Rotterdamse techno pioniers Mike Drama, Stranger en John Treshold naar De Beuk

Mike Drama IMG_2074Zaterdag 14 juni beukt Barendrecht weer. In Poppodium de Beuk is het technoconcept Scherpe Randjes weer terug met een nieuwe editie. Deze editie gaan ze terug in de tijd, toen 135 BPM nog de standaard was.

De headliner van de avond is niemand minder dan de Rotterdamse hardtechno pionier Mike Drama. Speciaal voor deze oldschool techno editie van Scherpe Randjes zal hij z’n oude vertrouwde platen oppoetsen om een 3 decks oldschool (hard) techno set te draaien.

Als Drama begint weet je nooit waar het zal eindigen. Hij weet altijd zijn sets iets unieks mee te geven. Zijn skills zijn over de hele wereld niet onopgemerkt gebleven en dat is terug te zien aan zijn vele optredens op onder andere Awakenings, Time Warp, Djax it Up, Decibel Outdoor en Q-Base.

Mitchel Polderman is onder zijn artiestennaam Stranger zeker geen onbekende in Rotterdam. Hij is resident bij onder andere Rotterdamdse Rave en Techno Cruise en is samen met DJ Nonce als Konkrete Collective niet meer weg te denken uit de Rotterdamse technoscene. Ook hij zal gebruik maken van vinyl en drie draaitafels.

John Treshold begon in 2001 met het mixen van oldschool, house en techno op vinyl. Vaak zoekt hij juist de combinaties met verschillende stijlen, maar behoud altijd de hardere roots in zijn mixen. Deze avond draait hij een mix van oldschool techno afgewisseld met wat hedendaagse klappers.Verwacht schelle hi-hats en percussie met dikke basdrums.

Natuurlijk zijn de drijvende krachten achter Scherpe Randjes ook van de partij. Marticos Hell en Jorn Copier zullen voor eerst samen een set draaien. Deze twee heren hebben bij elkaar al zo’n 21 jaar dj ervaring en samen weten zij de pareltjes uit de oudheid eruit te pikken die voor Marticos Hell soms nog voor zijn geboortejaar zijn uitgebracht. De mannen zullen de avond dan ook op een gepaste manier opwarmen voor het muzikale geweld dat na hun komen gaat.

Extra informatie
Datum: zaterdag 14 juni
Locatie: De Beuk, 1e Barendrechtseweg 5, Barendrecht
Aanvang: 21:30 uur (tot 02:00 uur worden bezoekers toegelaten)
Entree: 4 euro (leden van De Beuk betalen 2 euro)
De Beuk is alleen toegankelijk vanaf 16 jaar, legitimatie is verplicht.

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van De Beuk.

Finale Battle 4 BOA in Baroeg

060724baroegOp zondag 15 juni vindt in Baroeg de Battle 4 BOA plaats. Dit is een bandwedstrijd waarbij een podiumplek op het gratis festival Baroeg Open Air gewonnen kan worden. Baroeg Open Air vindt dit jaar op 21 september plaats in het Zuiderpark te Rotterdam.

Baroeg Open Air heeft sinds enkele jaren een Talent Stage, waar veelbelovende bands zich kunnen presenteren. Baroeg heeft talentontwikkeling hoog in het vaandel staan en denkt met deze wedstrijd jong talent te kunnen stimuleren. Dit jaar meldden maar liefst 51 bands zich aan voor de strijd. Uit deze 51 werden vervolgens de zes beste bands gekozen: Conorach, Stranded, All Saints Flood, Ecocide, Project Pain en Sudden Annihilation. De line-up is divers en de bands zijn aan elkaar gewaagd. Het belooft dan ook een spannende avond vol gitaargeweld te worden.

Tijdschema
16:00-16:30 Conorach
16:50-17:20 All Saints Flood
17:40-18:10 Project Pain
18:30-19:00 Stranded
19:20-19:50 Sudden Annihilation
20:10-20:40 Ecocide

Popunie Live presenteert de acts Elle Bandita, The Hard Way en FFF op Baroeg Open Air. Meer informatie vind je hier.

Extra informatie
Datum: zondag 15 juni
Locatie: Baroeg, Spinozaweg 300, Rotterdam
Aanvang: 16:00 uur / deur open: 15:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Baroeg.