Dien nu je plannen in voor Popunie Music Support Rotterdam 2016!

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCTalentontwikkeling en verlevendiging van de (binnen)stad door meer live muziek heeft prioriteit in Rotterdam. De Popunie heeft hiervoor de regeling Music Support Rotterdam ontworpen, die in de periode 2013-2016 door de gemeente ondersteund wordt en vast onderdeel uitmaakt van ons projectenaanbod voor de stad. Op jaarbasis worden meer dan 800 optredens gefaciliteerd vanuit deze regeling!

De Popunie investeert i.s.m. de gemeente Rotterdam in talentontwikkeling en verlevendiging van de (binnen)stad. Music Support Rotterdam is hierbij een belangrijk instrument, omdat het mes aan twee kanten snijdt: De beste leerervaring voor musici, is zoveel mogelijk optreden en een goede manier om de stad te verlevendigen is met live muziek. Nadruk ligt hierbij op lokaal talent.

Music Support Rotterdam staat open voor aanvragers, die geen gelden ontvangen uit het Cultuurplan 2013-2016 van de gemeente Rotterdam en bestaat uit twee regelingen:

Regelmatige Programmering
Dit onderdeel is alleen bestemd voor muziekcafés en kleine podia, die op regelmatige basis (maandelijks of vaker) Rotterdamse bands/artiesten programmeren. Aanvragen voor 2016 kunnen t/m 31 december 2015 bij de Popunie ingediend worden. De maximale bijdrage op jaarbasis is €5.000,-.

Incidentele Programmering
Dit onderdeel is bestemd voor ondernemers, stichtingen, verenigingen, labels, kleine podia, muzikanten, festivals en evenementen, die een project organiseren waarop tenminste drie Rotterdamse acts geboekt worden.

Aanvragen hiervoor kunnen het hele jaar door ingediend worden, maar moeten wel uiterlijk acht weken voor uitvoering van het project bij de Popunie binnen zijn. De maximale bijdrage per evenement is €2.000,-.

Aanvragen
Muziekcafés, podia, festivals, muzikanten, stichtingen en verenigingen die in 2016 Rotterdamse bands/acts willen boeken, kunnen dus een beroep op ons doen. We ondersteunen niet alleen  financieel, maar ook promotioneel, programmatisch en organisatorisch.

Check op deze website onder het kopje Support eerst de criteria en vul daarna het aanvraagformulier in. Stuur dit vervolgens digitaal of per post met de gevraagde documenten naar de Popunie.

Met Music Support Rotterdam gaat de Popunie in samenwerking met de muziekcafés, podia, festivals en muzikanten in 2016 wederom een bijdrage leveren aan een levendig optreedcircuit in Rotterdam met veel live muziek van lokaal talent!

Aftermovies Popweek + Rotterdam Music Awards online

Tijdens de zeer succesvolle derde Rotterdamse Popweek hebben we natuurlijk mooie aftermovies laten maken. Tijdens de tiendaagse week stonden er ruim 500 acts geprogrammeerd op bijna 100 locaties!

De eerste aftermovie blikt terug op de Rotterdam Music Awards uitreiking door Burgemeester Aboutaleb in een bomvol BIRD. Voor het tweede filmpje hebben we Adapter Media de stad in gestuurd om zoveel mogelijk concerten en feesten te filmen tijdens de gehele Popweek.  Hieronder kan je het allemaal nog eens rustig terugkijken.

Aftermovie Rotterdamse Popweek

Aftermovie uitreiking Rotterdam Music Awards