Investeer in Talent: Marvin Kneefel – The Road To Abbey Road

donny hathawayMarvin Kneefel kennen we als de charismatische zanger van de Rotterdamse soul en funkband Fools For Soul. Momenteel is hij bezig met een te gek project dat hem naar de Abbey Road Studio’s moet brengen. Om dit optimaal te kunnen realiseren roept hij de hulp van het publiek in. Marvin legt zijn verhaal als volgt uit:

De aanleiding
Ik ben 20 jaar oud en studeer als singer/songwriter op het conservatorium van Rotterdam. Ik begon op m’n 7e met zingen tijdens de wekelijkse kerkdiensten in Deventer. Via de gospel raakte ik voor het eerst in aanraking met soul muziek van Stevie Wonder, Otis Redding, Donny Hathaway etc. en ik was meteen verkocht. Vooral Donny Hathaway heeft een enorme indruk op mij achtergelaten. Sinds ik op het conservatorium zit, heb ik me steeds meer kunnen verdiepen in zijn muziek. Hierdoor ben ik enorm geïnspireerd geraakt en ben ik mijn eigen liedjes gaan schrijven.

Het project
Op 11 & 12 september ga ik naar Studio 3 in de Abbey Road Studio, London. Een studio met een behoorlijke geschiedenis. Natuurlijk is dit de studio van The Beatles, maar ook artiesten als Stevie Wonder, Amy Winehouse & Sam Smith hebben hier hun ding mogen doen. En nu is het mijn beurt!

Samen met de beste muzikanten van Nederland mag ik hier een ep opnemen waar ik altijd al van droomde. Een ep geheel in de stijl van mijn grote held Donny Hathaway! Op deze ep zullen zowel eigen songs als een paar hele verrassende covers komen te staan. Uiteindelijk is het de bedoeling om met deze ep en mijn verhaal over Abbey Road, langs verschillende radiostations en tv-programma’s te gaan.

Meer informatie en hoe je kunt bijdragen aan Marvin’s Road To Abbey Road en alle tegenprestaties vind je op deze pagina op crowdfundingsplatform VoorDeKunst.

Volg Marvin en het project op Facebook | Instagram: @marvinkneefel

Volg Fools For Soul hier op Facebook of lees meer over de band op hun website.

Popunie clipoverzicht juli 2016

logo_CLIPOVERZICHT_webHet Popunie clipoverzicht van juli 2016 staat klaar! Ook in deze zomermaand zijn er veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

volg-ons-op-youtube

 

 

Michel Ebben – Emma’s Diary

Ir-Sais – Binnen ft. Shans

Venus Tropicaux – Draw Me

Team Hard – Klapper

Platypus – Weirdo

Mafe – Niet Van Mij Alleen ft. BOEF

Weissmuller – Start You Off

Ruwhel ft. Yellow & Lesley Dos Santos – Het Is Beter Nu

Autumn Child – Life (live)

DJ Wesper – Silent Eyes (Nightbob Remix – short vesion)

Steye Felix – Woonboot

TOSSO – Baby

Far I x DM2M – Broken Wings IV

Merel Moelker – Captain

ScaveMusic – Only Real Niggas

Deathtrap -Rattlesnake Blues

Yellow – Free My Mind

Moods – Unconstrained

Sevdaliza – Amadine Insensible (for Colors Berlin)

Vieira Nkosi – Moss II ft. Ollie

St. Solaire – Fire-Scene (original by S. Carey)

DMC – Niks Te Maken

Bryan van Putten – I Found Me (live)

Melissa Lopes – Medley 2.0

L CiANO – Nu Kom Ik Je Tegen

CHI Factory – The Bamboo Recordings