Music Support: Get Loose Festival

Het hiphop festival in Rotterdam-Zuid keert terug voor de tweede editie. Op zondag 23 juni verandert het Afrikaanderplein in dé hiphop hotspot van Nederland. Met behulp van Music Support Rotterdam is er weer volop lokaal hiphop talent geboekt naast de gevestigde namen als Boef en Fresku.

Net zoals vorig jaar is er ook weer een spoken word line-up, zijn er grafitti artiesten, dj’s en breakdancers. Kortom: je hoeft je geen enkel moment te vervelen. Hieronder lichten we een aantal Rotterdamse acts uit die je zeker moet gaan checken!

Hef

Hef is geboren in Rotterdam, doorliep de basisschool in de Amsterdamse Bijlmer maar maakte pas écht kennis met het leven in een grimmige buurt in Hoogvliet. Hij kwam hier in aanraking met criminaliteit, maar heeft zijn roeping gelukkig gevonden voordat het mis ging: muziek. De stijl van Hef kenmerkt zich door zijn laidback manier van rappen over harde beats.

Beckie

Een van de weinige vrouwelijke rappers op de bill. In 2012 maakte Beckie een track samen met Hef die haar toen heeft geholpen met de kickstart van haar carrière. Ondertussen heeft de Rotterdamse jaren aan ervaring, inclusief 101 Barz sessie.

Djesco

2018 was het jaar van Djesco en alles lijkt erop dat hij dit jaar gewoon blijft doorpakken. Zijn live carrière begon met de finale van Most Wanted in 2018, waarna hij de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (hiphop) won en zich daarmee nomineerde voor een Rotterdam Music Award. Uiteindelijk won hij deze in december j.l. Ondertussen staat de Popronde op de planning in het najaar en werkt hij hard aan zijn muziek/act met o.a. de support van niemand minder dan Winne.

FABZ Pi

Zijn naam gonst al jaren door de Rotterdamse hiphopscene; FABZ Pi stond zowat op elk podium van de stad, deed mee op tracks van anderen en bracht zelf ook een behoorlijk aantal nummers uit, waaronder Life Of Pi Season One en onlangs Life Of Pi Season Two. FABZ Pi kenmerkt zich door zijn internationale sound en sterke visie. In 2017 stond hij in de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (hiphop) en dit jaar is hij geselecteerd voor Popronde.

Kevtendencies

Als iets de nieuwe generatie Rotterdamse hiphopartiesten typeert, is het wel hun maatschappelijke betrokkenheid, hun koppigheid, doorzettingsvermogen en hun recht uit het hart komende teksten. Kevtendencies rapt over vrij donkere thema’s, maar doet dit over hele kalmerende beats.

Le Seton

Le Seton kenmerkt zichzelf door te zingen ‘hoe het echt is’ en zijn eigen leven in zijn teksten niet te sparen. Zelf- kritisch, maar met de nodige (sarcastische) humor. Hij stond in de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (hiphop) in 2015 en zijn tracks kregen eerder al airplay bij SlamFM en FunX.

Monta

Vorig jaar ging het los bij Monta zijn show tijdens Get Loose Festival, dus dit jaar staat ‘ie er gewoon weer, why not?! Rauwe hiphop uit Rotterdam, mis ‘m niet.

Mopperatchi

Ook Mopperatchi hebben we vorig jaar zien vlammen op Get Loose Festival. Hij omschrijft z’n muziek zelf als UK vibes. Hij schopte het met zijn muziek tot de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (hiphop) in 2018. En dit jaar wil hij echt gaan doorbreken.

WatWatIs

Ruwhel, Yellow en DJ Jonchi zijn in staat om tracks met een moderne sound te combineren met inhoudelijk sterke thema’s en concepten. De energie die ze in hun tracks leggen, zie je gegarandeerd terug tijdens de live show.

Vergeet ook niet dj’s als DARR3N, Aisek en Superior te checken!

Meer over Get Loose lezen? Check het interview dat we vorig jaar hadden met organisator YMP hier of check het live-verslag van de eerste editie hier!

Extra informatie

Datum: zondag 23 juni 2019
Locatie:  Afrikaanderplein
Aanvang: 13.00
Tickets / Facebookevent

De Popunie stimuleert, ontwikkelt en promoot popmuziek in Rotterdam op allerlei manieren. Met Music Support Rotterdam worden in samenwerking met meer dan 80 locaties en evenementen jaarlijks ruim 850 optredens van Rotterdams talent in de stad gerealiseerd.

Popunie Clipoverzicht mei 2019

Het Popunie clipoverzicht van mei 2019 staat klaar! Er zijn weer de nodige video’s uitgebracht dus hier is het overzicht met de nieuwe clips van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar zijn verschenen, hebben we ze op een rijtje gezet.

The Jerry Hormone Ego Trip – Nep! Nep! Nep!
Neighbours Burning Neighbours – Hesitate (Front session)
Smallavelli – Body Droppas
Joyba – On The Road ft. Yung Volta & GiaTheRapper
SONNDR – OhWhy?
No Disguise – Explore (live)
Jairzinho – Straat Is Koud ft. Djaga Djaga
I Can’t Shit Because I’m A tree (icsbiat) – I Want To Go Home (live)
Inventions – Platonics
Ella Banks – Old Times
TW/CE – Ivory Tower (Acoustic live)
Hef – 80 Grannies
Elijah Waters – Centerfold
J. Derwort (Chi Factory) – A View (re-mixed by H. van Oosterom 2019)
The Cruel Horizon – Cold Or Hot (acoustic)
Spacebar – Pablo Pinokio (4themusic session)
Albatre – Asmodea (live)
Dread Pitt – Climbing (ft. Kay Slice)
Thanatos – Blind Obedience (new recording of 1984 original)
P. Sparkss – #MusicMonday VIII
Distant – Tyrannotophia
The Dead Cvlt – All Hope Is Lost
Nana Fofie X Bryan Mg – Désolé
Monta & Mothers Groovebox – Evenwicht ft. LemLem
Shireen – Storm
de Wannebiezz – Ech Wel
Cthuluminati – El Lizard Birth
TW/CE – Home (Acoustic live)
Urban Distortion – Crazy
Ella East – I Run Away (Sofar Session)
Black Omolo – Better Day Will Come
P. Sparkss – Gunplay
El Fatso – Strikes and Gutters
Smallavelli – Madness
Black Omolo – Steam Meditation
Marco Martens – Stempel
Angelo King – Close To You ft. Nana Fofie
FMG – Hoe Dan
Ronnie Flex – Haal Me Naar Boven ft. Sarita Lorena
Nohyae – Droom
KEES – Lekker Fietsen
GS Selfmade & Markxion – Rolling Again
KUZKO – White Vans
Si Christina – Pegam
Oww Gee – Geen Respect
Catalijne – Strange Fruit (original by Lewis Allan)
L CiANO – Back To You (FunX Talent Summer Vibes)
Hausmagger – OK OK
Famodis – Alleen ft. Tyro
iET – Do You Really Care
Aardvark – Ode Aan Niki Lauda (ft. Faberyayo)
Aardvark – Rose Gold Watch
Djeepz – Dia D’aoje
MOÏRA – Gypsy Boy
Paterzonen – Insomnia
Dayo – Bo Amor
Remedy – Margherita (original by Marco Borsato)
Gilles Delgado – Lekkahayaya
Eleven – Chandelier (original by Sia)
GreyHeads – Clouds Cruising
Spacebar – Take You Away (4themusic session)
Rey Tranquilo – Green On Me
After Elmer – Locked Door
Joyba – Die Guap ft. Mopperatchi
Beckie – Karma
Caza ft. Ronnie Flex – Woozy
GIAN – Only This Night