Inschrijving Sena Grote Prijs van Rotterdam Hiphop en Electronics verlengd t/m zondag 9 juli

Op veler verzoek is de inschrijfperiode van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 voor de categorieën Hiphop en Electronics met één week verlengd. Je kunt je dus nog t/m 9 juli inschrijven! De Sena Grote Prijs van Rotterdam (GPR) is dé competitie voor acts uit Rotterdam. Er is van alles te winnen: gage voor de finaleshow, maar liefst €1.000,- voor de eerste prijs winnaars in elke categorie.

Schrijf je in!

Je kunt dus nog tot 9 juli je act inschrijven via deze link. Je kunt je act inschrijven door 3 tracks, een video (live fragment uitsluitend voor Hiphop), een biografie en een promofoto in te sturen.

En dan?

Uit de inschrijvingen worden 5 acts geselecteerd voor de finale. De finale is zaterdag 7 oktober in BIRD.

Prijzen

Schop je het tot in de finale? Dan krijg je sowieso een gage voor je optreden. Hiernaast worden er in elke categorie masterclasses en geldprijzen uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-) en aan de publieksfavoriet (€ 250,-). De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

De Sena Grote Prijs van Rotterdam is de enige muziekwedstrijd met vier categorieën: Bands, Hiphop, Electronics en Singer/Songwriter en heeft een omvangrijk prijzenpakket te bieden. Per 2017 is er een nieuwe opzet. De muziekcompetitie bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste past bij de categorie.

Foto: Marc Nolte

Foto: Bart Notermans

Meer informatie over de GPR vind je op de website of Facebook-pagina.

Kunstbende Zuid-Holland prijzenregen tijdens landelijke finale!

Afgelopen zaterdag 1 juli vond de landelijke finale van Kunstbende plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Alle provinciale winnaars per categorie namen het hier tegen elkaar op. Zuid-Holland pakte maar liefst 5 prijzen en was daarmee de grote winnaar!

Nataniel Olusanya (18) uit ‘s Gravendeel, beter bekend als S!RENE, won de 1e prijs DJ. Charlotte & Bibi (18) uit Voorburg schreven de 1e prijs Theater op hun naam en Wiepke Wolfsbergen (16) uit Den Haag wist met haar collectie de 1e prijs Fashion in ontvangst te nemen. Ook Yanart (15) uit Den Haag mocht een prijs in ontvangst nemen; zij ging naar huis met de 2e prijs Film. Tot slot won Daniëlle Zawadi (18) uit Nootdorp de 3e prijs Taal.

S!RENE combineert oldskool hiphop/R&B met newskool eclectic/urban music. S!RENE staat bekend om het draaien zonder koptelefoon.

Charlotte & Bibi’s komische act Slaapfeestje is een mix van fictie en non-fictie. Door dit feestje kom je niet meer bij van het lachen!

Wiepke Wolfsbergen geïnspireerd door de stijl en kleurrijke kleding van Iris Apfel, werd geroemd om haar uitgebreide en gedetailleerde collectie: Strong Women.

Yanart, Yana Haaitsma, maakte een prachtige stop-motion animatie genaamd Bontje. Een indrukwekkende statement tegen bontgebruik.

Daniëlle Zawadi vertelde Jouw Tragedie: een indrukwekkend verhaal over de dood. Ze deed dit als een geboren woordkunstenaar en dát terwijl ze dit jaar bij Kunstbende voor het eerst op het podium stond!

Mainstages en Lowlands
De 1e prijswinnaars krijgen een persoonlijke coach die ze voorbereidt op een optreden op één van de 8 mainstages: S!RENE mag in 2018 draaien op Mysteryland, Wiepke Wolfsbergen gaat volgend jaar naar de Amsterdam Fashion Week en Charlotte & Bibi staan op Oerol 2018. In augustus treden alle 1e prijswinnaars al op in de nieuwe Lowlands area “What’s Happening”, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank.

Kunstbende is hét podium voor creatief talent in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. www.kunstbende.nl

Foto’s door: Rockin’ Pictures