Schrijf je in voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017!

Facebook banner Bands GPR
Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Het traject van de totaal vernieuwde Sena Grote Prijs van Rotterdam gaat weer beginnen! De Sena Grote Prijs van Rotterdam is de enige muziekwedstrijd met vier categorieën: Bands, Singer/songwriter, Hiphop en Electronics en heeft een omvangrijk prijzenpakket te bieden. Je kunt je tot 1 april inschrijven voor de categorie Bands van deze unieke wedstrijd van de Popunie.

Inschrijven categorie Bands
De eerste inschrijving is geopend. Bands kunnen zich tot 1 april inschrijven met drie tracks, een video (live fragment), een biografie en een foto via de website van Sena Grote Prijs van Rotterdam. Uit de inschrijvingen worden vijf acts geselecteerd voor de finale. De eerste finale is zaterdag 20 mei in Rotown voor de categorie Bands. De inschrijving voor de categorieën Singer/Songwriter, Hiphop en Electronics volgen later dit jaar.

Je mag natuurlijk ook je vrienden erop attenderen, bijvoorbeeld via het inschrijfevent op Facebook.

Vernieuwd format Sena Grote Prijs van Rotterdam
Per 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste past bij de categorie. Het traject, dat voor alle categorieën hetzelfde verloopt, start met de inschrijving en selectie. Vervolgens is er coaching voor de finalisten en is de finale op een passende locatie in Rotterdam.

Prijzenpakket
Schop je het tot in de finale? Dan krijg je sowieso een gage voor je optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen en masterclasses uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-) en aan de publieksfavoriet (€ 250,-). De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Voor meer informatie ga je naar de gloednieuwe website van de Sena Grote Prijs van Rotterdam en volg je ons op Facebook.

Sena Grote Prijs van Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie, Gemeente Rotterdam, Sena, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Swart – van Essen en Keymusic.

 

Popunie Live op Baroeg Open Air met De Likt, Deformer en DOOL

Popunie Live presenteert de acts De Likt, Deformer en DOOL op Baroeg Open Air. Het festival vindt zaterdag 9 september voor de tiende keer plaats in het Zuiderpark in Rotterdam.

Het gratis festival Baroeg Open Air wordt jaarlijks georganiseerd door poppodium Baroeg. Het festival kenmerkt zich door een brede, underground programmering en heeft twee podia. Op het hoofdpodium ligt de nadruk op de grote namen in de harde en alternatieve muziek uit de rock, punk en metalscene. Het tweede podium biedt ’s middags ruimte aan startende en talentvolle bands en ’s avonds elektronische acts. Dit jaar presenteren we met Popunie Live op Baroeg Open Air de Rotterdamse trots; De Likt, Deformer en DOOL.

De LiktDe Likt
De Likt is een elektronica- en rapformatie uit Rotterdam. Het trio combineert italo met funky techno en electro. Rauwe raps maken het plaatje af. Hun optredens zijn een feest van energie en de charismatisch gekke frontman Simon zorgt altijd voor een show om over na te praten.


Dool webversieDOOL
Here Now, There Then is zonder twijfel één van de sterkste debuutalbums van Nederlandse bodem dit jaar. De verantwoordelijke band is DOOL, met op zang Ryanne van Dorst van Elle Bandita. De dark rock heeft internationale allure, de band is momenteel dan ook bezig met het opzetten van een Europese toer.


DEFORMERDeformer

Deformer is een van de pioniers van de muziekstijlen jungle en breakcore in Nederland. Hij bracht eerder dit jaar de plaat Counter Carnage op het PRSPCT label uit en is net terug van een tour in Japan. Binnen de hardere dance is Deformer wereldberoemd en kan dan ook met recht ‘Rotterdamse trots’ genoemd worden.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carriere in de muziek.

Zie ook de pagina van Popunie Live.