Dien nu je plannen in voor Popunie Music Support Rotterdam 2018!

Talentontwikkeling en verlevendiging van de stad door meer live muziek hebben prioriteit in Rotterdam. De Popunie heeft hiervoor Music Support Rotterdam ontworpen, dat in de periode 2017-2020 door de gemeente ondersteund wordt en vast onderdeel uitmaakt van ons projectenaanbod voor de stad. Op jaarbasis faciliteren we met Music Support Rotterdam i.s.m. tientallen partners ruim 850 optredens van Rotterdamse artiesten in de stad!

Bij Music Support Rotterdam snijdt het mes aan twee kanten: de beste leerervaring voor musici is zoveel mogelijk optreden en een goede manier om de stad te verlevendigen is met live muziek. Alleen optredens van Rotterdamse artiesten komen in aanmerking.

In 2018 kan er wederom een beroep worden gedaan op Music Support Rotterdam. Check eerst de criteria goed voordat je een aanvraag indient. Music Support Rotterdam staat open voor aanvragers die geen structurele gelden ontvangen uit het Cultuurplan 2017-2020 van de gemeente Rotterdam en bestaat uit twee regelingen:

Regelmatige Programmering

Dit onderdeel is alleen bestemd voor muziekcafés en kleine podia die op regelmatige basis (maandelijks of vaker) Rotterdamse bands/artiesten programmeren. Aanvragen voor 2018 kunnen t/m 1 januari 2018 bij de Popunie ingediend worden. De maximale bijdrage op jaarbasis bedraagt € 4.000,-.

Incidentele Programmering

Dit onderdeel is bestemd voor ondernemers, stichtingen, broedplaatsen, labels, kleine podia en festivals, muzikanten en evenementen die een project organiseren waarop tenminste drie Rotterdamse acts geboekt worden. Aanvragen hiervoor kunnen het hele jaar door ingediend worden, maar moeten wel uiterlijk acht weken voor uitvoering van het project bij de Popunie binnen zijn. Maximale bijdrage per evenement € 1.500,-.

Dus muziekcafés, podia, festivals, muzikanten en broedplaatsen die in 2018 Rotterdamse bands/acts willen boeken, kunnen een beroep op ons doen. Zowel financieel, promotioneel, programmatisch en organisatorisch. Check op de website onder het kopje Support eerst de criteria en vul daarna het aanvraagformulier in en stuur dit digitaal of per post met de gevraagde documenten naar de Popunie.

Met Music Support Rotterdam gaat de Popunie in samenwerking met de muziekcafés, podia, festivals en muzikanten in 2018 wederom een bijdrage leveren aan een levendig optreedcircuit in Rotterdam met veel live muziek van lokaal talent!

Joost Wander – Losse Flodders ep

  • Losse Flodders ep

  • Joost Wander
    • Genre: singer/songwriter
    • Release-type: Digitaal, ep
    • Label: Self-released

Joost Wander is van alle markten thuis.

Dat ze bij de Muzikanten Producer opleiding op het Albeda College prima muzikanten afleveren, is voor mij niks nieuws. In mijn rol als presentator van Alternative FM heb ik inmiddels Danielle van Doorn en Suzanne Sanders over de vloer gehad in Zandvoort. Eerder dit jaar heeft ook een studente van die opleiding Lysa Anne (Lisanne de Koning) de Jong Quite Quiet in Delft gewonnen waar jurylid en Rotterdamse muzikant Michel Ebben behoorlijk van onder de indruk is geweest.

Ook heeft Joost Wander deze opleiding doorlopen. Dat is goed te merken, want Joost bedient met het grootste gemak verschillende muziekinstrumenten. Hij heeft een voorliefde voor Nederlandstalige muziek. Vooral bij de laatste drie nummers van het ep-tje heeft hij zich goed ingeleefd in de muziek van Doe Maar. Bij Zaida zitten de blazers goed in het muzikale arrangement verwerkt zoals Jan Kooper dat ook bij Doe Maar doet. Als je denkt dat de ep Losse Flodders allemaal losse flodders zijn, dan kom je toch bedrogen uit.

Wat teksten betreft, is Nielson van grote invloed op wat Joost brengt. Toch zie ik bij het nummer Ze Gaat Alleen Maar Voor Goud ook echt de prinses op het erwt. Een meisje die is verpest tot op het bot, compleet met Gucci zonnebril, Rolex horloge en dure jurkjes uit de exclusieve winkelstraten en waar jij als verliefde jongen weinig mee kunt. Een favoriet nummer van mij op de ep.

Het is veelal dagdromen bij de nummers van hem. Zoent gaat over twijfels om nu wel of niet die zoen op de mond te geven. Je Doet Alsof heeft met de keuze te maken die knappe jongens nu eenmaal hebben, maar ook dat wanneer de verkering eenmaal uit is, je toch even die herinnering hebt aan dat ene meisje.

Niet voor niets heeft Joost Wander in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam gestaan en de publieksprijs in de wacht gesleept. Daar is al gebleken dat Joost al een flinke groep mensen achter zich heeft verzameld die zijn muziek een groter podium gunt. Dat lijkt mij ook duidelijk, want Losse Flodders is dromerig, afwisselend, zonnig en een remedie tegen een pesthumeur. De grootste pessimist moet na het beluisteren van Losse Flodders toch wel wat vrolijker door het leven kunnen gaan, want Joost herbergt veel muzikale kwaliteiten in zich. Hij is dan ook niet voor niets al te horen geweest op 3FM.