Inschrijving Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Hiphop en Electronics geopend!

Het traject van de totaal vernieuwde Sena Grote Prijs van Rotterdam is in volle gang. Nu is het de beurt aan Rotterdamse Hiphop en Electronic acts. Zij kunnen zich tot zaterdag 1 juli inschrijven. De Sena Grote Prijs van Rotterdam is de enige muziekwedstrijd met vier categorieën: Bands, Singer/Songwriter, Hiphop en Electronics en heeft een omvangrijk prijzenpakket te bieden.

Inschrijven categorie Hiphop en Electronics
De inschrijving van de categorieën Hiphop en Electronics is geopend. Acts kunnen zich tot zaterdag 1 juli inschrijven met drie tracks, een live-video (alleen categorie Hiphop), een biografie en een foto via de website van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Uit de inschrijvingen worden vijf acts geselecteerd voor de finale. De finale is zaterdag 7 oktober in BIRD.

De Finale voor de categorie Electronics is een beatbattle waarbij de vijf finalisten in één uur een nieuwe track zullen produceren. Alle finalisten krijgen bij aanvang van de battle dezelfde samplekit onder hun neus.

nu inschrijven

Vernieuwd format Sena Grote Prijs van Rotterdam
Per 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste past bij de categorie. Het traject, dat voor alle categorieën hetzelfde verloopt, start met de inschrijving en selectie. Vervolgens is er coaching voor de finalisten en is de finale op een passende locatie in Rotterdam.

Prijzenpakket
Schop je het tot in de finale? Dan krijg je sowieso een gage voor je optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen en masterclasses uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-) en aan de publieksfavoriet (€ 250,-). De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Sena Grote Prijs van Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie, Gemeente Rotterdam, Sena, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Swart – van Essen, Keymusic en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voor meer informatie over de Sena Grote Prijs van Rotterdam ga je naar de website en volg je ons op Facebook.

Investeer in Talent: Convoi Exceptional

Convoi Exceptional, je weet wel, de rock&roll op trommels band die je overal tegenkomt! In 2012 hebben ze hun laatste cd opgenomen en die is inmiddels al weer een geruime tijd volledig uitverkocht, tijd voor een nieuwe dus. De mannen willen de studio induiken om een nieuwe cd te maken en om dat te kunnen realiseren roepen ze de hulp van het publiek in door middel van een crowdfundingactie op VoorDeKunst. Ze omschrijven de plannen als volgt:

We zitten vol ideeën maar met een lege portemonnee, daarom willen we jullie vragen om te doneren voor een supervet nieuw album! Zodat jullie na een luisterbeurt weer stuiterend en vol energie door het leven kunnen.

We hebben geld nodig voor de studiohuur/engineer, mastering, de cd persing, het ontwerp van de hoes, een aantal nieuwe instrumenten en een fotosessie. Als je doneert, kan je kiezen uit een aantal super unieke tegenprestaties die we hebben verzonnen.

Wil je meer weten over Convoi Exceptional kijk dan op hun Facebook. Voor meer informatie over de crowdfundingactie kijk je op de website van VoorDeKunst.

Groeten en alvast bedankt!