Inschrijving Sena Grote Prijs van Rottedam categorie Singer/Songwriter geopend!

Facebook banner_2
Het traject van de totaal vernieuwde Sena Grote Prijs van Rotterdam is weer begonnen. Bands uit Rotterdam konden zich tot zaterdag 1 april 2017 inschrijven. Nu is het de beurt aan de Rotterdamse singer/songwriters. Zij kunnen zich tot donderdag 1 juni inschrijven. De Sena Grote Prijs van Rotterdam is de enige muziekwedstrijd met vier categorieën: Bands, Singer/songwriter, Hiphop en Electronics en heeft een omvangrijk prijzenpakket te bieden.

Inschrijven categorie Singer/Songwriters
De inschrijving van de categorie Singer/Songwriters is geopend. Acts kunnen zich tot donderdag 1 juni inschrijven met drie tracks, een video (live fragment), een biografie en een foto via de website van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Uit de inschrijvingen worden vijf acts geselecteerd voor de finale. De inschrijving voor de categorieën Hiphop en Electronics volgen later dit jaar.

Vernieuwd format Sena Grote Prijs van Rotterdam
Per 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste past bij de categorie. Het traject, dat voor alle categorieën hetzelfde verloopt, start met de inschrijving en selectie. Vervolgens is er coaching voor de finalisten en is de finale op een passende locatie in Rotterdam.

Prijzenpakket
Schop je het tot in de finale? Dan krijg je sowieso een gage voor je optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen en masterclasses uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-) en aan de publieksfavoriet (€ 250,-). De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Voor meer informatie ga je naar de gloednieuwe website van de Sena Grote Prijs van Rotterdam en volg je ons op Facebook.

Sena Grote Prijs van Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie, Gemeente Rotterdam, Sena, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Swart – van Essen en Keymusic.

Luisteragenda april 2017

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in april optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder! Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

Tracklist

 1. Massa – Dr. Frank

  Deze ‘Rotterdoomse’ rockband mengt zware doom met psychedelische stoner en post-rock. Dit drietal verantwoordelijk voor deze orkaan van geluid zijn pas bezig sinds 2014, maar dat zou niemand geraden hebben tenzij je het vertelt. Op donderdag 6 april zijn ze te zien, samen met Riposte (FR), Gewoon Fucking Raggen en Holger bij MIR in Rotterdam Zuid. Deze avond begint om 20.00 uur en kost je €5,-.

 2. Smudged Toads – The Spawn

  In de nacht van 7 april wordt MONO 1 jaar! Om dit te vieren kun je daar die avond acht artiesten het podium zien bestijgen, mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support. De artiesten die je hier die avond kunt gaan zien zijn Afrobot, Big Hare, Kaan & Abel, Les Cidres, MC Bain, Smudged Toads, Strange Boutique en Twice Upon A Time. Deze avond word de visuele aankleding verzorgd door The Love Imams met hun nieuwe show REST. Deze avond is gratis te bezoeken en begint om 18.00 uur!

 3. DOOXS – Nude

  Op vrijdag 7 en zaterdag 8 april kun je weer naar het Motel Mozaique festival verspreid over verschillende locaties in de stad. Bovenop de gevestigde namen presenteert de Popunie dit festival in het kader van Popunie Live ook vijf artiesten die op zullen treden op Plaza Mozaique en in de Paradijskerk. Mitch Rivers, DOOXS, Crying Boys Cafe, The Sweet Release of Death en Junglebae zullen Rotterdam vertegenwoordigen tijdens dit festival. Kaarten koop je via de website van Motel Mozaique. Dagtickets voor dit festival kosten €37,50 (of €35,- met je CJP pas). Op het moment van schrijven zijn passe-partouts en zaterdag/slaapkaarten volledig uitverkocht. Plaza Mozaique is echter gratis en ook zonder ticket toegankelijk. Meer informatie vind je hier.

 4. Wouter Mol – Ran Away From Distance

  Wouter Mol is een Rotterdamse singer/songwriter die samen met harpiste Maartje Gilissen en violiste Margot Kersing de basis vormen voor dit folk project. Na het winnen van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016 presenteert dit drietal op 8 april hun debuut ep Out Of Skin in Walhalla. Dit evenement start om 20.30 uur en kost je een tientje of €15,- met de gloednieuwe ep erbij.

 5. Vangelis Sopamena – Voor Ons

  Op woensdag 19 april kun je naar Studio de Bakkerij voor Vangelis Sopamena tijdsens de 29ste editie van Gistpodium. Dit concept is bij te wonen voor €3,50 en geeft een zestal artiesten wat extra tijd in de spotlights. Deze keer spelen ook spoken word artiest Edwin de Voight, kunstenares Willemijn de Boer, Cellist en steeldrum speler Marta González, operazanger Alberto da Morena en spoken word artiest Jesse Mooij. Met zo’n breed programma moet er op zijn minst wel één artiest bij zitten die jouw smaak is! Deze avond duurt van 20.30 uur tot 22.00 uur.

 6. Mayín – Red Underlined

  Mayín is de bevestiging dat pop niet lelijk hoeft te zijn. Dit Rotterdamse zestal ziet zichzelf als vertellers van verhalen via muziek onder leiding van frontvrouw Misha Wong. Deze groep musici is al samen sinds ze elkaar ontmoette bij het conservatorium en de rest is geschiedenis. Mayín is sinds september 2016 bezig geweest aan het schrijven en opnemen van nieuw materiaal, iets wat je kunt gaan horen op vrijdag 14 april in Grounds samen met Ierse singer/songwriter Marc O’Reilly. Deze avond begint om 21.00 uur en kost je €12,50!

 7. MXRCXL – The Damaged One

  Op Koningsdag (27 april) kun je naar de Baroeg voor het betere rag en stamp werk voor het Konginsdag Festival! Deze editie spelen een vijftal rock en metal acts die je de drukte op de vrijmarkt zo doen vergeten. Deze editie spelen United Voices of Rock, DAILY NOISE CLUB, MXRCXL, Razorblade Messiah en Nederlandse speedrock act G.O.D Dit festival is gratis te bezoeken vanaf 14.00 uur!

 8. Rats on Rafts – Last Day on Earth

  Vanwege het 30-jarig bestaan van Rotown kun je op 28 en 29 april naar het mini-festival Dirty Thirty in de beroemde ontmoetingsplaats voor Rotterdamse musici en fans. De hele maand april is de programmering in handen geweest van verschillende hosts die bepaalden wat er in de zalen van Rotown te zien was, maar met Dirty Thirty neemt Rotown het heft weer in eigen handen met de beste gitaarmuziek uit binnen- en buitenland.Op vrijdag 28 april kun je The Wytches, Heaters, Nouveau Vélo en Black Foxxes gaan zien en horen. Op vrijdag 29 april spelen Iceage, Rats on Rafts, Communions en The Sweet Release of Death.