Kunstbende Zuid-Holland prijzenregen tijdens landelijke finale!

Afgelopen zaterdag 1 juli vond de landelijke finale van Kunstbende plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Alle provinciale winnaars per categorie namen het hier tegen elkaar op. Zuid-Holland pakte maar liefst 5 prijzen en was daarmee de grote winnaar!

Nataniel Olusanya (18) uit ‘s Gravendeel, beter bekend als S!RENE, won de 1e prijs DJ. Charlotte & Bibi (18) uit Voorburg schreven de 1e prijs Theater op hun naam en Wiepke Wolfsbergen (16) uit Den Haag wist met haar collectie de 1e prijs Fashion in ontvangst te nemen. Ook Yanart (15) uit Den Haag mocht een prijs in ontvangst nemen; zij ging naar huis met de 2e prijs Film. Tot slot won Daniëlle Zawadi (18) uit Nootdorp de 3e prijs Taal.

S!RENE combineert oldskool hiphop/R&B met newskool eclectic/urban music. S!RENE staat bekend om het draaien zonder koptelefoon.

Charlotte & Bibi’s komische act Slaapfeestje is een mix van fictie en non-fictie. Door dit feestje kom je niet meer bij van het lachen!

Wiepke Wolfsbergen geïnspireerd door de stijl en kleurrijke kleding van Iris Apfel, werd geroemd om haar uitgebreide en gedetailleerde collectie: Strong Women.

Yanart, Yana Haaitsma, maakte een prachtige stop-motion animatie genaamd Bontje. Een indrukwekkende statement tegen bontgebruik.

Daniëlle Zawadi vertelde Jouw Tragedie: een indrukwekkend verhaal over de dood. Ze deed dit als een geboren woordkunstenaar en dát terwijl ze dit jaar bij Kunstbende voor het eerst op het podium stond!

Mainstages en Lowlands
De 1e prijswinnaars krijgen een persoonlijke coach die ze voorbereidt op een optreden op één van de 8 mainstages: S!RENE mag in 2018 draaien op Mysteryland, Wiepke Wolfsbergen gaat volgend jaar naar de Amsterdam Fashion Week en Charlotte & Bibi staan op Oerol 2018. In augustus treden alle 1e prijswinnaars al op in de nieuwe Lowlands area “What’s Happening”, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank.

Kunstbende is hét podium voor creatief talent in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. www.kunstbende.nl

Foto’s door: Rockin’ Pictures

Meer over Kunstbende Zuid-Holland vind je op Facebook en Instagram.

Popunie clipoverzicht juni 2017

Het Popunie clipoverzicht van juni 2017 staat klaar! In de eerste zomerse maand zijn er weer veel nieuwe videoclips van Rotterdamse acts en bands uitgekomen. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

Davina Michelle – Pillow

Mavy – Habiba (original by Boef)

Yes Darling – Ticket To The Tropics (tribute to Gerard Joling)

Sky Architect – Treebird (acoustic)

Cusack – Cheeky Nandos (live)

Stanley Clementina – Komehein

Mark Blomsteel – Crazy Come Crazy Go

Naaz – Words

Conceptz – Mic Check

Sammie Sedano – Nitro

C.C. Grand – Saddle (live & acoustic)

Sky Architect – A Dying Man’s Hymn

Melissa Lopes – Jou & Mij (original by Jonna Fraser)

Emmy Eve – Come Back For Me

Grown George – Roof

Agnesz Anna – Kurt

Greyheads X Kytopia – Ci Devo Pensare

G-no ft. Just-B – Leuk Liedje

Sevdaliza – Bluecid

MXRCXL – Where Were You? All Of The Others Were there!

Jairzinho – Doorgaan ft. Kevin, Josylvio, BKO & Vic9

Estroe – Murk

Lizzy V – Out Of Time

Distant – Tsukuyomi

Takkie – Chopsticks ft. Kempi

Ronnie Flex ft. Tabitha – Is Dit Over

Momi – Niet Meer Broke

Anthony Lobato – Niet Meer