Welke band wint de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017?

Zaterdag 20 mei is de finale van de categorie Bands van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 in Rotown. St. Solaire, DIABOTE, JC Thomaz & The Missing Slippers, JOIA en Goodnight Moonlight (willekeurige volgorde) strijden om de hoofdprijs. Nieuw dit jaar is dat de winnaar tevens wordt genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Henri Oogjen, Henk Koolen en Marcel Haug nemen plaats in de jury. Zij zullen er nog een flinke kluif aan hebben om te beoordelen wie de beste kwaliteiten in huis heeft.

Wie zijn de finalisten?
DIABOTE is een internationaal collectief met muzikale invloeden uit Afrika, Brazilië en Cuba.

De muziek van St. Solaire is groots, melodisch en integer en hangt tussen pop, alternatieve rock en folk. In september 2016 bracht de band haar debuut single Morning Sun uit.

De vijfkoppige band J.C. Thomaz & The Missing Slippers maakt muziek met garage rock&roll en blues invloeden en staat bekend om hun energieke live performances waarbij het publiek niet stil kan blijven staan.

JOIA is een zangeres met een boodschap die staat voor powerpop met een flamboyante twist. Haar nummers nemen je mee op een golf van tijdloze nostalgia.

Eind 2014 begon lo-fi pop muzikant Jasper Boogaard met het opnemen van zijn dromerige, drummachine gedreven liedjes onder de naam Goodnight Moonlight. Begin dit jaar bracht de inmiddels in binnen- en buitenland optredende band hun zoveelste release uit op het eigen Coaster Records.

Publieksprijs
Al deze artiesten maken hun muziek natuurlijk in eerste instantie voor jou en willen graag weten van jij ervan vindt. Jij kunt ervoor zorgen dat jouw favoriete finalist de erkenning ontvangt die hij verdient in de vorm van de Publieksprijs t.w.v. €250,-.

Door op aanwezig te klikken in de Facebook-stemevents van de finalisten, geef je de desbetreffende artiest jouw stem. Daarnaast telt jouw stem twee keer als je een kaartje koopt voor de Finale via de website van Rotown.

Nieuwe Opzet Sena Grote Prijs van Rotterdam
Per 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie, georganiseerd door de Popunie, bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste past bij de categorie. Bovendien worden de winnaar tevens genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Extra informatie
Datum: zaterdag 20 mei
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 19
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 8,- (excl. servicekosten)
Facebookevent

Voor meer informatie bezoek je de website van de Sena Grote Prijs van Rotterdam of de Facebook pagina.

Line-up Schippop 2017 in Schipluiden bekend

De line-up van Schippop, het gratis popfestival in Schipluiden is bekend. Het publiek kan zaterdag 10 juni een muzikaal gevarieerd programma verwachten. Dromerige introverte en reflectieve hiphop, frisse vrolijke indiepop, reggae, een mix van bluegrass, country, folk, blues en Americana maar ook garage-rock en proto-punk.

De grootste naam op het affiche is Will And The People. Het Britse kwartet staat bekend om hun vrolijke mix van pop en reggae. Ook Diggy Dex is volgens de Nieuwe Revu, NRC Next en 3voor12 een niet te missen live act.

De door onze zuiderburen geliefde Manoeuvres en Black Box Revelation staan ook op het programma. De laatstgenoemde speelde al op Pukkelpop, Rock Werchter en Pinkpop.

Er is ook regionaal talent gescout: het Haagse Woof Woof Ridicule, de Rotterdamse Jerry Hormone Ego Trip en het Delftse Wakki. Jick Munro & The Amazing Laserbeams en Radio Eliza vullen het rijtje aan. Radio Eliza heeft in korte tijd awards binnengesleept zoals die voor 3FM Serious Talent, OORtalent en de Amsterdamse Popprijs.

Meer weten? Bezoek de website of Facebookpagina van Schippop.

Extra informatie
Datum: zaterdag 20 juni
Locatie: Schipluiden, evenemententerrein Tiendweg
Aanvang: 13.30 uur
Entree: gratis
Facebookevent