Tijdelijke uitbreiding Music Export Rotterdam

Om de export van Rotterdamse popmuziek te bevorderen, heeft de Popunie in 2014 de toursupport regeling Music Export Rotterdam ontwikkeld. Dankzij een bijdrage van de gemeente Rotterdam kunnen hiermee jaarlijks gemiddeld 25 tournees van Rotterdamse artiesten worden gesupport.

Deze muziekambassadeurs van de stad verzorgen hierbij jaarlijks ruim 150 optredens/shows verspreid over 25 landen. Nu het live circuit in binnen- en buitenland vanwege de coronacrisis langdurig op z’n gat ligt, breiden we in navolging van Music Support Rotterdam nu ook Music Export Rotterdam tijdelijk uit.

Heb jij als muzikant/act/band een geniaal idee voor een leuk initiatief om je toekomstige buitenlandse tournee te ondersteunen en zoek je hiervoor support? Dien dan een plan en begroting in van maximaal één A4tje. Er zijn vier uitgangspunten:

1. Het moet een initiatief zijn van, voor en door Rotterdamse popmuzikanten.

2. Het moet een directe link hebben met een geplande toekomstige buitenlandse tour! Denk aan je bio laten vertalen in het Engels, merchandise laten ontwikkelen voor de buitenlandse markt, speciale releases voor de buitenlandse markt, radio en perspromotie ter voorbereiding van de toekomstige buitenlandse tour of een speciaal streaming concert voor buitenlandse scouts.

3. Het moet plaatsvinden/gerealiseerd worden tussen juli en december 2020.

4. De bijdrage van de Popunie bedraagt maximaal €1.000 per project en moet rechtstreeks ten goede komen aan de Rotterdamse muzikanten.

Je kunt je ideeën doorlopend via de mail bij ons droppen: zet op één A4tje het plan + de begroting, vul het aanvraagformulier in (alleen de velden die relevant zijn) en stuur het per mail naar info@popunie.nl. Je krijgt binnen twee weken schriftelijk uitsluitsel of het gehonoreerd wordt.

Kijk hier voor meer info over Music Export Rotterdam.

Music Support: Uit-je-dak-muziekprijs!

Word gezien door muziekprofessionals, win een optreden op een toffe Rotterdamse locatie of ga voor een geldprijs.

Baal jij ervan dat je niet meer kunt optreden? Wordt de video vanuit je slaapkamer niet zo vet als je dacht? Zoek het eens hogerop!

De Rotterdamse Dakendagen daagt samen met Rotterdamse podia muzikanten uit om een concert te geven vanaf het dak, in de mooiste context die er is: de stad. De mooiste en origineelste dakconcerten worden gezien door Rotterdamse programmeurs, maken kans op een optreden en dingen mee naar de hoofdprijs van €1000.

De prijs wordt georganiseerd in samenwerking met Albeda, Annabel, Baroeg, BIRD, Blijdorp Festival, Codarts, De Doelen, Eendracht Festival, Festival Downtown, Grounds, Islemunda, LantarenVenster, Metropolis, Motel Mozaique, Operator, Rotown, Theater Zuidplein, Triphouse, Yardbird en WORM. De programmeurs van deze podia vormen de jury en zien dus je video!

Daarbij hebben Baroeg, BIRD, Eendracht Festival, Festival Downtown, Metropolis, Motel Mozaique en de Rotterdamse Dakendagen een speelplek toegezegd (als het weer mogelijk is) voor een inzender naar hun keuze.

De jury kiest de winnaar voor beste dak-video, die €1000 wint. Daarnaast is er een prijs voor de origineelste video en de video met de meeste views.

Jouw muziek is de aandacht waard, dus waar wacht je op? Speel jezelf in de kijker van de Rotterdamse programmeurs!

Hoe doe je mee?
Kies een dak en ga uit je dak op het dak! Maak daar een video-opname van, upload je video naar YouTube en stuur de link door naar chantal@rotterdamsedakendagen.nl.

Voorwaarden

  • – Stuur je video in vóór 15 juni 2020.
    – De hele act vindt plaats op een dak. Een balkon is geen dak, een dakterras wel.
    – De muziek is eigen materiaal en live uitgevoerd.
    – De inzending is een link naar een YouTube-video van maximaal 3 minuten met vermelding van artiest(en) en titel.
    – Alleen de views op YouTube tellen mee voor de prijs voor meeste views, deze worden een week na de uiterste inzenddatum geteld, op 22 juni om 12.00.

Wat kun je winnen?
Alle ingezonden video’s zijn zichtbaar op de website van De Rotterdamse Dakendagen.

De video’s worden bekeken door alle programmeurs van de partners en zij kiezen de winnaars van:
– €1000 voor de beste video.
– €250 voor de meest originele video.
– €250 voor de video met de meeste hits.
– Een optreden in Baroeg, BIRD of Grounds.
– Een optreden op Eendracht Festival, Metropolis, Motel Mozaique of de Rotterdamse Dakendagen.