Investeer in Talent: Marvin Dee Band

Marvin Dee Band is bezig met het grote debuut. Ze willen een kwalitief hoogstaand product gaan opnemen waarbij aan alle facetten tot in de puntjes aandacht is besteed. Het doel is om een volledig studio album op te nemen, produceren, drukken op CD (en hopelijk ook vinyl) met mooie artwork op de hoes. Daarnaast moet de plaat natuurlijk ook nog gepromoot worden, dus wil Marvin Dee Band singles met videoclips uitbrengen. Ook moet de muziek in de (digitale) winkels en op de radio komen. Zij kunnen jouw hulp daarbij goed gebruiken. Via een crowdfundingcampagne op VoorDeKunst proberen ze het budget hiervoor rond te krijgen.
 Waar wij jouw hulp voor nodig hebben

Hopelijk hebben jullie uit ons filmpje al een duidelijk beeld kunnen krijgen van hoe serieus we dit project nemen, en hoeveel zorg een aandacht wij er aan willen, en zullen besteden!

Wij zijn de Marvin Dee Band. We komen uit Rotterdam, en maken akoestische pop-rock muziek waarin de stem centraal staat. Marvin Dee is onze frontman, zanger en schrijft onze nummers. Omdat hij muziek-theater heeft gestudeerd, hebben onze nummer een vleugje theater. Daar voegen we samen een flinke dosis rock aan toe voor een rauw randje. Maar, het meest kenmerkend voor wat wij doen is de prominente rol voor de stem. Wij houden erg van meerstemmige zangpartijen, die wij dan ook met zijn vijven live zingen!

Vorig jaar brachten wij de single Northern Light uit om te laten horen wie wij zijn, wat wij maken, en hoe wij willen klinken. Daar werd heel enthousiast op gereageerd door zowel fans als muziekindustrie professionals, maar omdat die single wat eenzaam en alleen stond (letterlijk single), lukte het niet om grootschalig aandacht op te eisen. Daarna brachten wij een live album uit, opgenomen in Paradiso, Amsterdam, om te laten horen dat we nog véél meer doen. Maar een live opname past niet helemaal thuis op de radio tussen al die heerlijke, dikke geproduceerde pop tracks…

Daarom willen wij nu terug komen met dé beste plaat die we kunnen maken. Minimaal tien geweldige nummers, allemaal met zorg geschreven, gearrangeerd, opgenomen en geproduceerd door dezelfde mensen die met ons Northern Light en Live in Paradiso maakten. Als we dat allemaal op top niveau willen aanpakken, gaat dat ons iets meer dertig duizend euro kosten. Daarom vragen we nu jullie hulp om het laatste deel van het geld te verzamelen!

Blijf op de hoogte en volg Marvin Dee Band via Facebook of hun website.
Voor meer informatie over deze crowdfundingsactie, kijk je op hun page binnen de website van VoorDeKunst.

Stinksisters – Lucky Dancer

  • Lucky Dancer

  • Stinksisters
    • Genre: garagerock
    • Release-type: 12" vinyl
    • Label: F*Art prod's

Ter ere van het 25-jarig bestaan, brengt de Rotterdamse formatie Stinksisters een 12″ uit.

De band die altijd hun ‘garage’ sound trouw is gebleven, plaatst hier een duidelijke mijlpaal. Wat ook aanwezig is bij de meeste van hun songs door de tijden heen, is de dubbele man en vrouwelijke vocals. De herkenbare productie van Chris van Velde (LGM Studio’s) doet de plaat goed. Het theatrale aspect van de band kan je ‘voelen’ als je de ogen sluit, terwijl je de plaat afspeelt. Denk twee mannen in een jurk en een dame op de drumkruk.

Het feit dat het een stuk vinyl is bouwt mee aan de stemming.

Stampside
Openingstrack Lucky Dancer is een voor de Sisters bijna commercïele tune. Van begin tot eind de Stinkgroove, het nummer ploegt maar door.

Door (In My Face) rammelt en gromt met het bijna Nick Cave & Kylie Minogue-achtige duet. Het trage tempo werkt hypnotiserend.

S.L.D. vertraagt de boel nog meer. Stemmig en breekbaar.

De andere kant van de plaat opzetten geeft even lucht. Dan weer verder met de bijna- narcotische trip.

White Side
City Of Winds is het snelste nummer van de plaat. Als fietser herken ik hier Rotterdam in als je weer eens in een windvlaag terechtkomt, één of ander lelijk flatgebouw passerend. Dat wordt mijn soundtrack in die gelegenheid. Kom maar op met de regen.

Ashes rockt verder waar het vorige nummer ophield. Een kort gitaarnummer dat net zo snel ophoudt als dat ‘ie start.

Temps de Vivre is origineel een gedicht van schrijver, dichter chansonnier en jazztrompettist Boris Vian, leert de uitgebreide biografie die met de plaat komt en van Mark Ritsema’s hand is. Doemdenkerij komt in me boven. Zet dit nummer op als Trump of Kim Jong-Un op de knop drukt. Het outtro van dit nummer gaat eindeloos door. Letterlijk.

De nummers horen bij elkaar, alsof het één thema heeft. Fijn ook voor Claw Boys Claw fans van de eerste periode. Op naar de volgende 25 jaar.
De vinyl release party  is a.s. vrijdag 27 oktober in Eurotrash.