De Likt, Special Steve en Jon Bovi in De Beuk

jordiZaterdag 18 oktober staan er in Poppodium De Beuk drie Rotterdamse top acts: De Likt, Special Steve en Jon Bovi. Of je nou van originele raps, vette gitaren, of dansbare beats houdt… deze avond mag je niet missen.

“Ze komen vanuit het niets”, is een uitspraak die te vaak en te makkelijk gebruikt wordt in de muziek, maar de jongens van De Likt komen er dicht in de buurt. Binnen een jaar sleepten ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland de Muzikantenprijs in de wacht en stonden ze op festivals als Oerol, Metropolis en Bevrijdingsfestival. Hun opvallende mix van pompende, funky beats en harde, ritmische raps werkt verrassend goed. Ook het publiek van deze drie jonge honden laat zich niet in een hokje duwen. Hippe studenten, vastgeroeste hiphopheads, rauwe rockers; allemaal worden ze meegesleurd in de energieke show van De Likt.

Special Steve laat je de Rotterdamse versie van stoner rock ervaren. Een krachtig en dynamisch repertoire en een intimiderende live-performance grijpen je als dit trio op het podium staat. Bands als Queens Of The Stone Age en Red Fang zullen al snel van je tong rollen. Toch heeft deze band met hun catchy hooks en verrassende riffs een eigen muur van geluid.

Jon Bovi noemt zijn stijl zowel retro als futuristisch. Zijn muziek karakteriseert zich door invloeden van techno, minimal, house, klassieke muziek en 80’s. Hij wil de muziek een verhaal laten vertellen, dus niet alleen een catchy loop die zich blijft herhalen. Jon steekt een hoop tijd in zijn zoektocht naar muziek voor zijn dj-sets. Hij vermijdt hierbij de hits en koopt de elektronische muziek die hem aanstaat.

Extra informatie
Datum: zaterdag 18 oktober
Locatie: De Beuk, 1e Barendrechtseweg 5, Barendrecht
Aanvang: 21:30 uur
Entree: 5 euro (leden van De Beuk betalen 3 euro)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van De Beuk.

Veel lokaal talent op Verzet de Zinnen

verxzetPodium, artiest en een flinke dosis inspiratie zijn de hoofdingrediënten waar het om draait bij het zinnenprikkelende festivalweekend van Verzet de Zinnen. Onder anderen Michel Ebben, Sweethard, Marvin Dee en Maxime Philips zijn tijdens dit festival te zien in Delft.

Zaterdag 18 oktober: Dichter bij het Theater in Theater de Veste
Op de zaterdagavond trapt het festival af met Dichter bij het Theater. De beste dichters, singer/songwriters, rappers en prozaïsten van het festival Dichter bij de Bar van afgelopen maart staan in de spotlight in Theater de Veste.

De line-up is er eentje om van te smullen. Een groot publiek heeft dit voorjaar tijdens het festival Dichter bij de Bar zich uitgesproken en een keuze gemaakt over wat volgens hun de beste artiesten waren. Op 18 oktober bewijzen zij in het B&L Theatercafé van Theater de Veste waarom zij tot de crème-de-la-crème van het festival behoren. Er staan optredens geprogrammeerd van onder anderen: Daniël Dee, Michel Ebben, Iris Penning, Von Solo, Joz Knoop, Sweethard, Erik Westra, Rémon Beeftink, Mark Boninsegna, Edwin de Voigt, Jaap Montagne, Wouter van Heiningen, Judy Carati, Marvin Dee, Robbert Meijntjes, Maxime Philips, Menno Smit, Fabian Schrama en vele anderen!

De avond begint om 18:00 uur met Dichter bij het Diner. Het eten is niet verplicht en de kosten voor het diner staan apart van de toegangsprijs á 7,50 euro per persoon. Laat dit kleinkunst pareltje niet aan u voorbij gaan. Reserveren voor dit evenement kan via de website van het theater en via de kassabalie van Theater de Veste: 015 – 2121312.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Zuid-Holland en Fonds 1818

10560287_553643804742003_4802754800322887780_oZondag 19 oktober: Dichter bij Kadmium
Op zondag 19 oktober gaat het festival verder in Kadmium met een aantal goede dichters, prozaïsten en singer/songwriters. In Kadmium (Koornmarkt 48f) treden op zondag 19 oktober vanaf 14:00 uur de volgende mensen op; Harry Zevenbergen, Kasper Peters, Auteur op bestelling, Marloes Robijn, Luckie Delacroix, Michelle van Dijk en Arjan van Bommel. Ook is er een open podium waar iedereen maximaal twee gedichten mag voordragen en zichzelf daarmee kan laten zien aan een groots publiek. De toegang voor deze middag bedraagt 5 euro.

Op vertoon van een kaartje voor Dichter bij het Theater krijgen bezoekers op zondag 50% korting op de entree in Kadmium en mogen dan voor 2,50 euro naar binnen.

Voor meer informatie bezoek je de website van Verzet de Zinnen.