Finalisten Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Hiphop bekend

Wie wordt de opvolger van Jaskelis, die in 2016 de Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Hiphop won? Na een intensieve feedbackavond heeft de jury van de Sena Grote Prijs van Rotterdam de finalisten in de categorie Hiphop bekend gemaakt: ALEXA, De Kraker, FABZ Pi, MC JR & Th‘Acquisition en Shagga Ranx strijden om de hoofdprijs in de publieke finale op zaterdag 7 oktober in BIRD.

Wie zijn de finalisten?
ALEXA is een Nederlandstalige vocaliste/MC afkomstig uit Rotterdam met Zuid-Afrikaanse, Nederlandse en Indonesische roots. Ze tourde in het verleden al door binnen en buitenland met het hiphop collectief Dam Dutchess.
De Kraker heeft een passie voor woorden en taal. Naast het schrijven van poems, schrijft hij al ongeveer vijftien jaar lyrics voor hiphop tracks. Dit is uitgegroeid naar wereldwijde collabo’s met artiesten overzee.
FABZ Pi zijn geluid valt te omschrijven als eigentijds, maar met een zeer persoonlijke tint. Met teksten gebaseerd op eigen spirituele ervaringen wil FABZ Pi breder denkende mensen aanspreken.
MC JR & Th‘Acquisition hebben beide al een schat aan ervaring in de hiphop scene. In 2017 viel het besluit om samen een nieuw project te starten. De tracks vormen een samenvatting van alle sounds en invloeden waar de mannen, als pioniers van het nachtleven, mee te maken kregen.
Shagga Ranx ken je misschien van het duo Takkie &Ranx, maar nu rockt hij ook solo het podium. Met zijn positieve en agressieve charisma, talent en zelfverzekerdheid garandeert hij dat het dak eraf gaat.

De weg naar de finale in BIRD
De finalisten gaan aan de slag met de feedback van de jury en worden klaargestoomd voor de finale. Ze krijgen een stageplan check, een fotoshoot, een workshop over financiën en feedback op hun biografie, presskit en social media. De finale vindt plaats op zaterdag 7 oktober in de zaal van BIRD. Alle artiesten spelen een korte set van 20 minuten waarna de publieksfavoriet en de juryprijs winnaar worden aangewezen. Nieuw dit jaar is dat de winnaar tevens wordt genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Sena Grote Prijs van Rotterdam
Vanaf 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie, georganiseerd door de Popunie, bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste bij de categorie past. De Bands finale vond op 20 mei in Rotown plaats met St. Solaire als grote winnaar en St. Maane won de Singer/Songwriter finale op 26 augustus in Theater Rotterdam.
De finale voor de categorie Electronics wordt gecombineerd met de Hiphop finale.

Extra informatie
Datum: zaterdag 7 oktober
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 24,/26/28
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 8,- (excl. Servicekosten)
Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via de website van BIRD.
Volg de Facebookpagina van de Sena Grote Prijs van Rotterdam.

Popunie Live op Baroeg Open Air

Zaterdag is het weer tijd voor Baroeg Open Air, het hardste gratis festival van Nederland, georganiseerd door poppodium Baroeg. Zoals elk jaar kenmerkt Baroeg Open Air zich door de brede, underground programmering en ontspannen sfeer. Ook dit jaar presenteren we namens Popunie Live vier harde acts: niemand minder dan de Rotterdamse acts DOOL, Cenobites, Drunken Dolly en Deformer zullen het podium betreden.

DOOL
‘Here Now, There Then’ is zonder twijfel één van de sterkste debuutalbums van Nederlandse bodem dit jaar. De verantwoordelijke band is Dool, waarin we naast Ryanne van Dorst (Elle Bandita) leden van The Devil’s Blood, Malkovich en Gold vinden. De dark rock heeft internationale allure. De reacties zijn tot op heden geweldig. Op BOA kun jij ook getuige zijn van deze machtige band.

Cenobites
Baroeg heeft als één van de weinige zalen in Nederland oog voor rockabilly en stijlverwanten. Dat uit zich ook op Baroeg Open Air waar het genre ook de nodige aandacht krijgt. Dit jaar hebben we het geweldige Rotterdamse Cenobites voor je. Deze psychobilly band rond frontman Dimitri geniet wereldwijde bekendheid. Zo speelden zij onder andere in Indonesië en Brazilië. De vette psychobilly met een fikse dosis punk is de perfecte opener op de Large Stage. “Cenobites will tear your soul apart!”

Drunken Dolly
Drunken Dolly is een geweldige feestband. Hun folkpunk (een mix van The Pogues en NOFX) gaat ongetwijfeld een kolkende tent opleveren. Voer voor fans van Flogging Molly, Dropkick Murphys of The Real McKenzies.


Deformer
Deformer is een van de pioniers van de muziekstijlen jungle en breakcore in Nederland. Hij bracht eerder dit jaar de plaat Counter Carnage op het PRSPCT label uit en is net terug van een tour in Japan. Binnen de hardere dance is Deformer wereldberoemd en kan dan ook met recht ‘Rotterdamse trots’ genoemd worden.

Meer Rotterdamse trots is te vinden op het nieuwe mini-podium: de ‘Plee Sessies’. Vlakbij de wc’s spelen hier een verzameling schijtlollige bands en retevette rock, waaronder de Rotterdamse bands Jacklust, The Fuzzbrats, Allochtoontje Lager en Graftak.

Programmeur en directeur Leon van Rijnsbergen over de tiende editie: “Voor deze tiende editie hebben we qua line-up flink uitgepakt met internationale publiekstrekkers, maar ook lokale sterren. We boeken een band nooit meer dan een keer, dat zorgt ervoor dat elk jaar anders is. Dit jaar is de headliner Destruction, een thrash metal band die al dertig jaar mee gaat. De liefde voor harde muziek zit blijkbaar in het bloed. Dat geldt zeker ook voor BOA en onze bezoekers!”

Het is alweer de tiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Het festivalterrein gaat om 12:00 open en 12:30 start de eerste band. Om 22:15 zijn de laatste acts afgelopen. Zie de timetable hieronder: