Schrijf je in voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam!

0449_GPVR_POSTER_WT.inddJe kunt jouw band of act tot 1 augustus weer inschrijven voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam! De Sena Grote Prijs van Rotterdam (GPR) is dé competitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Urban en Electronic acts. Er is van alles te winnen: gages voor de finale, prijzengeld, optredens, een bekostigde releaseparty, promotie en masterclasses. Doe dus mee als je met jouw band/act een stap voorwaarts wilt maken in je muzikale carrière en overtuig de jury van je ambities en muzikale kwaliteiten.

Schrijf je in
Schrijf je vóór 1 augustus in via de website met drie MP3 tracks uit je eigen repertoire (oftewel geen covers), een complete biografie en een goede promotiefoto van je band of act.

En dan?
Vervolgens buigt een professionele jury zich over de inzendingen om te komen tot 10 geselecteerden in de categorieën Bands, Singer/Songwriter en Urban die doorgaan naar de halve finales. Hier worden de vijf meest overtuigende acts per categorie geselecteerd voor de grote live-finale op basis van het optreden en het gesprek met de jury. De Electronic acts stromen vanuit de demoselectie direct door naar de finale. Hier zullen zij in één uur een nieuwe track produceren op basis van een samplekit van de organisatie.

De finale vindt plaats in de Rotterdamse Popweek die van 6 tot en met 15 november plaats vindt.

Prijzenpakket
De eerste prijswinnaar per categorie wint sowieso € 1.000,-. De tweede prijswinnaar gaat naar huis met € 500,- en de publieksfavoriet met € 250,-. Ben je buiten de prijzen gevallen? Dan ontvang je als finalist in elk geval een gage voor je optreden! Naast al deze mooie geldprijzen ontvang je als eerste prijswinnaar ook nog een educatief natraject en veel exposure.

Voor inschrijven en meer info ga je naar deze website.

Spoken Word bruist!

profielfoto3YMP, onze lyricale woordsmid, vertelt in zijn nieuwe column waarom hij trots is op Rotterdam en op de spokenword-scene die de stad rijk is. 

Wat een vuurwerk aan woorden heb ik in de maand mei mogen meemaken in Rotterdam. Het ene succes na het ander. Op 22 mei was Theater Islemunda afgeladen vol met bezoekers die kwamen voor Flow, dat heel bijzonder, een gala is rondom een spoken word voorstelling. Maar liefst 150 man in pak en gala jurken, klaar voor een spoken word voorstelling. Wat een primeur!

Van 29 t/m 31 mei liet Spraakuhloos het publiek ook echt sprakeloos achter na een driedaagse editie verdeeld door de binnenstad. In datzelfde weekend vierde Woorden Worden Zinnen haar vijfjarig bestaan. Op naar de volgende vijf! Op 5 juni jl. was het de beurt aan De Last Word festival waar nationale en internationale sterren het podium betraden. Het is echter nog lang niet voorbij…

Want van 9 tot 13 juni vond het 46ste International Poetry Festival plaats in de Schouwburg en de rest van Rotterdam. In datzelfde weekend vond er tevens een dubbel-editie van Paginagroots plaats. Alles groot en large, zoals het hoort. Het spreekwoord “Geen woorden maar daden” gaat hier niet op. Veel woorden, heel veel woorden en nog meer daden.

Rotterdam bruist, het mag dan ontbreken aan een officieel poppodium; er zijn genoeg andere podia om je kunsten te vertonen. Rotterdam is de maatstaf voor woordkunst en niet alléén voor woordkunst. Rotterdam is de stad van creativiteit! Daar waar subsidies continue worden gekort en wij het met steeds minder moeten doen, komen er meer initiatieven en steeds betere evenementen. Rotterdam is nog steeds de stad van mouwen opstropen en werken.

Het afgelopen seizoen is waarschijnlijk het seizoen geweest van de meeste evenementen, de meeste artiesten en de meeste bezoekers. Spoken word stond vorig jaar nog in haar babyschoenen, vandaag de dag in haar eerste nike’s. Waar staan we volgend jaar? Ik hoop dat we volgend jaar volwassen sneakers aan hebben. Dat meer artiesten zich geroepen voelen om wat te betekenen voor de samenleving.

Persoonlijk treed ik op uit noodzaak. Ik voel dat ik met mijn verhaal andere kan helpen. Ik geloof dat er meerdere zijn zoals ik. En soms voel ik me net een kind; overal waar ik kom maak ik vrienden. Het grappige aan vrienden maken met woordkunstenaars is, dat jouw woorden kunnen eindigen in hun voordrachten. Pas daarom altijd op met wat je zegt!

Hoop, geloof en dromen, dat zijn de drie kwesties die we nodig hebben in dit leven. Mijn droom is om de beste versie te worden van mezelf. Alle potentie benutten en een voorbeeld te zijn voor mijn medemens. Rijk ben je niet in geld, rijk ben je in liefde en waardering. Ik heb hoop, ik geloof en dromen heb ik meer dan wolken. Droom niet alleen, LEEF je droom. #187poetry #BonneChance

YMP

YMP is een dichter/lyricale woordsmid, 25 jaar geleden geboren en getogen in Rotterdam. “Ik ben gaan dichten, omdat ik zeer negatieve ervaringen wist om te zetten in positieve gebeurtenissen. Ik schreef ouderwetse brieven en toen werd mij verteld dat het pure poëzie was. Daar ben ik op gaan voortborduren en dat heeft geleid tot: YoungMichkeshPoemshit (YMP). Deze naam is eigenlijk een samenvoeging van alle bijnamen die ik kreeg in m’n leven. De eerste bijnaam was Young Mich, een neef gaf me de naam Kesh, Poems is wat ik schrijf en dat is mijn shit. Wil je me beter leren kennen check dan mijn blog.”