Luister morgen naar Popunie Radio #4

A.s. donderdag 7 december is het weer tijd voor Popunie Radio bij Operator! Verwacht weer een uur boordevol Rotterdamse muziek, met deze keer veel aandacht voor de Rotterdam Music Awards.

DJ Okkie en Zjantal zullen de plaatjes draaien en aankondigen. Zo ben je binnen een uur weer goed op de hoogte van de Rotterdamse muziekscene. Dit is alweer de vierde editie van Popunie Radio en dit keer dus een Rotterdam Music Awards special.

Tune in op donderdag 7 december om 12.00 via de livestream op Facebook of via https://www.operator-radio.com/. De stream wordt in dit event gedeeld.

De Rotterdam Music Awards worden op maandag 11 december uitgereikt in KINO Rotterdam. Check de playlist van de vorige uitzending op Spotify.

Dien nu je plannen in voor Popunie Music Support Rotterdam 2018!

Talentontwikkeling en verlevendiging van de stad door meer live muziek hebben prioriteit in Rotterdam. De Popunie heeft hiervoor Music Support Rotterdam ontworpen, dat in de periode 2017-2020 door de gemeente ondersteund wordt en vast onderdeel uitmaakt van ons projectenaanbod voor de stad. Op jaarbasis faciliteren we met Music Support Rotterdam i.s.m. tientallen partners ruim 850 optredens van Rotterdamse artiesten in de stad!

Bij Music Support Rotterdam snijdt het mes aan twee kanten: de beste leerervaring voor musici is zoveel mogelijk optreden en een goede manier om de stad te verlevendigen is met live muziek. Alleen optredens van Rotterdamse artiesten komen in aanmerking.

In 2018 kan er wederom een beroep worden gedaan op Music Support Rotterdam. Check eerst de criteria goed voordat je een aanvraag indient. Music Support Rotterdam staat open voor aanvragers die geen structurele gelden ontvangen uit het Cultuurplan 2017-2020 van de gemeente Rotterdam en bestaat uit twee regelingen:

Regelmatige Programmering

Dit onderdeel is alleen bestemd voor muziekcafés en kleine podia die op regelmatige basis (maandelijks of vaker) Rotterdamse bands/artiesten programmeren. Aanvragen voor 2018 kunnen t/m 1 januari 2018 bij de Popunie ingediend worden. De maximale bijdrage op jaarbasis bedraagt € 4.000,-.

Incidentele Programmering

Dit onderdeel is bestemd voor ondernemers, stichtingen, broedplaatsen, labels, kleine podia en festivals, muzikanten en evenementen die een project organiseren waarop tenminste drie Rotterdamse acts geboekt worden. Aanvragen hiervoor kunnen het hele jaar door ingediend worden, maar moeten wel uiterlijk acht weken voor uitvoering van het project bij de Popunie binnen zijn. Maximale bijdrage per evenement € 1.500,-.

Dus muziekcafés, podia, festivals, muzikanten en broedplaatsen die in 2018 Rotterdamse bands/acts willen boeken, kunnen een beroep op ons doen. Zowel financieel, promotioneel, programmatisch en organisatorisch. Check op de website onder het kopje Support eerst de criteria en vul daarna het aanvraagformulier in en stuur dit digitaal of per post met de gevraagde documenten naar de Popunie.

Met Music Support Rotterdam gaat de Popunie in samenwerking met de muziekcafés, podia, festivals en muzikanten in 2018 wederom een bijdrage leveren aan een levendig optreedcircuit in Rotterdam met veel live muziek van lokaal talent!