Finale Sena Grote Prijs van Rotterdam (Singer/Songwriter)

Morgen is het zover.. de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam, in de categorie Singer/Songwriter!

Het belooft een zeer divers programma te worden. De aanstormende singer/songwriter-talenten uit Rotterdam zullen het publiek en de jury met hun kunsten  proberen te overtuigen. De vijf finalisten strijden morgen, 26 augustus, in de live finale te Theater Rotterdam. Nieuw dit jaar is dat de winnaar tevens wordt genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Wie zijn de finalisten?

Alison Jutta combineert storytelling en een lekkere groove. Het repertoire van deze van oorsprong Antwerpse dame is soulful. Wij zijn blij dat ze naar Rotterdam is verhuisd!

St. Maane maakt nu-folk geïnspireerd door Laura Marling, José Gonzalez en Joni Mitchell. Haar liedjes bestaan uit melodische gitaarlijnen en een intieme stem.

Joost Wander is een multi-instrumentalist die Nederlandstalige funky reggaepop maakt.

Synthesizers, drumcomputers en electronica komen samen in de unieke onemanshow van IBROW.

Elina Lys is een songwriter die verschillende genres en talen combineert. Elina Lys speelt piano, N’goni, gitaar en gebruikt soms elektronische effecten om de luisteraar mee te nemen in bijzondere sferen.

publieksStemmen

Naast de felbegeerde juryprijs, is er ook een publieksprijs te winnen. Elke finalist heeft een persoonlijk Facebook-event. Je kunt stemmen op je favoriet door jezelf op aanwezig te zetten in het desbetreffende Facebook-event. Hieronder vind je de vijf finalisten met bijbehorende link. Stemmen kan t/m zaterdag 26 augustus, de stemmen worden geteld na afloop van de laatste act.

Stem hier voor Alison Jutta.        Stem hier voor St. Maane.          Stem hier voor Joost Wander.

Stem hier voor IBROW.               Stem hier voor Elina Lys.

De jury

Ook met de Singer/Songwriter finale hebben we weer een indrukwekkende jury bestaande uit muziekprofessionals. Aan hen de eer om de winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 aan te wijzen.

Rikke Korswagen
Rikke Korswagen is een recording engineer met die echte D.I.Y. mentaliteit. Een voorliefde voor bijzondere microfoons en natuurlijke reverbs maakt zijn studio tot een geliefde opnamelokatie voor acts. In de Grote Prijs van Rotterdam ligt zijn focus op de authenticiteit van de uitgevoerde muziek. Is het real of is het fake? Is het bezield of levenloos? Dát is immers het belangrijkst!

Jim van Kooten
Jurylid Jim van Kooten is afgelopen jaar afgestudeerd aan de studie Music Management op de HKU. Hij is programmeur bij o.a. Podium de Vorstin in Hilversum, het Utrechtse studentenfestival Elevator Sessions en coördinator bij de Popronde Hilversum.
Naast programmeren, is hij ook nog eens boeker bij Postulart Music van o.a. Sured, The Royal Engineers en Drunken Dolly. En alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook nog tourmanager van de Amsterdamse band Pink Oculus en speelt ‘ie ook in verschillende bands waaronder The Royal Hillbilly Club en een nieuw project genaamd Stennis.

Harry Hamelink
Harry Hamelink is een bekende in de Rotterdamse muziekscene. Hij is artistiek directeur van Motel Mozaique Festival, Motel Mozaique Concerts en Fabrique Mozaique in het rauwe havengebied van Rotterdam. Daarnaast programmeert hij concerten in Rotterdam en is hij organisator van Parfum de BoemBoem. Voorheen heeft Harry zijn programmeur-skills kunnen beoefenen bij o,a. poppodium Nighttown, Oerol en Lowlands. Een onmisbare toevoeging aan de juryleden van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 (categorie Singer/Songwriter).

TICKETS EN LOCATIE

Dit jaar hebben we een prachtige nieuwe locatie: Theater Rotterdam (voorheen Rotterdamse Schouwburg). Check hier hoe je er komt. De deuren van Theater Rotterdam gaan om 19.30 open en de finale begint om 20.00. Dan sluiten de deuren en kun je tot de pauze niet naar binnen, houd hier dus rekening mee!

Op dit moment zijn 80% van de tickets verkocht. Er zijn nog een beperkt aantal tickets te verkrijgen. Koop je ticket snel via de site van Theater Rotterdam.

Tot morgen!

Terugblik op Lowlands – What’s Happening Area van Kunstbende

Afgelopen weekend vond Lowlands festival voor de 25e keer plaats. Een bijzondere editie voor zowel publiek als organisatie, maar ook voor de Popunie want Kunstbende Zuid-Holland winnaars waren volop aanwezig in de What’s Happening Area.

De What’s Happening Area van Kunstbende en Rabobank is een nieuwe hotspot op Lowlands. Dit was de creatieve vrijhaven barstensvol met workshops én optredens van Kunstbende winnaars. Zuid-Holland was dit jaar de grote winnaar bij de landelijke finale met maar liefst drie hoofdprijzen. Alle drie de winnaars bemachtigden hiermee een speelplek op Lowlands!

Het hele weekend stond dj S!RENE achter de draaitafels van deze vette nieuwe area. Hij opende voor DIO en De Sluwe Vos en mocht laatstgenoemde tevens interviewen. S!RENE is waarschijnlijk de jongste dj ooit die zoveel uren op Lowlands heeft gedraaid en daar zijn wij ontzettend trots op!

Ook Charlotte & Bibi mochten hun theaterstuk in de What’s Happening Area laten zien en konden rekenen op veel gelach en applaus. Wiepke Wolfsbergen haar kleurrijke, op Iris Apfel geïnspireerde, collectie viel in de smaak bij het Lowlands publiek, dat zelf ook met veel enthousiasme maskers, totems, shirts en tasjes creëerde.

Sowieso was het voor alle Zuid-Hollandse deelnemers de eerste keer op Lowlands. Een heel inspirerend weekend om nooit te vergeten met bijzondere ontmoetingen met grote artiesten en heel veel optredens! Zoals dj S!RENE schreef: “Uiteindelijk is het mooiste van al deze momenten (en veel meer) dat ik ze met de meest talentvolle artiesten heb mogen ervaren die ik in lange tijd gezien heb en we samen een onvergetelijke tijd hebben gehad.”