Marvin Dee Band – Live in Paradiso

  • Live in Paradiso

  • Marvin Dee Band
    • Genre: Poprock
    • Release-type: Download-album
    • Label: Self-released

Een jaar of vijf geleden speelde Marvin Dee als prille muzikant in het Theatercafé in Leiden. Een open podium in Scheltema waarop relatief nieuwe artiesten hun artistieke uitingen kunnen uitproberen. Het publiek vergaapte zich aan de kracht en de passie waarmee Dee en bandleden muziek maakten. Intens, avontuurlijk, ruig, breekbaar, maar bovenal bijzonder muzikaal. Er ontstond destijds een magie tussen band en toehoorders. We zijn inmiddels een paar jaar verder en daarin maakte Marvin Dee en zijn band de groei door naar Paradiso (!).

Een megastap waar de band onderweg keihard voor heeft geknokt. Maar uiteindelijk is het natuurlijk de kwaliteit die je als band naar dit podium brengt. En die is in alle facetten onmiskenbaar hoog. Direct al, in het eerste nummer op het download-album, veroveren de Rotterdammers je met het wonderschone, fragiele Little Song, waarin Dee op de top van zijn kunnen zingt. Heel ontroerend, hij komt keihard binnen. Het sleept je mee naar een zeldzame rustplek in je leven. Een ballad van ongekende schoonheid waarbij de muziek en de stem om superioriteit strijden. En dan zijn we nog maar net begonnen met luisteren van het album.

Wat zich verder ontplooit, blijft ijzersterk. Een keur aan pop/rock-songs, afwisselend hard en zacht, maar altijd met een onverdroten passie voor de muziek en de liefde voor het leven als muzikant. Op 10.000 Trees geeft Marvin Dee werkelijk alles en wie luistert weet: dat is heel veel. Het is de parachutespringer die uit het vliegtuig springt. Overtuigd van zijn kunnen, op weg naar het avontuur en uiteindelijk veilig landen. De landing is de release van dit download-album Live in Paradiso. Onderweg trotseerden de muzikanten de wind, de spanning, maar bovenal het uitzicht, op weg naar het fraaie resultaat.

Na het pittige Northern Light opent de band meerstemmig het heerlijk, stevig golvende Dark Days. Het blijkt het passende sluitstuk van een album dat alle aandacht verdient en waar we in Rotterdam en omstreken apetrots op mogen zijn.

Lees meer over Marvin Dee op zijn website of Facebook-pagina.

Popunie Live presenteert Naaz op Metropolis

Popunie Live presenteert ook dit jaar weer een aantal Rotterdamse acts op Metropolis. De derde act die het podium op Metropolis mag betreden, is Naaz.

Naaz

Naaz is een 19-jarige singer/songwriter/producer uit Rotterdam met Koerdische roots. Naaz’ unieke stemgeluid pakt direct je aandacht. Het kostte Naaz een tijd om haar familie ervan te overtuigen dat ze haar muzikale passie wilde volgen. Die tijd benutte ze door zichzelf te leren schrijven, produceren en op te nemen, zodat ze hoe dan ook altijd zelf muziek zou kunnen maken. Nu haar familie haar ondersteunt in haar muzikale droom probeert ze mensen te inspireren om hun eigen dromen waar te maken.

In november sloot Naaz zichzelf op in haar slaapkamer wat resulteerde in haar debuut-ep Bits Of Naaz. Haar producties zijn quirky en subtiel en complimenteren haar onderscheidende stemgeluid en oprechte teksten. De jonge artieste is er nu klaar voor om de slaapkamer te verlaten en naar buiten te treden met Bits Of Naaz.

Met haar eerste video voor Words gooide Naaz onlangs direct hoge ogen, met veelbelovende recensies door toonaangevende Britse muzieksites als The Fader en The Line Of Best Fit.

Andere acts die spelen namens Popunie Live zijn Jo Goes Hunting en The Dawn Brothers.

Metropolis

Metropolis vindt plaats op zondag 2 juli in het Zuiderpark in Rotterdam. Sinds 1988 kan het publiek op dit festival gratis kennismaken met opvallende, vernieuwende en verrassende muziek van hoge kwaliteit. Met Popunie Live mogen wij het Rotterdamse talent dat in dit straatje valt presenteren!

Popunie Live

Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek.