St. Maane wint Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 categorie Singer/Songwriter

Gisteren, zaterdag 26 augustus, vond in een uitverkocht Theater Rotterdam de finale plaats van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 categorie Singer/Songwriter. Finalisten Alison Jutta, Elina Lys, IBROW, Joost Wander en St. Maane streden hier om de titel. Uiteindelijk won St. Maane unaniem de Juryprijs en Joost Wander sleepte de Publieksprijs in de wacht.

Links: Joost Wander. Rechts: St. Maane. Foto door: Bart Notermans.

“St. Maane durft de schitterende diepten van de duistere donkerte op te zoeken”, aldus de jury.

St. Maane maakt nu-folk geïnspireerd door Laura Marling, José Gonzalez en Joni Mitchell. Haar liedjes bestaan uit melodische gitaarlijnen en een intieme stem.
 De talentvolle singer/songwriter St. Maane heeft met de overwinning onder andere €1.000,- prijzengeld, een cheque t.w.v. €250,- van Keymusic, een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2018 en een dag studiotijd bij RockTown Studio’s in de wacht gesleept.

Rotterdam Music Awards

In samenwerking met Music Matters maken de jurywinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam kans op het winnen van een geldprijs van €10.000,- en een coachingstraject. St. Maane is door haar winst de tweede genomineerde voor een Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters, die in december dit jaar worden uitgereikt. De eerste genomineerde, St. Solaire, won op 20 mei de finale in de categorie Bands.

Sena Grote Prijs van Rotterdam

Per 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie, georganiseerd door de Popunie, bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste past bij de categorie. Zaterdag 7 oktober is de finale Hiphop en Electronics in BIRD.

Meer over de Sena Grote Prijs van Rotterdam vind je op website of Facebook.
Volg St. Maane op Facebook .

Finale Sena Grote Prijs van Rotterdam (Singer/Songwriter)

Morgen is het zover.. de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam, in de categorie Singer/Songwriter!

Het belooft een zeer divers programma te worden. De aanstormende singer/songwriter-talenten uit Rotterdam zullen het publiek en de jury met hun kunsten  proberen te overtuigen. De vijf finalisten strijden morgen, 26 augustus, in de live finale te Theater Rotterdam. Nieuw dit jaar is dat de winnaar tevens wordt genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Wie zijn de finalisten?

Alison Jutta combineert storytelling en een lekkere groove. Het repertoire van deze van oorsprong Antwerpse dame is soulful. Wij zijn blij dat ze naar Rotterdam is verhuisd!

St. Maane maakt nu-folk geïnspireerd door Laura Marling, José Gonzalez en Joni Mitchell. Haar liedjes bestaan uit melodische gitaarlijnen en een intieme stem.

Joost Wander is een multi-instrumentalist die Nederlandstalige funky reggaepop maakt.

Synthesizers, drumcomputers en electronica komen samen in de unieke onemanshow van IBROW.

Elina Lys is een songwriter die verschillende genres en talen combineert. Elina Lys speelt piano, N’goni, gitaar en gebruikt soms elektronische effecten om de luisteraar mee te nemen in bijzondere sferen.

publieksStemmen

Naast de felbegeerde juryprijs, is er ook een publieksprijs te winnen. Elke finalist heeft een persoonlijk Facebook-event. Je kunt stemmen op je favoriet door jezelf op aanwezig te zetten in het desbetreffende Facebook-event. Hieronder vind je de vijf finalisten met bijbehorende link. Stemmen kan t/m zaterdag 26 augustus, de stemmen worden geteld na afloop van de laatste act.

Stem hier voor Alison Jutta.        Stem hier voor St. Maane.          Stem hier voor Joost Wander.

Stem hier voor IBROW.               Stem hier voor Elina Lys.

De jury

Ook met de Singer/Songwriter finale hebben we weer een indrukwekkende jury bestaande uit muziekprofessionals. Aan hen de eer om de winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 aan te wijzen.

Rikke Korswagen
Rikke Korswagen is een recording engineer met die echte D.I.Y. mentaliteit. Een voorliefde voor bijzondere microfoons en natuurlijke reverbs maakt zijn studio tot een geliefde opnamelokatie voor acts. In de Grote Prijs van Rotterdam ligt zijn focus op de authenticiteit van de uitgevoerde muziek. Is het real of is het fake? Is het bezield of levenloos? Dát is immers het belangrijkst!

Jim van Kooten
Jurylid Jim van Kooten is afgelopen jaar afgestudeerd aan de studie Music Management op de HKU. Hij is programmeur bij o.a. Podium de Vorstin in Hilversum, het Utrechtse studentenfestival Elevator Sessions en coördinator bij de Popronde Hilversum.
Naast programmeren, is hij ook nog eens boeker bij Postulart Music van o.a. Sured, The Royal Engineers en Drunken Dolly. En alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook nog tourmanager van de Amsterdamse band Pink Oculus en speelt ‘ie ook in verschillende bands waaronder The Royal Hillbilly Club en een nieuw project genaamd Stennis.

Harry Hamelink
Harry Hamelink is een bekende in de Rotterdamse muziekscene. Hij is artistiek directeur van Motel Mozaique Festival, Motel Mozaique Concerts en Fabrique Mozaique in het rauwe havengebied van Rotterdam. Daarnaast programmeert hij concerten in Rotterdam en is hij organisator van Parfum de BoemBoem. Voorheen heeft Harry zijn programmeur-skills kunnen beoefenen bij o,a. poppodium Nighttown, Oerol en Lowlands. Een onmisbare toevoeging aan de juryleden van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 (categorie Singer/Songwriter).

TICKETS EN LOCATIE

Dit jaar hebben we een prachtige nieuwe locatie: Theater Rotterdam (voorheen Rotterdamse Schouwburg). Check hier hoe je er komt. De deuren van Theater Rotterdam gaan om 19.30 open en de finale begint om 20.00. Dan sluiten de deuren en kun je tot de pauze niet naar binnen, houd hier dus rekening mee!

Op dit moment zijn 80% van de tickets verkocht. Er zijn nog een beperkt aantal tickets te verkrijgen. Koop je ticket snel via de site van Theater Rotterdam.

Tot morgen!