Inschrijving Sena Grote Prijs Van Rotterdam is verlengd t/m 7 augustus

verlengd tm 7 aug GPROp veler verzoek is de inschrijfperiode van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016 verlengd met één week. Je kunt je dus nog t/m 7 augustus inschrijven! De Sena Grote Prijs van Rotterdam (GPR) is dé competitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Urban en Electronic acts uit groot Rotterdam. Er is van alles te winnen: gage voor de finaleshow, maar liefst €1.000,- voor de eerste prijs winnaars in elke categorie. 

Schrijf je in
Schrijf je t/m 7 augustus in via de website met drie MP3 tracks uit je eigen repertoire (oftewel geen covers), een biografie en een promofoto van je band of act.

En dan?
Vervolgens buigt een professionele jury zich over de inzendingen om te komen tot 10 geselecteerden per categorie die doorgaan naar de halve finales. Hier worden uitsluitend in de categorieën Bands, Singer/Songwriter en Urban de vijf meest overtuigende acts per categorie geselecteerd voor de grote live-finale. Selectie tijdens de halve finale vindt plaats op basis van het optreden en het gesprek met de jury. In de categorie Electronics vindt tijdens de halve finale geen selectie plaats. Zij wonen die dag alleen de workshops bij. Tijdens de finale zullen de 10 Electronics acts in één uur een nieuwe track produceren op basis van een samplekit van de organisatie. De finale vindt plaats op zondag 20 november.

Prijzen
De eerste prijswinnaar per categorie wint € 1.000,-. Naast al deze mooie geldprijzen ontvang je als eerste prijswinnaar ook nog een educatief natraject en veel exposure!
De tweede prijswinnaar gaat naar huis met € 500,- en de publieksfavoriet met € 250,-. Val je net buiten de prijzen? Dan ontvang je als finalist in elk geval een gage voor je optreden!

Voor inschrijven en meer info ga je naar de website.

Investeer in Talent: Marvin Kneefel – The Road To Abbey Road

donny hathawayMarvin Kneefel kennen we als de charismatische zanger van de Rotterdamse soul en funkband Fools For Soul. Momenteel is hij bezig met een te gek project dat hem naar de Abbey Road Studio’s moet brengen. Om dit optimaal te kunnen realiseren roept hij de hulp van het publiek in. Marvin legt zijn verhaal als volgt uit:

De aanleiding
Ik ben 20 jaar oud en studeer als singer/songwriter op het conservatorium van Rotterdam. Ik begon op m’n 7e met zingen tijdens de wekelijkse kerkdiensten in Deventer. Via de gospel raakte ik voor het eerst in aanraking met soul muziek van Stevie Wonder, Otis Redding, Donny Hathaway etc. en ik was meteen verkocht. Vooral Donny Hathaway heeft een enorme indruk op mij achtergelaten. Sinds ik op het conservatorium zit, heb ik me steeds meer kunnen verdiepen in zijn muziek. Hierdoor ben ik enorm geïnspireerd geraakt en ben ik mijn eigen liedjes gaan schrijven.

Het project
Op 11 & 12 september ga ik naar Studio 3 in de Abbey Road Studio, London. Een studio met een behoorlijke geschiedenis. Natuurlijk is dit de studio van The Beatles, maar ook artiesten als Stevie Wonder, Amy Winehouse & Sam Smith hebben hier hun ding mogen doen. En nu is het mijn beurt!

Samen met de beste muzikanten van Nederland mag ik hier een ep opnemen waar ik altijd al van droomde. Een ep geheel in de stijl van mijn grote held Donny Hathaway! Op deze ep zullen zowel eigen songs als een paar hele verrassende covers komen te staan. Uiteindelijk is het de bedoeling om met deze ep en mijn verhaal over Abbey Road, langs verschillende radiostations en tv-programma’s te gaan.

Meer informatie en hoe je kunt bijdragen aan Marvin’s Road To Abbey Road en alle tegenprestaties vind je op deze pagina op crowdfundingsplatform VoorDeKunst.

Volg Marvin en het project op Facebook | Instagram: @marvinkneefel

Volg Fools For Soul hier op Facebook of lees meer over de band op hun website.