Inschrijving Sena Grote Prijs van Rotterdam is verlengd t/m 9 augustus

11406398_1018508168174269_8697303162809711725_oOp veler verzoek is de inschrijfperiode van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 verlengd met één week. Je kunt je dus nog t/m 9 augustus inschrijven! De Sena Grote Prijs van Rotterdam (GPR) is dé competitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Urban en Electronic acts uit groot Rotterdam. Er is van alles te winnen: gage voor de finaleshow, maar liefst €1.000,- voor de eerste prijs winnaars in elke categorie. 

Schrijf je in
Schrijf je t/m 9 augustus in via de website met drie MP3 tracks uit je eigen repertoire (oftewel geen covers), een biografie en een promofoto van je band of act.

En dan?
Vervolgens buigt een professionele jury zich over de inzendingen om te komen tot 10 geselecteerden in de categorieën Bands, Singer/Songwriter en Urban die doorgaan naar de halve finales. Hier worden de vijf meest overtuigende acts per categorie geselecteerd voor de grote live-finale op basis van het optreden en het gesprek met de jury. De Electronic acts stromen vanuit de demoselectie direct door naar de finale. Hier zullen zij in één uur een nieuwe track produceren op basis van een samplekit van de organisatie.

De finale vindt plaats in de Rotterdamse Popweek die van 6 tot en met 15 november plaatsvindt.

Prijzen
De eerste prijswinnaar per categorie wint € 1.000,-. Naast al deze mooie geldprijzen ontvang je als eerste prijswinnaar ook nog een educatief natraject en veel exposure!
De tweede prijswinnaar gaat naar huis met € 500,- en de publieksfavoriet met € 250,-. Val je net buiten de prijzen? Dan ontvang je als finalist in elk geval een gage voor je optreden!

Voor inschrijven en meer info ga je naar de website.

Music Support Rotterdam: Lekker Zonder Stekker! trapt spectaculair af met Keith Dunn

11707768_10207123107381325_6930269581706741013_o

Onder het motto Lekker Zonder Stekker! organiseert Cretopia vanaf 2 augustus weer elke zondagmiddag live muziek in de intieme huiskamersetting van Toko51. Bijzonder is dat iedereen van harte welkom is om mee te jammen na afloop van de concerten. Er wordt afgetrapt met een allereerste Gumbo Session die na 2 augustus elke eerste en derde zondag van de maand terugkeert om de blues in Rotterdam nieuw leven in te blazen. Keep The Blues Alive!

Zondag 2 augustus
De Gumbo Sessions krijgt al meteen de eerste keer hoogwaardig bezoek van een fraai gezelschap aan muzikanten; de fenomenale blues artiest Keith Dunn met zijn band The Keith Dunn Band. Voorafgaand aan de jamsessie zullen zij nummers spelen van Trance Blues, hun laatste album. Waan je in de trance-blues, de Mississippi-beat, geworteld in de groovy dansmuziek waarbij je automatisch gaat swingen op de dansvloer!

Over Keith Dunn
Keith Dunn uit Boston is een endorser van Hohner Harmonica’s en woont momenteel in Rotterdam. Als live performer, heeft Keith podia gedeeld met legendes zoals BB King, Jimmy Rogers, Stevie Ray Vaughan, John Lee Hooker, Lurrie Bell en The Clash!

Hij heeft op iconische locaties gespeeld zoals: CBGBs, The Fillmore, Antones, Tipitinas en Paradiso als aanvulling op de opnames met Jan Akkerman en Billy Boy Arnold. Keith’s award-winnende solo productie, Alone With The Blues staat in vele Top-100 bluesalbum lijsten. Hij heeft opnames voor Charlie Musselwhite en Jimmy McCracklin geproduceerd. The Walter Davis Project, een album dat Keith Dunn samen met Chris Rannenberg heeft geproduceerd, ontving de “Living Blues Traditional Album of the Year Award“. De Keith Dunn Band bestaat uit Keith Dunn (mondharmonica en zang), Renaud Lesire (gitaar en zang), Bart Mulders (gitaar en zang) en Thomas Pultyn(drums).

Zondag 9 augustus
De tweede Lekker Zonder Stekker! van augustus wordt een swingende! Lazlo Rogier (gitarist) Isabel van Putten (zangeres) en Maxine Bronmans (zangeres), oftewel Fleek, hebben de nodige ervaring wat optreden betreft en schrijven ook hun eigen muziek. Covers van o.a Amy Winehouse, Lianne La Havas en Adèle, maar ook Jack Johnson en James Vincent McMorrow staan op het lijstje om jullie blij te maken. Meerstemmige zang en een prachtig akoestisch gitaarspel zal menig muziekliefhebber doen smelten. En swingen!!!

Jamsessies
Professionals, beginnende muzikanten en muziekliefhebbers die gewoon eens mee willen doen, zijn van harte welkom om mee te jammen na afloop van de concerten.

toko51

Extra informatie
Datum: zondag 2  & 9 augustus
Locatie: Toko51, Westkruiskade 51
Aanvang: 14.00 uur
Entree: €2,50 – | met Rotterdampas €1,25  (incl. fingerfood!)
Bekijk het Facebookevent

Meer informatie vind je op de website of Facebookpagina van Cretopia.

Lekker Zonder Stekker! wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.