Finalisten Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Bands bekend

Header FB Bands zonder schrijf je in
Wie treedt er dit jaar in de voetsporen van Order Of The Emperor? Na twee dagen feedback rondes heeft de jury van de Sena Grote Prijs van Rotterdam de finalisten in de categorie Bands bekend gemaakt: St. Solaire, DIABOTE, J.C. Thomaz & The Missing Slippers, Joia en Goodnight Moonlight (willekeurige volgorde) strijden om de hoofdprijs in de publieke finale op zaterdag 20 mei in Rotown.

St. Solaire
De muziek van St. Solaire is groots, melodisch en integer en hangt tussen pop, alternatieve rock en folk. In september 2016 bracht de band haar debuut single Morning Sun uit.

DIABOTE
Een internationaal collectief met muzikale invloeden uit Afrika, Brazilië en Cuba.

J.C. Thomaz & The Missing Slippers
Deze vijfkoppige band maakt muziek met garage rock&roll en blues invloeden en staat bekend om hun energieke live performances waarbij het publiek niet stil kan blijven staan.

Joia
Een zangeres met een boodschap die staat voor powerpop met een flamboyante twist. Alhoewel haar nummers je meenemen op een golf van tijdloze nostalgia, zal de oplettende luisteraar telkens opnieuw verrast worden door de contrastrijke keuzes in de speelse arrangementen.

Goodnight Moonlight
Eind 2014 begon lo-fi pop muzikant Jasper Boogaard met het opnemen van zijn dromerige, drummachine gedreven liedjes onder de naam Goodnight Moonlight. Begin dit jaar bracht de inmiddels in binnen- en buitenland optredende band hun zoveelste release uit op het eigen Coaster Records.

De weg naar de finale in Rotown
De bands gaan aan de slag met de feedback van de jury om hun optreden te perfectioneren. Daarnaast worden de bands klaargestoomd voor de finale en krijgen ze coaching in de vorm van een stageplan check, feedback op hun biografie, presskit en social media, een fotoshoot en een workshop over financiën. Tijdens de finale treden de bands 20 minuten op.

Prijzenpakket en gages
De finalisten krijgen sowieso een gage voor het optreden van maar liefst € 250,- per muzikant. Daarnaast maken zij kans op geldprijzen en masterclasses. De 1e prijswinnaar wint € 1.000,- en de publieksfavoriet € 250,-. De winnaar wordt tevens genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Sena Grote Prijs van Rotterdam
Per 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie, georganiseerd door de Popunie, bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste past bij de categorie.

Ben je benieuwd welke muziek er schuilgaat in jouw stad? Wil jij jouw favoriete act supporten en meehelpen de publieksprijs te winnen? Zorg dan dat je er bij bent. Voor meer informatie ga je naar de website van de Sena Grote Prijs van Rotterdam en volg je ons op Facebook. Kaartverkoop gaat via de website van Rotown.

Extra informatie
Datum: zaterdag 20 mei
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 19
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 8,- (excl. servicekosten)
Facebookevent

Sena Grote Prijs van Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie, Gemeente Rotterdam, Sena, Stichting Bevordering van Volkskracht, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Swart – van Essen en Keymusic.

Music Support: releaseparty WARD in Cretopia

16487726_1353485251340274_2601594816294725485_oVrijdag 21 april viert WARD de release van haar ep 3:00 AM in Cretopia. Verena Ward begint aan een nieuw solo project waarin thema’s als liefde, relaties en dromen aan bod komen.  

Verena Ward, bekend onder de naam WARD is een Rotterdamse singer/songwriter en een multi-instrumentalist. Haar ep 3:00 AM is geschreven en geproduceerd in haar slaapkamer. Ze omschrijft zichzelf daarom als een bedroom producer met als sound experimenteel dreamy indie pop die je niet vaak hoort.

Haar ep 3:00 AM is een compilatie van ‘songs left in the bedroom to fill the empty dreams’. WARD’s muzikale invloeden zijn onder anderen te vergelijken met Passion Pit, Tegan and Sara, Shura, Bleachers en Vampire Weekend.

Tijdens de releaseparty speelt WARD ook nieuwe nummers die binnenkort uitkomen.

Voor meer informatie en het laatste nieuws volg je WARD op Facebook. Luister alvast wat nummers via Spotify.

Extra informatie
Datum: vrijdag 21 april
Locatie: Cretopia
Tijd: 20.00 uur
Entree: €5,-
Facebookevent

Copyright foto: Gaby Jongenelen

popuniemusicsupportDit event wordt mede mogelijk gemaakt door Music Support Rotterdam.