Music Support: Stukafest Rotterdam

De Stukamaand is aangebroken. De hele maand februari kan je in 13 verschillende steden, kriskras door het land, genieten van de tofste culturele performances. Op donderdag 21 februari vindt het festival plaats in de studentenkamers van Rotterdam. De volgende Rotterdamse muziekacts zijn van de partij:

Lewsberg
Deze Rotterdamse supergroep met muzikanten uit verschillende topbands in de gelederen maakt aanstekelijke, repetitieve en vooral rudimentaire rocksongs. Vorig jaar speelden ze al op Oerol, Metropolis en Motel Mozaique en dit jaar heeft de band het Noorderslag-publiek mogen overtuigen. Deze topband staat nu ‘gewoon’ in een studentenkamer in Rotterdam. Mis deze kans niet!

Fabz Pi
Fabz Pi stond in 2017 in de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Hiphop. Sindsdien heeft hij veel nummers geschreven en een album uitgebracht (check de popunie review hier). Een optreden van deze veelzijdige traprapper in een studentenkamer.. dat wordt wat!

Goslink
Harm Goslink Kuiper heeft de bescheiden taak op zich genomen de wereld te overladen met mooie dingen: liedjes en composities, zelfgebouwde instrumenten, schilderijen, lampen, tekenwerk en animatieclips. Eigenzinnige Nederlandstalige teksten, vernuftige composities en natuurlijk de authentieke Goslink-sound.

WARD
WARD won de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in 2018, in de categorie Singer/Songwriter. WARD maakt experimentele dreamy indiepop, heerlijk vrolijk en dansbaar. Haar laatste ep Girls draait om haar zelfacceptatie in de LGBTQ gemeenschap. Met liedjes geschreven in haar slaapkamer, nu te bewonderen in een cozy studentenkamer.

Meer informatie en kaartjes vind je hier.

Volg Stukafest Rotterdam op Facebook.

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Music Support Rotterdam.

Oliver Heldens geeft twee homecoming shows in Rotterdam!

Sinds zijn doorbraak met ‘Gecko’ in 2015 heeft Oliver Heldens non-stop getourd met meer dan 650 shows over de hele wereld. Maar vandaag heeft Heldens zijn langverwachte terugkeer naar zijn geboortestad aangekondigd voor twee grote shows.

Voor het eerst in vier jaar staat de Nederlandse dj/producer in Rotterdam met een 18+ show op 12 april en een all-ages show op 13 april, met Maassilo als dé plek waar het allemaal gaat gebeuren. De voorverkoop start hier op vrijdag 15 februari om 10.00 uur.

Heldens brengt zijn onderscheidende sound naar meer dan 2.5 miljoen fans met optredens op ’s werelds grootste festivals zoals Coachella, Lollapalooza, Tomorrowland, EDC, Ultra en meer. De Rotterdamse shows volgen snel na zijn 20-daagse ‘Heldeep 5’ tour, die onder andere neerstrijkt in de Verenigde Staten, Canada, Mexico en eindigt tijdens Miami Music Week.

“Ik ben zo blij dat ik eindelijk de kans krijg om in mijn eigen stad te staan. Rotterdam is waar het allemaal begon en ik kijk uit naar een paar nostalgische avonden, omringd door familie en vrienden. Voor een Nederlands publiek staan, blijft toch het meest bijzonder, daar kan niks tegenop!‘’, zegt Heldens.

Er zijn veel dj’s die succes weten te behalen, maar er zijn er weinig die een standbeeld hebben om hun prestaties te vereeuwigen. Dankzij SLAM!, die in opdracht van hun publiek een Oliver Heldens standbeeld hebben gemaakt, gebeurt dit nu wel. De onthulling van het beeld vindt plaats op de oude middelbare school van Heldens in Krimpen aan den IJssel op 10 april.

Oliver Heldens werd in de afgelopen jaren meermaals genomineerd voor awards in verschillende categorieën bij de Rotterdam Music Awards. Ook behaalde hij vorig jaar de 9e positie in de befaamde DJ Mag Top 100.