Joost Wander – Losse Flodders ep

  • Losse Flodders ep

  • Joost Wander
    • Genre: singer/songwriter
    • Release-type: Digitaal, ep
    • Label: Self-released

Joost Wander is van alle markten thuis.

Dat ze bij de Muzikanten Producer opleiding op het Albeda College prima muzikanten afleveren, is voor mij niks nieuws. In mijn rol als presentator van Alternative FM heb ik inmiddels Danielle van Doorn en Suzanne Sanders over de vloer gehad in Zandvoort. Eerder dit jaar heeft ook een studente van die opleiding Lysa Anne (Lisanne de Koning) de Jong Quite Quiet in Delft gewonnen waar jurylid en Rotterdamse muzikant Michel Ebben behoorlijk van onder de indruk is geweest.

Ook heeft Joost Wander deze opleiding doorlopen. Dat is goed te merken, want Joost bedient met het grootste gemak verschillende muziekinstrumenten. Hij heeft een voorliefde voor Nederlandstalige muziek. Vooral bij de laatste drie nummers van het ep-tje heeft hij zich goed ingeleefd in de muziek van Doe Maar. Bij Zaida zitten de blazers goed in het muzikale arrangement verwerkt zoals Jan Kooper dat ook bij Doe Maar doet. Als je denkt dat de ep Losse Flodders allemaal losse flodders zijn, dan kom je toch bedrogen uit.

Wat teksten betreft, is Nielson van grote invloed op wat Joost brengt. Toch zie ik bij het nummer Ze Gaat Alleen Maar Voor Goud ook echt de prinses op het erwt. Een meisje die is verpest tot op het bot, compleet met Gucci zonnebril, Rolex horloge en dure jurkjes uit de exclusieve winkelstraten en waar jij als verliefde jongen weinig mee kunt. Een favoriet nummer van mij op de ep.

Het is veelal dagdromen bij de nummers van hem. Zoent gaat over twijfels om nu wel of niet die zoen op de mond te geven. Je Doet Alsof heeft met de keuze te maken die knappe jongens nu eenmaal hebben, maar ook dat wanneer de verkering eenmaal uit is, je toch even die herinnering hebt aan dat ene meisje.

Niet voor niets heeft Joost Wander in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam gestaan en de publieksprijs in de wacht gesleept. Daar is al gebleken dat Joost al een flinke groep mensen achter zich heeft verzameld die zijn muziek een groter podium gunt. Dat lijkt mij ook duidelijk, want Losse Flodders is dromerig, afwisselend, zonnig en een remedie tegen een pesthumeur. De grootste pessimist moet na het beluisteren van Losse Flodders toch wel wat vrolijker door het leven kunnen gaan, want Joost herbergt veel muzikale kwaliteiten in zich. Hij is dan ook niet voor niets al te horen geweest op 3FM.

Bekijk de website van Joost Wander.
Volg Joost Wander op Facebook.

Schrijf je in voor de Metal Battle!

Op 20 januari vindt de voorronde van de Metal Battle Zuid-Holland plaats in Baroeg. Dit is één van de provinciale voorrondes die door heel Nederland plaatsvinden. De winnaar staat 27 maart weer in Baroeg op de planken tijdens Veldslag West, een van de drie halve finales. De finale zal later plaatsvinden in Harderwijk. Door bandwedstrijden als Metal Battle te organiseren helpt Baroeg opkomend muzikaal talent.

Zit je in een metalband, treed je graag op en ben je niet bang de Nederlandse podia en  festivals onveilig te maken? Grijp dan deze kans en schrijf je nu in via www.metalbattle.nl. Inschrijven voor de voorronde Zuid-Holland kan tot en met 15 december.

Metal Battle begon als een uitdaging om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Baroeg speelt al sinds dat begin een belangrijke rol in deze wedstrijd. De voorrondes voor Zuid-Holland worden steevast in Rotterdam gehouden. Het poppodium is er trots op ook deze 18e editie weer deel uit te maken van deze wedstrijd.