Tijdelijke Uitbreiding Music Support Rotterdam 2021!

Met Music Support Rotterdam levert de Popunie in samenwerking met de creatieve en ondernemende muzikanten en organisatoren in de stad een bijdrage aan talentontwikkeling en een levendig optreedcircuit in Rotterdam. Door de coronacrisis vinden er echter nog nauwelijks liveoptredens plaats en dus breiden we Music Support Rotterdam in de laatste maanden van dit jaar uit.

Dus muzikanten en organisatoren opgelet! Heb jij in deze ongewisse tijden een geniaal plannetje uitgebroed dat je voor 31 december 2021 wilt realiseren en zoek je hiervoor ondersteuning? Dien dan je plan en begroting snel in. Ook als je al een beroep hebt gedaan op de regeling dit jaar ben je welkom nogmaals met iets nieuws aan te kloppen.

Er zijn drie uitgangspunten:

1. Het moet een initiatief zijn van en/of met Rotterdamse popmuzikanten (livestreams, livesessies, homebased recordings, albumopnames, speciale releases, videoclips).

2. Het moet plaatsvinden/gerealiseerd worden in september, oktober, november, december 2021.

3. De bijdrage van de Popunie bedraagt maximaal €1.500 per project en moet rechtstreeks ten goede komen aan de Rotterdamse muzikanten.

Je kunt je ideeën via de mail bij ons droppen: Vul het aanvraagformulier in en stuur deze met een korte omschrijving van je plan/event plus de begroting naar info@popunie.nl. Je krijgt binnen twee weken schriftelijk uitsluitsel of het gehonoreerd wordt.

Kijk hier voor meer info over Music Support Rotterdam.

Festival Downtown 2021 gaat door!

Festival Downtown 2021 gaat tóch door en strijkt op 1 en 2 oktober neer aan de Willemskade, direct naast de Erasmusbrug in Rotterdam! Dit jaar met een andere formule, op een iconische locatie en maar liefst twee dagen. De kaartverkoop is inmiddels al gestart!

Festival Downtown
De Nieuwe Lichting, de organisatie achter Festival Downtown (DWNTWN) ontwikkelde steeds nieuwe scenario’s en gaf het na de laatste persconferentie bijna op. Maar, in de woorden van directeur Immanuel Spoor:

“Fuck it, we doen het gewoon! We hadden zúlke mooie dingen geprogrammeerd staan en de stad heeft al anderhalf jaar geen fatsoenlijk feestje gehad. Laten we kijken wat er wél kan!”

DWNTWN richt zich op een breed pallet aan vooruitstrevende elektronische muziekgenres en vindt normaal gesproken plaats op verschillende binnen- en buitenlocaties rond het Eendrachtsplein in ‘downtown Rotterdam’. Dit jaar dus een andere formule: 750 bezoekers, geen stoelen, geen 1,5-meter afstand. Maar wel veilig, dus laat iedereen zijn CoronaCheck-app bij binnenkomst zien. Allemaal op één van de meest iconische locaties van Rotterdam, de Willemskade naast de Erasmusbrug.

Beperkte capaciteit en één locatie dus, maar het festival pakt dit jaar wel extra uit. Zoals altijd presenteert het een mix van sterke headliners, nieuwe ontdekkingen en lokale parels. Daarmee brengt Festival Downtown de progressiviteit en diversiteit van verschillende elektronische muziekstromingen samen met acts uit Verenigd Koninkrijk, België en Nederland. Stiekem hoopt de organisatie dat er bij de komende persconferentie versoepelingen aangekondigd worden. Het terrein is er in ieder geval op ingericht meer bezoekers te kunnen verwelkomen.

Het programma
DWNTWN weet weer een divers programma neer te zetten, met daarin ruimte voor lokale acts en een aantal verrassingen. Zo staan op de vrijdag de Rotterdamse artiesten Beau Zwart en Het Gezelschap op het programma. Op de zaterdag prijkt er naast artiesten als Alberta Balsam ook een unieke samenwerking tussen nog twee oer-Rotterdamse artiesten op het affiche. David Vunk en De Likt slaan eenmalig de handen ineen en sluiten gezamenlijk het festival af. Moshpits gegarandeerd! De volledige line-up vind je hier.

Koop nu je tickets!