Popunie Live act Special Steve schittert op Baroeg Open Air

special steve BOABaroeg Open Air heeft een drukke en geslaagde zesde editie achter de rug. Volgens de organisatie kwamen zaterdag in totaal 6.261 liefhebbers van metal, rock, electro, drum ’n bass en ander alternatief geweld naar het Zuiderpark in Rotterdam.

Met de Portugese dark metalband Moonspell had het gratis festival een naam van formaat als headliner binnengehaald. Een andere troef op het programma was de Nederlandse progressieve rockband Focus, die in de jaren 70 groot succes had met het nummer Hocus Pocus.

Andere publiekstrekkers waren The Meteors, grondleggers van de psychobilly, en Drumcorps, het pseudoniem van de Amerikaan Aaron Spectre. Die bracht zijn mix van breakcore en metal eerder al naar Lowlands en Dour. In totaal speelden 19 bands/ acts in het Zuiderpark, waaronder Popunie Live act Special Steve.

Baroeg en de 170 vrijwilligers die het festival mogelijk maakten kijken terug op een geslaagde avond. Problemen deden zich voor zover bekend niet voor.

Bron: RTV Rijnmond

Popunie Music Support Rotterdam: Jessica van Deursen in RAAF

jessicaNu studerende aan Codarts, maar al lang met een diploma autonome kunst en een minor filosofie op zak maakt Jessica van Deursen straks het podium van RAAF onveilig. Naast muziek en kunst schreef zij ook al een gedichtenbundel en heeft al aardig wat exposities op haar naam staan. Kortom: deze vrouw is van alle markten thuis.

“Gewapend met gitaar, zing ik mijn (vaak) Nederlandstalige, poëtische, absurde, soms kritische, maar bovenal ‘levenslievende’ liedjes.”

Haar werk kent vele disciplines: video’s, liedjes, schilderijen, (zelf)portretten, blogberichten, gedichten en performances. Zij is niet bang om out-of-the-box te gaan: “Ik ben gefascineerd door ”imperfecte mensen” Ik wil deze ”imperfecte mens” of ”de gelukkige gek” op een voetstuk te zetten. Want het zijn vaak diegenen die het meeste hebben gedwaald en te verduren hebben gehad, die de meeste (eigen) waarheden vinden”

Als Rotterdamse met zoveel lef en talent nodigt RAAF haar uit om haar ding te doen tijdens de 010 Sessies op 2 november. Een zaterdagmiddag gevuld met al het ‘moois’ wat Jessica ons brengen kan.

“010 Sessies: waar Rotterdams Talent een podium krijgt.”

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Extra informatie
Datum: Zaterdag 2 november
Locatie: RAAF, Hillelaan 19, Rotterdam
Aanvang: 16:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van RAAF.