Music Support en Export Rotterdam: Sla nog voor het eind van het jaar je slag!

Dit voorjaar hebben we jullie reeds bericht over de mogelijkheden om extra ondersteuning aan te vragen bij onze projecten Music Support Rotterdam en Music Export Rotterdam.

Het goede nieuws is dat hier deze zomer en herfst ruimschoots gebruik van is gemaakt en dat we al ruim 50 projecten hebben gesupport. Check deze links voor inspiratie over projecten: deel 1 en deel 2.

Het nog betere nieuws is dat we ook voor de rest van dit jaar nog ruimte hebben om projecten in behandeling te nemen. Niet oneindig, maar er is zeker nog ruimte voor 10 a 15 projecten!

Dus muzikanten en organisatoren opgelet!
Heb je in dit coronatijdperk een geniaal plan uitgebroed wat je voor 31 december 2020 wilt realiseren en zoek je hiervoor ondersteuning? Dien dan een plannetje en begroting in van maximaal één A4tje. Ook als je al een beroep hebt gedaan op de regeling dit jaar ben je welkom nogmaals met iets nieuws aan te kloppen.

Er zijn drie uitgangspunten:

  1. Het moet een initiatief zijn van en/of met Rotterdamse muzikanten (livestreams, livesessies, homebased recordings, speciale releases, videoclips).
  2. Het moet plaatsvinden/gerealiseerd worden in oktober, november, december 2020.
  3. De bijdrage van de Popunie bedraagt maximaal €1.000 per project en moet rechtstreeks ten goede komen aan de Rotterdamse muzikanten.

Je kunt je ideeën via de mail bij ons droppen: Vul het desbetreffende aanvraagformulier (Music Support Rotterdam of Music Export Rotterdam) in en stuur deze met een korte beschrijving van je plan en de begroting naar info@popunie.nl. Je krijgt binnen twee weken schriftelijk uitsluitsel of je project gehonoreerd wordt.

Kijk hier voor meer info over Music Support en hier voor Music Export.

SAMPLR daagt muzikanten, producers en artiesten uit om een muzikale ode aan Rotterdam te doen

SAMPLR daagt muzikanten, producers en artiesten uit om een muzikale ode aan de stad te doen. Laat vóór 9 nov horen waar jij en 010 van gemaakt zijn en maak kans op een prijzenpakket t.w.v.1200,-! Hoe je mee kan doen lees je hieronder.


Rapper/producer Terilekst stelde de afgelopen maanden een samplepack met originele samples van Rotterdamse bodem samen waarmee je als contest deelnemer snel aan de slag kunt. Op 30 november worden de winnaars bekend gemaakt aan de hand van publieksstemmen en het advies van de jury bestaande uit producers Mucky, Optimus en Mark Pattiapon.

De jurywinnaar wint een prijzenpakket incl. studiotijd bij Music Production Academy, verschillende vinyl platen met samples uit de sample pack, een 1-op-1 sessie met producer Mucky en 750 euro te besteden aan music gear. De publiekswinnaar mag voor 250 euro aan music gear uitkiezen. Ook aan de top 10 is gedacht. De top 10 komt in de SAMPLR playlist.

Hoe doe je mee?

Stap 1: Vraag de samplepack aan op samplr-rotterdam.com/sample-pack
Stap 2: Maak vrij van genre een muzikale ode met min. 3 samples uit de pack
Stap 3: Upload de tracklink vóór 9 november op samplr-rotterdam.com/ trackuploads
Stap 4:  Deel de track op je socials met #SAMPLR010 en tag @musicmatters010

View this post on Instagram

🔊 #SAMPLR010 daagt muzikanten, producers en artiesten uit Rotterdam uit om een muzikale ode aan te stad te doen. @terilekst stelde de afgelopen maanden een samplepack samen met originele samples van Rotterdamse bodem. De jurywinnaar wint een prijzenpakket incl. studiotijd bij @musicproductionacademy, verschillende vinyl platen met samples uit de sample pack, een 1-op-1 sessie met producer @muckybeats en 750 euro te besteden aan music gear. De publiekswinnaar mag voor 250 euro aan music gear uitkiezen. Meedoen? ① Download de sample pack op samplr-rotterdam.com ② Maak een track met min. 3 samples vrij van genre ③ Upload de track vóór 9 november samplr-rotterdam.com ④ Deel je ode en het maakproces met #SAMPLR010 en tag @musicmatters010 @markeyzz @djoptimusmusic @sammiesedano @kxcollective @studio.lotte @morabezarecords @demonfuzz_records @pinkmanrecords @mikeredman__official @redrumrecordz 📹 @ronss #challengealert #rotterdam #muziek #muzikaalerfgoed #muzikanten #producers #artiesten #contest #mirroreffect #musicmatters010

A post shared by Music Matters — Rotterdam 🔊 (@musicmatters010) on