Popunie Live op Baroeg Open Air

Zaterdag is het weer tijd voor Baroeg Open Air, het hardste gratis festival van Nederland, georganiseerd door poppodium Baroeg. Zoals elk jaar kenmerkt Baroeg Open Air zich door de brede, underground programmering en ontspannen sfeer. Ook dit jaar presenteren we namens Popunie Live vier harde acts: niemand minder dan de Rotterdamse acts DOOL, Cenobites, Drunken Dolly en Deformer zullen het podium betreden.

DOOL
‘Here Now, There Then’ is zonder twijfel één van de sterkste debuutalbums van Nederlandse bodem dit jaar. De verantwoordelijke band is Dool, waarin we naast Ryanne van Dorst (Elle Bandita) leden van The Devil’s Blood, Malkovich en Gold vinden. De dark rock heeft internationale allure. De reacties zijn tot op heden geweldig. Op BOA kun jij ook getuige zijn van deze machtige band.

Cenobites
Baroeg heeft als één van de weinige zalen in Nederland oog voor rockabilly en stijlverwanten. Dat uit zich ook op Baroeg Open Air waar het genre ook de nodige aandacht krijgt. Dit jaar hebben we het geweldige Rotterdamse Cenobites voor je. Deze psychobilly band rond frontman Dimitri geniet wereldwijde bekendheid. Zo speelden zij onder andere in Indonesië en Brazilië. De vette psychobilly met een fikse dosis punk is de perfecte opener op de Large Stage. “Cenobites will tear your soul apart!”

Drunken Dolly
Drunken Dolly is een geweldige feestband. Hun folkpunk (een mix van The Pogues en NOFX) gaat ongetwijfeld een kolkende tent opleveren. Voer voor fans van Flogging Molly, Dropkick Murphys of The Real McKenzies.


Deformer
Deformer is een van de pioniers van de muziekstijlen jungle en breakcore in Nederland. Hij bracht eerder dit jaar de plaat Counter Carnage op het PRSPCT label uit en is net terug van een tour in Japan. Binnen de hardere dance is Deformer wereldberoemd en kan dan ook met recht ‘Rotterdamse trots’ genoemd worden.

Meer Rotterdamse trots is te vinden op het nieuwe mini-podium: de ‘Plee Sessies’. Vlakbij de wc’s spelen hier een verzameling schijtlollige bands en retevette rock, waaronder de Rotterdamse bands Jacklust, The Fuzzbrats, Allochtoontje Lager en Graftak.

Programmeur en directeur Leon van Rijnsbergen over de tiende editie: “Voor deze tiende editie hebben we qua line-up flink uitgepakt met internationale publiekstrekkers, maar ook lokale sterren. We boeken een band nooit meer dan een keer, dat zorgt ervoor dat elk jaar anders is. Dit jaar is de headliner Destruction, een thrash metal band die al dertig jaar mee gaat. De liefde voor harde muziek zit blijkbaar in het bloed. Dat geldt zeker ook voor BOA en onze bezoekers!”

Het is alweer de tiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Het festivalterrein gaat om 12:00 open en 12:30 start de eerste band. Om 22:15 zijn de laatste acts afgelopen. Zie de timetable hieronder:

Extra informatie
Datum: zaterdag 9 september
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam
Aanvang: 12.00u
Entree: gratis

Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Meer info vind je hier.

Finalisten Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Electronics bekend

Wie wordt de opvolger van Giorgio Oehlers, die in 2016 de Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Electronics won? Na een intensieve feedbackavond heeft de jury van de Sena Grote Prijs van Rotterdam de finalisten in de categorie Electronics bekend gemaakt: Animistic Beliefs, Dread Pitt, Holowave, Rej. en Kiki Bonanza strijden om de hoofdprijs in de publieke finale op zaterdag 7 oktober in BIRD.

Wie zijn de finalisten?

Animistic Beliefs hypnotiseert met electrobeats en maakt gebruik van vintage drumcomputers en synthesizers. Dread Pitt heeft een breed scala aan producties en is gespecialiseerd in trap, future bass en hiphop. Holowave verwerkt soundscapes in diverse stijlen. Zijn tracks zijn atmosferisch en spreken tot de verbeelding. Rej. is een muziekduo dat de sounds van techno en deephouse heeft gebundeld. De dames van Kiki Bonanza nemen geen blad voor de mond. Met beats variërend van hiphop tot gabber en live mc-ing.

De weg naar de finale in BIRD

De finalisten gaan aan de slag met de feedback van de jury en worden klaargestoomd voor de finale. Ze krijgen een stageplan check, een fotoshoot, een workshop over financiën en feedback op hun biografie, presskit en social media. De finale vindt plaats op zaterdag 7 oktober in BIRD en is een beat battle mede-gehost door Triphouse Rotterdam. De vijf finalisten gaan in BIRD in één uur tijd een nieuwe track produceren op basis van een door ons geleverde sample pack. Daarna worden de tracks gepresenteerd aan publiek en jury. Alle acts krijgen feedback op de track en aan het eind van de avond wordt de winnaar bepaald. Nieuw dit jaar is dat de winnaar tevens wordt genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Sena Grote Prijs van Rotterdam
Vanaf 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie, georganiseerd door de Popunie, bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste bij de categorie past. De Bands finale vond op 20 mei in Rotown plaats met St. Solaire als grote winnaar en St. Maane won de Singer/Songwriter finale op 26 augustus in Theater Rotterdam.
De finale voor de categorie Electronics wordt gecombineerd met de Hiphop finale.