Dien nu je plannen in voor Popunie Music Support Rotterdam 2017!

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCTalentontwikkeling en verlevendiging van de (binnen)stad door meer live muziek heeft prioriteit in Rotterdam. De Popunie heeft hiervoor de regeling Music Support Rotterdam ontworpen die in de periode 2017-2020 wederom door de gemeente ondersteund wordt en vast onderdeel uitmaakt van ons projectenaanbod voor de stad. Op jaarbasis worden meer dan 800 optredens gefaciliteerd vanuit deze regeling!

De Popunie investeert i.s.m. de gemeente Rotterdam in talentontwikkeling en verlevendiging van de (binnen)stad. Music Support Rotterdam is hierbij een belangrijk instrument omdat het mes aan twee kanten snijdt. De beste leerervaring voor musici is zoveel mogelijk optreden en een goede manier om de stad te verlevendigen is met live muziek. Nadruk ligt hierbij op lokaal talent.

In 2017 kan er wederom een beroep worden gedaan op Music Support Rotterdam. Er zijn wel een aantal wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren. Zo zijn de maximaal aan te vragen bedragen iets verlaagd, omdat het totale budget ook gedaald is. En ook dragen we alleen nog bij aan muziekevenementen met een kleinschalige opzet. Check de criteria dus goed voordat je een aanvraag indient. Music Support Rotterdam staat open voor aanvragers die geen gelden ontvangen uit het Cultuurplan 2017-2020 van de Gemeente Rotterdam en bestaat uit twee regelingen:

Regelmatige Programmering
Dit onderdeel is alleen bestemd voor muziekcafés en kleine podia die op regelmatige basis (maandelijks of vaker) Rotterdamse bands/artiesten programmeren. Aanvragen voor 2017 kunnen t/m 31 december 2016 bij de Popunie ingediend worden via dit formulier. Maximale bijdrage op jaarbasis € 4.000,-.

Incidentele Programmering
Dit onderdeel is bestemd voor ondernemers, stichtingen, broedplaatsen, labels, kleine podia en festivals, muzikanten en evenementen die een project organiseren waarop tenminste drie Rotterdamse acts geboekt worden. Aanvragen hiervoor kunnen het hele jaar door ingediend worden via dit formulier, maar moeten wel uiterlijk acht weken voor uitvoering van het project bij de Popunie binnen zijn. Maximale bijdrage per evenement € 1.500,-.

Dus muziekcafés, podia, festivals, muzikanten en broedplaatsen die in 2017 Rotterdamse bands/acts willen boeken, kunnen een beroep op ons doen. Zowel financieel, promotioneel, programmatisch en organisatorisch. Check op de website onder het kopje Support eerst de criteria en vul daarna het aanvraagformulier in en stuur dit digitaal of per post met de gevraagde documenten naar de Popunie.

Met Music Support Rotterdam gaat de Popunie in samenwerking met de muziekcafés, podia, festivals en muzikanten in 2017 wederom een bijdrage leveren aan een levendig optreedcircuit in Rotterdam met veel live muziek van lokaal talent.

Alle informatie is het hele jaar door te vinden op deze pagina.

live-agenda-facebookAlle live-optredens van Rotterdamse artiesten in de stad vind je terug op onze site in de agenda en elke woensdag op Facebook.

Meer zoals dit

SKVR Talentzone 2017 zoekt ambitieuze jonge muzikanten

talentzone-2016Jong talent opgelet! Heb je altijd al met andere muzikanten in een band willen spelen, zelf liedjes maken, opnemen en optreden? Dan is dit je kans! In 2017 start voor de zevende keer de SKVR Talentzone Popmuziek, opnieuw in samenwerking met de Popunie. 

Talentzone
Het doel van het Talentzone traject is om jonge poptalenten te helpen in hun ontwikkeling. Tijdens het traject van 18 weken, maak je een eigen ep, die je met een optreden aan het eind mag presenteren. Vorig jaar maakte de band 5th Avenue hierbij hun debuut-ep .

Tijdens het traject besteden we aandacht aan onderwerpen als theorie, songwriting, opnamen, productie, arrangeren en presenteren. SKVR Muziek werkt daarbij samen met de Popunie die o.a. een fotoshoot, biografie en stageplan check verzorgen. De precieze invulling wordt mede bepaald door de aanwezige instrumenten en jouw input!

22 dec – Auditie
12 en 19 jan – Popgeschiedenis
26 jan en 02 feb – Theorie
09, 16 en 23 feb + 9 mrt – Songwriting
16, 23 en 30 mrt – Productie/arrangeren
06, 13 en 20 apr – Opnamen
11 mei – Biografie schrijven/fotoshoot
18 mei – Podium presentatie/video opnamen
01 juni – Podium presentatie/stageplan maken
08 juni – Optreden/cd presentatie

Om een indruk te krijgen van de gezellige en leerzame lessen een filmpje van de 2015 editie:

Auditie
Om aan Talentzone mee te kunnen doen heb je niet alleen behoorlijke vaardigheid op je instrument nodig, maar ook ervaring in het spelen in een band. Om te bepalen of je dat kunt, is er op donderdag 22 december tussen 19.00-21.00 uur een auditie, waarbij de muzikanten worden geselecteerd.

Vóórdat je besluit om je op te geven voor de auditie: Besef wel dat je echt gemotiveerd moet zijn en tijd moet hebben om opdrachten thuis te maken. Ook worden er minimale eisen gesteld, je kunt het best vooraf nog even het informatieboekje aanvragen, zodat je kunt bekijken of het iets voor jou is.

Aanmelden voor de auditie
Voor meer informatie en/of direct het inschrijfformulier (inclusief de minimale eisen) stuur je een e-mail naar Franklin Smith via: f.smith@skvr.nl

Extra Informatie
Leeftijd: voortgezet onderwijs +
Kosten: €165,- (SKVR leerlingen tot 21 jaar) | €225,- (niet-SKVR leerlingen)
Duur: 18 x 2 uur
Lestijden: donderdag 19.00-21.00 uur
Auditie: donderdag 22 december 2016,  19.00-21.00 uur
Locatie: SKVR Locatie Dalweg, Dalweg 5
Aanmelden: vraag het inschrijfformulier aan via: f.smith@skvr.nl

(foto 5th Avenue: Robert Tjalondo).