Investeer in Talent: Convoi Exceptional

Convoi Exceptional, je weet wel, de rock&roll op trommels band die je overal tegenkomt! In 2012 hebben ze hun laatste cd opgenomen en die is inmiddels al weer een geruime tijd volledig uitverkocht, tijd voor een nieuwe dus. De mannen willen de studio induiken om een nieuwe cd te maken en om dat te kunnen realiseren roepen ze de hulp van het publiek in door middel van een crowdfundingactie op VoorDeKunst. Ze omschrijven de plannen als volgt:

We zitten vol ideeën maar met een lege portemonnee, daarom willen we jullie vragen om te doneren voor een supervet nieuw album! Zodat jullie na een luisterbeurt weer stuiterend en vol energie door het leven kunnen.

We hebben geld nodig voor de studiohuur/engineer, mastering, de cd persing, het ontwerp van de hoes, een aantal nieuwe instrumenten en een fotosessie. Als je doneert, kan je kiezen uit een aantal super unieke tegenprestaties die we hebben verzonnen.

Wil je meer weten over Convoi Exceptional kijk dan op hun Facebook. Voor meer informatie over de crowdfundingactie kijk je op de website van VoorDeKunst.

Groeten en alvast bedankt!

Luisteragenda juni 2017

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in juni optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder! Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast vind je de tracklist en uitgebreide informatie per act.

Tracklist

 1. Boeije – Tekortkomingen

  Op vrijdag 2 juni kun je naar Paviljoen op het Water voor Indiepop aan het Water. Tijdens deze avond kun je hier gaan luisteren naar Boeije. De band heeft nummers die vaak refereren aan indie-grootheden als Sparkehorse en Hollandse helden als Bettie Serveert. Het event is gratis te bezoeken en duurt van 21.00 tot 22.30 uur!

 2. Half Way Station – Sister Don’t You Cry

  De Pica Pica Parade is er weer! Op elke zaterdag en zondag van begin juni tot en met eind augustus verzorgd Pica Pica optredens van lokale bands en acts op 26 verschillende locaties door de gehele stad. Op 3 juni wordt het gratis openingsfeest gehouden in de recent geopende winkel Nieuwkomers aan de Vierhavensstraat. Deze dag geeft Half Way Station om 13.00 uur het startschot van de drie maanden durende Pica Pica Parade!

 3. St. Solaire – Running

  Donderdag 8 juni presenteert St. Solaire in V11 hun documentaire over hun 48 Hour Tour; een tour waarvoor de band 40 optredens gaf in 40 verschillende steden binnen 48 uur. Kaarten voor dit event zijn te koop in de voorverkoop voor €5,- (excl. servicekosten). De deuren gaan open om 21.00 uur en de aanvang is om 21.30 uur!

 4. Crying Boys Café – I Was A Singer

  De Rotterdamse Dakendagen vinden dit jaar plaats van 9 tot en met 11 juni. Op vrijdag 9 juni neemt PopUp010 voor het derde jaar op rij één van de daken over voor een concert. Op het dak van Las Palmas op de Kop van Zuid treden Crying Boys Cafe en de Utrechtse band Bewilder op! Tickets zijn te koop in de voorverkoop voor €10,-. Deze prijs is exclusief een Dakpas die je nodig hebt voor de Rotterdamse Dakendagen.

 5. Poliania Vieria – Give Me Love

  Op zaterdag 10 juni vindt in de Doelen de tweede editie van het Sodade Festival plaats! Dit festival serveert je een rijk buffet aan Kaapverdiaanse muziek in een van de mooiste locaties in de binnenstad. Verspreid over meerdere zalen kun je van 16.00 uur tot 04.00 uur genieten van artiesten als Sima Nos e So Nos en Poliana Vieira! Tickets kosten €30,- in de voorverkoop!

 6. Massa – The Deep End

  Bar³ is op zaterdag 10 juni de plek bij uitstek voor het betere rag en stamp werk tijdens Bar3indeBrand III. Verwacht slome sludge, doom en wazige psychedelica van drie topacts. Deze avond spelen de Mexicanen van Weedsnake en Terror Cósmico samen met de Rotterdammers van Massa!

 7. Agnesz Anna – Baby Be Mine

  Vrijdag 16 juni presenteert Agnesz Anna haar nieuwste videoclip in Café Engels naast Rotterdam Centraal Station. Deze video is voor de haar single Kurt van de ep Electric Trilogy en is gemaakt in samenwerking met Bespeak en regisseur Matt Jaems. Naast de première van de clip treedt Anna natuurlijk ook gewoon op! De aanvang is om 19.00 uur en kost helemaal niks!

 8. Wouter Mol – Human

  Het is weer tijd voor Homegrown in BIRD in samenwerking met Popunie Live! Op donderdag 22 juni staat de winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016, zanger/gitarist Wouter Mol op de planken. Begeleid door Maartje Gilissen op de harp en Margot Kessing op viool. Wat is er nu beter dan genieten van gratis mooie muziek onder het genot van een drankje op een mooie zomeravond? Aanvang is om 22.00 uur.

 9. Diona Fox & Her Ragdolls – You’re So full Of Yourself

  Hoewel het North Sea Jazz festival nog even op zich laat wachten kun je wel al naar North Sea Round Town! Dit festival duurt van 22 juni t/m 9 juli en wordt gehost op tientallen locaties door Rotterdam. In dit ‘fringe’ festival ligt de focus net iets meer op wat Rotterdam te bieden heeft qua Jazz. Deze editie kun je naar showcases van Quibus, Skeltr, BRUUT! en ook Diona Fox & Her Ragdolls! Deze Rotterdamse jazz act met een voorliefde voor klasse en stijl is te zien op donderdag 22 juni in hostel ROOM… De toegang is gratis!