rusty Nail komt uit Rotterdam en speelt rhythm & blues covers. Ze zijn al jaren actief en zijn sinds enige tijd bezig in de huidige bezetting, met twee solo gitaristen. Wat opvalt is het verschil in speelstijl tussen beide gitaristen. De één meer sixties georiënteerd (onder andere Rocking Thunders) en de ander met een moderner geluid. Al met al staat het garant voor een gevarieerd en swingend repertoire. Ballads van onder meer Fleetwood Mac en Gary Moore worden afgewisseld met swingende eigen bewerkingen van oude bluesstandards als Hoochie Coochie Man en covers van Steve Miller, vroege Stones en Yardbirds.

Naast Rusty Nail programmeert JW ook Basset Hound in De Parel. Deze Dordtse singer/songwriter brengt bluesmuziek met jazz invloeden. Hij begeleidt zichzelf op zondag 1 juni op gitaar en piano.

Extra informatie
Datum: vrijdag 30 mei en zondag 1 juni
Locatie: De Parel, Hoogstraat 171, Schiedam
Aanvang: Rusty Nail: 22:00 uur / Basset Hound: 16:00 uur
Entree: gratis (het is klein, dus zorg ervoor dat je op tijd bent!)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Bluesroute Scyedam.

Marco Martens (De Nuance) komt met theatervoorstelling

SONY DSCRapper en schrijver Marco Martens, bekend van De Nuance, presenteert zijn nieuwe theatervoorstelling HARM. Hij werkt hiervoor samen met multimuzikanten Michiel van Iersel en Joris Sedee. De regie is in handen van Jessica Borst.

Op zondagmiddag 1 juni gaat de mix van liedjes, rap en spoken word in première in het Rotterdamse Theater Walhalla. Kaarten kosten €12,50 en zijn te koop via de website van Theater Walhalla.

HARM gaat over vertrekken, want dat moet als je iets wilt achterlaten. En over jongens die nooit vrienden zijn geworden, maar samen op een autobeurs belanden. Eén van de twee heeft geen idee waarom, de ander is glazenwasser.

Het is de tweede theatervoorstelling waaraan Martens meewerkt. Eerder tourde hij met Lucy, een voorstelling die hij samen met Dennis Gaens en Smoove Business en in opdracht van literair productiehuis Wintertuin schreef. Op de speellijst stonden onder andere het Geen Daden Maar Woorden Festival en Lowlands. Als rapper is Martens actief in De Nuance en met improvisatiecollectief Ober, er zit een rap in mijn soep.

Michiel van Iersel en Joris Sedee hebben hun roots in de punk- en hardcore scene liggen. Zij speelden in bands als Noyalty en No Turning Back. In HARM is daar niets van terug te horen.