Marvin Dee

cover if only briefIf Only Brief
download-ep
americana / singer/songwriter

Marvin Dee bracht op 24 oktober jl. zijn nieuwe ep If Only Brief uit (check hier enkele foto’s).

De naam Marvin Dee dient op z’n Nederlands te worden uitgesproken. Van de uit Rotterdam afkomstige en tegenwoordig vooral in Delft opererende singer/songwriter zou je dus muziek met veel soulinvloeden verwachten, vanwege die grote naam die zo op die van hem lijkt. Maar dat is een misverstand dat al dan niet bewust in stand wordt gehouden.

Marvin Dee is een singer/songwriter die zijn melodieuze rockmuziek samen met z’n vijf medemuzikanten inkleurt met meerstemmige zang. Om een vergelijking te maken die wél opgaat: Dave Matthews maakt muziek, die wel van invloed lijkt op het werk van Marvin Dee. Voor de duidelijkheid: Marvin Dee is de naam van de frontman, maar het is ook de naam van de totale groep, die zich afficheert als singer/songwriter band.

Hun nieuwe ep If Only Brief bevat zes songs, waarvan er één naar voren is geschoven via een sfeervolle videoclip, opgenomen in een leegstaand, vervallen landhuis ‘in the middle of nowhere’.

De song When You Go gaat over afscheid nemen zonder te vergeten en is min of meer de titelsong van de ep. In de zomer van 2013 werd de eerste ep Devil Eyes opgenomen, die in februari 2014 werd gepresenteerd.

De groep weet wat er komt kijken bij muziek maken en opnemen en klinkt gelikt. De conservatoriumachtergrond van de leden zal wellicht bijdragen aan het brede muzikale spectrum, waarin jazz en funkelementen hand in hand gaan met rock. Marvin’s stem mag dan niet lijken op die van die andere Marvin, zijn stemgeluid is wel bijzonder.

In het funky Northern Light valt ineens op hoe zijn stem overeenkomsten vertoont met die van Steve Winwood. En de song Soothing heeft naast een prachtige melodie een heel sfeervolle gitaarlijn.

If Only Brief is vooralsnog alleen digitaal verkrijgbaar. Het is te hopen dat dat snel verandert, want Marvin Dee verdient het dat de muziek veel en vaak wordt gehoord.

Wil je meer weten over Marvin Dee? Bezoek dan zijn website of Facebookpagina.

Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 maakt winnaars bekend

Winnaars Grote Prijs Rdam 15_Marc NolteZaterdag 7 november vond de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 plaats. In totaal gaven 25 acts in vier categorieën alles wat ze in huis hadden in LantarenVenster.
 
In de categorieën Bands, Singer/Songwriter en Urban speelde elke act een korte set voor een driekoppige jury. De finalisten in de categorie Electronics maakten ter plekke een nieuwe track met een speciaal voor de avond samengestelde sample-kit. De jury bestond uit diverse professionals uit de Nederlandse muziekindustrie.

In elke categorie werd er een 1e prijs uitgereikt van €1.000 + masterclasses, een fotoshoot, prijzen van CompaHero-Music Ventures, Keymusic en Music Production Academy en bovendien zijn er winnaars te zien op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

Daarnaast werd er per categorie een 2e prijs van €500,- en een publieksprijs van € 250,- uitgereikt. De geldprijzen zijn mogelijk gemaakt door Sena.

De winnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 zijn:

Bands: 1e prijs: Southbound | 2e prijs: The Lumes | Publieksprijs: Standup ’69

Singer/Songwriter: 1e prijs: DOOXS | 2e prijs: Maurice van Hoek | Publieksprijs: The
Maybellenes

Urban: 1e prijs: Omani | 2e prijs: Bizzy Blaze | Publieksprijs: Takkie & Ranx

Electronics: 1e prijs: Dikkens | 2e prijs: Crowd Rage | Publieksprijs: Sykess