Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 maakt winnaars bekend

Winnaars Grote Prijs Rdam 15_Marc NolteZaterdag 7 november vond de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 plaats. In totaal gaven 25 acts in vier categorieën alles wat ze in huis hadden in LantarenVenster.
 
In de categorieën Bands, Singer/Songwriter en Urban speelde elke act een korte set voor een driekoppige jury. De finalisten in de categorie Electronics maakten ter plekke een nieuwe track met een speciaal voor de avond samengestelde sample-kit. De jury bestond uit diverse professionals uit de Nederlandse muziekindustrie.

In elke categorie werd er een 1e prijs uitgereikt van €1.000 + masterclasses, een fotoshoot, prijzen van CompaHero-Music Ventures, Keymusic en Music Production Academy en bovendien zijn er winnaars te zien op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

Daarnaast werd er per categorie een 2e prijs van €500,- en een publieksprijs van € 250,- uitgereikt. De geldprijzen zijn mogelijk gemaakt door Sena.

De winnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 zijn:

Bands: 1e prijs: Southbound | 2e prijs: The Lumes | Publieksprijs: Standup ’69

Singer/Songwriter: 1e prijs: DOOXS | 2e prijs: Maurice van Hoek | Publieksprijs: The
Maybellenes

Urban: 1e prijs: Omani | 2e prijs: Bizzy Blaze | Publieksprijs: Takkie & Ranx

Electronics: 1e prijs: Dikkens | 2e prijs: Crowd Rage | Publieksprijs: Sykess

Meer informatie en het inschrijfformulier voor de Sena Grote Prijs van 2016 vind je op www.groteprijsrotterdam.nl.

LOGO_POPWEEK-low-resDe finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam werd georganiseerd door Popunie en was onderdeel van het openingsweekend van de Rotterdamse Popweek. Deze tiendaagse week is een aaneenschakeling van pop gerelateerde activiteiten ter promotie van de Rotterdamse popsector. De Rotterdamse Popweek duurt nog tot en met 15 november. Bekijk hier het hele programma of download de gratis app.

De Sena Grote Prijs van Rotterdam werd mede mogelijk gemaakt door Sena, Gemeente Rotterdam, J-E. Jurriaanse Stichting , Van Cappellen Stichting, Erasmusstichting, Grounds , LantarenVenster, SKVR.

Rotterdam Music Awards 2015 uitgereikt in bomvol BIRD

Burgemeester Aboutaleb

Tijdens de Rotterdamse Popweek werden op vrijdag 6 november voor de tweede keer de Rotterdam Music Awards uitgereikt. In een volgepakt BIRD kregen de winnaars hun Award uit handen van burgemeester Aboutaleb. Als verrassing gaf Beste Track winnaar De Likt een kort optreden.

Er kon door het publiek gestemd worden in zes categorieën; Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Aanstormend Talent, Beste Track en de nieuw in het leven geroepen Exportprijs. Het was een nek aan nek race en er is ruim 9500 keer gestemd. Afgelopen dinsdag stopte de stemming en gister werden de winnaars bekend gemaakt. De Awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om Rotterdamse artiesten en muzieksector in het zonnetje te zetten tijdens de Rotterdamse Popweek.

In de categorie Beste Podium won Rotown overtuigend. De Nacht van de Kaap ging er vandoor met de Award voor Beste Festival. Het succesvolle festival, dat jaarlijks wordt gehouden op Katendrecht, wist haar fans massaal te mobiliseren. Ook voor de Rotterdamse nachtcultuur was er een Award, onder de titel Beste Clubavond. Deze Award werd gewonnen door de populaire clubnight 360 Degrees, die maandelijks in BIRD plaatsvindt.

Voor de Rotterdamse artiesten waren er de categorieën Beste Track, Aanstormend Talent en de nieuwe Exportprijs. Van de twintig beste tracks won De Likt met hun track Ja Dat Bedoel Ik!. De band gaf een verrassingsoptreden voor een uitzinnig publiek. Daarnaast was er de uitreiking van het Aanstormende Talent onder de 21 jaar. Deze Award werd gewonnen door Tim Verhaal, die vorig jaar tweede werd in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam.

Als nieuwe categorie was er dit jaar de Exportprijs, voor de act die Rotterdam het beste op de kaart heeft gezet in het buitenland. Deze Award werd gewonnen door Rats On Rafts, die toepasselijk op tour waren tijdens de uitreiking. Ze maakten een bedankfilmpje dat werd uitgezonden. Alle winnaars hebben een prachtige Award gekregen, vormgegeven door het Rotterdamse ontwerpbureau Het Echte Werk en bovendien 500 euro.

Foto’s door Wim Barzilay

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Likt winnaar Beste Track met Ja Dat Bedoel Ik!

De Nacht van de Kaap winnaar Beste Festival

De Nacht van de Kaap winnaar Beste Festival

Tim Verhaal winnaar Aanstormend Talent

Tim Verhaal winnaar Aanstormend Talent

360 Degrees winnaar Beste Clubavond

360 Degrees winnaar Beste Clubavond

Rotown winnaar Beste Podium

Rotown winnaar Beste Podium