St. Solaire wint Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 categorie Bands

Zaterdag 20 mei organiseerde de Popunie in Rotown de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 categorie Bands. Hier streden Goodnight Moonlight, JOIA, J.C. Thomaz & The Missing Slippers, DIABOTE en St. Solaire om de titel. St. Solaire ging er vandoor met de Juryprijs en Goodnight Moonlight sleepte de Publieksprijs in de wacht.

“St. Solaire is een band die ondanks hun korte bestaan al de nodige meters heeft gemaakt. Qua muziek en soul in de uitvoering staat deze band als een huis”, aldus de jury.

De gedeelde muzikale interesses zoals Bon Iver, Radiohead en het vroegere werk van Coldplay legde de basis voor St. Solaire. Hun muziek is groots, melodisch en integer en is een kruising tussen pop, alternatieve rock en folk.

De talentvolle band heeft met de overwinning onder andere 1.000 euro prijzengeld, een cheque t.w.v. 250 euro van Keymusic en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2018 in de wacht gesleept.

Rotterdam Music Awards
In samenwerking met Music Matters maken de jurywinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam kans op het winnen van een geldprijs van € 10.000 en een coachingstraject. St. Solaire is door hun winst de eerste genomineerde voor een Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters, die in december dit jaar worden uitgereikt.

Sena Grote Prijs van Rotterdam
Per 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie, georganiseerd door de Popunie, bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste past bij de categorie. Zaterdag 26 augustus is de finale van de categorie Singer/Songwriter in de Rotterdamse Schouwburg, de finale Hiphop en Electronics is zaterdag 7 oktober in BIRD.

Inschrijvingen categorieën Singer/Songwriter, Hiphop en Electronics
Singer/songwriters kunnen zich nog tot 1 juni inschrijven voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Ook de inschrijving voor de categorieën Hiphop en Electronics is geopend. Zij kunnen zich tot zaterdag 1 juli inschrijven met drie tracks, een video (live fragment), een biografie en een promofoto via de website van de Sena Grote Prijs van Rotterdam.

Sena Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, Sena, Stichting Bevordering van Volkskracht, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Swart – van Essen en Keymusic.

Copyright foto: Bart Notermans

Drunken Dolly op Baroeg Open Air via Popunie Live

Eerder kondigden we al aan dat we met Popunie Live DOOL, De Likt en Deformer op Baroeg Open Air mogen presenteren dit jaar. Vandaag maken we bekend dat ook Drunken Dolly via Popunie Live op het festival te zien zal zijn!

Baroeg Open Air wordt jaarlijks georganiseerd door poppodium Baroeg en kenmerkt zich door een brede, underground programmering. Ook dit jaar is Popunie Live weer de samenwerking aangegaan met het festival. Eerder maakten we al bekend dat DOOL, De Likt en Deformer onder de vlag van Popunie Live spelen op het festival. Aan dit ijzersterke rijtje mogen we vandaag de eveneens sterke Rotterdamse band Drunken Dolly toevoegen!

Met hun snelle, dansbare Irish punk met folk invloeden maken ze van Baroeg Open Air geheid al vroeg op de dag een goed feest. De band speelt die dag als tweede act op de Talent Stage. Het officiële tijdschema volgt nog.

 

 

Popunie Live
Popunie Live is een nieuw concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als Metropolis en Motel Mozaique, maar dus ook op Baroeg Open Air!

Voor meer Popunie Live klik je hier.