Dien nu je plannen in voor Popunie Music Support Rotterdam 2015!

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCVerlevendiging van de (binnen)stad door meer live muziek heeft prioriteit in Rotterdam. De Popunie heeft hiervoor de regeling Music Support Rotterdam ontworpen die in de periode 2013-2016 door de gemeente ondersteund wordt en vast onderdeel uitmaakt van ons projectenaanbod voor de stad.

De Popunie investeert i.s.m. de gemeente Rotterdam in talentontwikkeling en verlevendiging van de (binnen)stad. Music Support Rotterdam is hierbij een belangrijk instrument omdat het mes aan twee kanten snijdt. De beste leerervaring voor musici is zoveel mogelijk optreden en een goede manier om de stad te verlevendigen is met live muziek. Nadruk ligt hierbij op lokaal talent. Music Support Rotterdam staat open voor aanvragers die geen gelden ontvangen uit het Cultuurplan 2013-2016 van de gemeente Rotterdam en bestaat uit twee regelingen:

Regelmatige Programmering
Dit onderdeel is alleen bestemd voor muziekcafés en kleine podia die op regelmatige basis (maandelijks of vaker) Rotterdamse bands/artiesten programmeren. Aanvragen voor 2015 kunnen t/m 31 december 2014 bij de Popunie ingediend worden. Maximale bijdrage op jaarbasis € 5.000,-.

Incidentele Programmering
Dit onderdeel is bestemd voor ondernemers, stichtingen, verenigingen, labels, kleine podia, muzikanten, festivals en evenementen die een project organiseren waarop tenminste drie Rotterdamse acts geboekt worden. Aanvragen hiervoor kunnen het hele jaar door ingediend worden, maar moeten wel uiterlijk acht weken voor uitvoering van het project bij de Popunie binnen zijn. Maximale bijdrage per evenement € 2.000,-.

Dus muziekcafés, podia, festivals, muzikanten, stichtingen en verenigingen die in 2015 Rotterdamse bands/acts willen boeken, kunnen een beroep op ons doen. Zowel financieel, promotioneel, programmatisch en organisatorisch. Check op de website onder het kopje Support eerst de criteria en vul daarna het aanvraagformulier in.

Met Music Support Rotterdam gaat de Popunie in samenwerking met de muziekcafés, podia, festivals en muzikanten in 2015 wederom een bijdrage leveren aan een levendig optreedcircuit in Rotterdam met veel live muziek van lokaal talent.

Rotterdamse clubnacht CONTRA trapt af in de Ferro Dome

Contra

Na 1,5 jaar in Toffler en één jaar in Perron vertrok CONTRA definitief uit de vaste clubs en ging op zoek naar unieke locaties in de stad. Na het industriële warenhuis Las Palmas is nu Rotterdams nieuwste locatie, de Ferro Dome, aan de beurt. CONTRA krijgt als eerste organisatie de kans deze locatie compleet in te richten voor een avond met de beste elektronische muziek en lichtinstallaties.

CONTRA staat bekend om zijn onderscheidend vermogen als het gaat om dance-events. Want CONTRA verbind op een bijzondere manier muziek met kunst, design en technologie. Met deze belangrijke ingrediënten bieden ze hun bezoekers vernieuwing en avontuur en dit zal op 26 december samenkomen in de Ferro Dome. En daar hoort natuurlijk een indrukwekkende line-up bij. Tijdens de 3 year anniversary editie ontvangen ze onder andere de twee Italiaanse producers Clockwork (Life & Death) en Avatism (Vakant), Boddika, Cosmin TRG, Space Dimension Controller en Trouw resident DJ Boris Werner.

Kortom; the place to be!

Extra informatie:
Datum: vrijdag 26 december
Locatie: Ferrodome, Keileweg 25
Deur open: 22.00 uur
Entree: € 25,- afhankelijk van het moment van kopen van de tickets.
Min. Age 18+

Tickets zijn te bestellen via de website. Ben jij bij het evenement? Geef dit dan aan op de Facebook eventpagina.