Music Support Rotterdam: Lekker Zonder Stekker! trapt spectaculair af met Keith Dunn

11707768_10207123107381325_6930269581706741013_o

Onder het motto Lekker Zonder Stekker! organiseert Cretopia vanaf 2 augustus weer elke zondagmiddag live muziek in de intieme huiskamersetting van Toko51. Bijzonder is dat iedereen van harte welkom is om mee te jammen na afloop van de concerten. Er wordt afgetrapt met een allereerste Gumbo Session die na 2 augustus elke eerste en derde zondag van de maand terugkeert om de blues in Rotterdam nieuw leven in te blazen. Keep The Blues Alive!

Zondag 2 augustus
De Gumbo Sessions krijgt al meteen de eerste keer hoogwaardig bezoek van een fraai gezelschap aan muzikanten; de fenomenale blues artiest Keith Dunn met zijn band The Keith Dunn Band. Voorafgaand aan de jamsessie zullen zij nummers spelen van Trance Blues, hun laatste album. Waan je in de trance-blues, de Mississippi-beat, geworteld in de groovy dansmuziek waarbij je automatisch gaat swingen op de dansvloer!

Over Keith Dunn
Keith Dunn uit Boston is een endorser van Hohner Harmonica’s en woont momenteel in Rotterdam. Als live performer, heeft Keith podia gedeeld met legendes zoals BB King, Jimmy Rogers, Stevie Ray Vaughan, John Lee Hooker, Lurrie Bell en The Clash!

Hij heeft op iconische locaties gespeeld zoals: CBGBs, The Fillmore, Antones, Tipitinas en Paradiso als aanvulling op de opnames met Jan Akkerman en Billy Boy Arnold. Keith’s award-winnende solo productie, Alone With The Blues staat in vele Top-100 bluesalbum lijsten. Hij heeft opnames voor Charlie Musselwhite en Jimmy McCracklin geproduceerd. The Walter Davis Project, een album dat Keith Dunn samen met Chris Rannenberg heeft geproduceerd, ontving de “Living Blues Traditional Album of the Year Award“. De Keith Dunn Band bestaat uit Keith Dunn (mondharmonica en zang), Renaud Lesire (gitaar en zang), Bart Mulders (gitaar en zang) en Thomas Pultyn(drums).

Zondag 9 augustus
De tweede Lekker Zonder Stekker! van augustus wordt een swingende! Lazlo Rogier (gitarist) Isabel van Putten (zangeres) en Maxine Bronmans (zangeres), oftewel Fleek, hebben de nodige ervaring wat optreden betreft en schrijven ook hun eigen muziek. Covers van o.a Amy Winehouse, Lianne La Havas en Adèle, maar ook Jack Johnson en James Vincent McMorrow staan op het lijstje om jullie blij te maken. Meerstemmige zang en een prachtig akoestisch gitaarspel zal menig muziekliefhebber doen smelten. En swingen!!!

Jamsessies
Professionals, beginnende muzikanten en muziekliefhebbers die gewoon eens mee willen doen, zijn van harte welkom om mee te jammen na afloop van de concerten.

toko51

Extra informatie
Datum: zondag 2  & 9 augustus
Locatie: Toko51, Westkruiskade 51
Aanvang: 14.00 uur
Entree: €2,50 – | met Rotterdampas €1,25  (incl. fingerfood!)
Bekijk het Facebookevent

Meer informatie vind je op de website of Facebookpagina van Cretopia.

Lekker Zonder Stekker! wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

De Popunie Luisteragenda van augustus 2015 staat online!

baer traa

Baer Traa

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in augustus optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder!

Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Tracklist Popunie Luisteragenda augustus 2015
1. Bongomatik Beats – Bongomatik – vr 31 juli @ DAK
2. Just One Hour Away – Baer Traa – za 1 aug @ Rdamse Oogst
3. From Grace – Gravel Town – zon 2 aug @ Sijf
4. Pressure – Thom Hoorweg – din 4 aug @ DAK
5. (No One Knows) The Reason Why – Sir Ian – zon 9 aug @ Duizel in het Park
6. Circustent – Noizboiz – za 15 aug @ Blijdorp festival
7. Zonder Jou – Charl Delemarre – zon 23 aug @ Oude Haven Zomerfestival
8. Laks als altijd – Laf – zon 23 aug @ Jensiustuin
9. Unicorn – The Cosmic Carnival – za 29 aug @ Once Upon A Time In The West

Popunie Luisteragenda Augustus 2015 by Chris Anderson on Mixcloud