Investeer in Talent: Mike Marques

Mike Marques is een Rotterdamse straatmuzikant die zijn muziek van de straat naar de Nederlandse podia wil brengen. Het is altijd zijn droom geweest om zijn eigen muziek te maken en een album uit te brengen. Om dit te kunnen realiseren roept hij de hulp in van het publiek door middel van een crowdfundingcampagne op VoorDeKunst. Hij omschrijft zijn plannen als volgt:

Wie is Mike Marques?
Ik ben begonnen met websites maken vanaf mijn zolderkamer, vandaag de dag ben ik straatmuzikant door heel Europa. Mijn naam is Mike Marques, ik ben 22 jaar, en ik ben klaar voor de volgende stap in mijn carrière. Van kleins af aan is zingen mijn passie en vanaf het moment dat ik gitaar leerde spelen ging er een heel nieuwe wereld voor mij open.

Om deze volgende stap te kunnen maken wil ik een eigen singer/songwriter album maken. Op dit moment ben ik al aan het werk aan dit album. Er komen tien nummers op en elk nummer vertelt een eigen verhaal. Graag wil ik dit met het publiek delen en met de hoogst mogelijk kwaliteit. Dit kost geld en daarom heb ik jullie hulp nodig!

Wat heb ik nodig en waarom?
Het maken en uitbrengen van een album is helaas niet zo simpel als een nummer opnemen en het online zetten. Er komen allerlei dingen, en kosten, bij kijken die niet altijd allemaal met muziek van doen hebben. Veel van deze dingen kan ik zelf doen, met mijn eigen vaardigheden en hulp van familie en vrienden, maar er is meer dan dat nodig.

Om optimale kwaliteit te kunnen leveren moet ik eerst alle nummers opnemen in een professionele studio met behulp van een producer. Daarna moet het gemixed en mastered worden, de cd gedrukt worden en moet er een clip gemaakt worden.

Wat kan je van mij verwachten?
Gedurende de ontwikkeling van dit project zal ik iedereen op de hoogte houden via mijn Facebook en Instagram pagina. Wanneer het project is afgerond en mijn albumrelease daar is ga ik door met schrijven van nieuwe nummers. Ook wil ik graag optreden op kleine podia door heel Nederland. Dit album is het pas het begin van mijn streven naar succes in de muziekindustrie. Jullie gaan nog veel van mij horen!

Blijf op de hoogte en volg Mike Marques via Facebook of zijn website. Voor meer informatie over de crowdfundingactie kijk je op de website van VoorDeKunst.

Welke band wint de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017?

Zaterdag 20 mei is de finale van de categorie Bands van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 in Rotown. St. Solaire, DIABOTE, JC Thomaz & The Missing Slippers, JOIA en Goodnight Moonlight (willekeurige volgorde) strijden om de hoofdprijs. Nieuw dit jaar is dat de winnaar tevens wordt genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Henri Oogjen, Henk Koolen en Marcel Haug nemen plaats in de jury. Zij zullen er nog een flinke kluif aan hebben om te beoordelen wie de beste kwaliteiten in huis heeft.

Wie zijn de finalisten?
DIABOTE is een internationaal collectief met muzikale invloeden uit Afrika, Brazilië en Cuba.

De muziek van St. Solaire is groots, melodisch en integer en hangt tussen pop, alternatieve rock en folk. In september 2016 bracht de band haar debuut single Morning Sun uit.

De vijfkoppige band J.C. Thomaz & The Missing Slippers maakt muziek met garage rock&roll en blues invloeden en staat bekend om hun energieke live performances waarbij het publiek niet stil kan blijven staan.

JOIA is een zangeres met een boodschap die staat voor powerpop met een flamboyante twist. Haar nummers nemen je mee op een golf van tijdloze nostalgia.

Eind 2014 begon lo-fi pop muzikant Jasper Boogaard met het opnemen van zijn dromerige, drummachine gedreven liedjes onder de naam Goodnight Moonlight. Begin dit jaar bracht de inmiddels in binnen- en buitenland optredende band hun zoveelste release uit op het eigen Coaster Records.

Publieksprijs
Al deze artiesten maken hun muziek natuurlijk in eerste instantie voor jou en willen graag weten van jij ervan vindt. Jij kunt ervoor zorgen dat jouw favoriete finalist de erkenning ontvangt die hij verdient in de vorm van de Publieksprijs t.w.v. €250,-.

Door op aanwezig te klikken in de Facebook-stemevents van de finalisten, geef je de desbetreffende artiest jouw stem. Daarnaast telt jouw stem twee keer als je een kaartje koopt voor de Finale via de website van Rotown.

Nieuwe Opzet Sena Grote Prijs van Rotterdam
Per 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie, georganiseerd door de Popunie, bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste past bij de categorie. Bovendien worden de winnaar tevens genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Extra informatie
Datum: zaterdag 20 mei
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 19
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 8,- (excl. servicekosten)
Facebookevent