Zaterdag a.s. Popunie Radio #5 met co-host Kim Hoorweg!

A.s. zaterdag mogen we weer een uur muziekprogramma maken op radiostation Operator. Popunie Radio draait Rotterdam only en het zal dit keer weer een bijzondere uitzending zijn. We hebben namelijk Kim Hoorweg weten te strikken als co-host!

Zjantal zal samen met haar het programma presenteren. Verwacht weer nieuwe Rotterdamse releases en concert-tips voor maart. We gaan het o.a. hebben over de album-release van Kim Hoorweg.

Tune in op zaterdag om 12.00 via de livestream op Facebook of via https://www.operator-radio.com/. De stream wordt in dit event gedeeld.

(Check de playlist van de vorige uitzending op Spotify.)

Jazz-zangeres Kim Hoorweg (25) heeft New York geadopteerd als haar tweede thuis. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met deze jongedame. Ooit als 14-jarig meisje getekend bij Amerikaans platenlabel Verve, te zien geweest bij De Wereld Draait Door, opgetreden tijdens het North Sea Jazz Festival, bekende gast bij Radio 6, in de Heineken Music Hall gezongen met het Metropole Orkest en genomineerd voor een Edison. Na die rollercoaster/Toen ze het allemaal beu was/ besloot ze de kunstacademie te doen en zich volledig op de kunst te storten.

Nu in 2018 is ze terug en slaat ze een compleet nieuwe weg in en brengt ze een gloednieuw album uit met eigen stukken, geschreven door haar en Raul Midón (samengewerkt met o.a. Stevie Wonder, Herbie Hancock e.a.). Ze omschrijft de muziek als indie-jazz met een synth-touch. De dame heeft de plaat zelf geproduceerd, vormgegeven en brengt het zelf uit op haar eigen label.

Bliksemstage: Dag mee met de Popunie

Vandaag zijn de leerlingen van het Melanchton Mathenesse op bliksemstage bij Popunie. Eerst kregen we uitleg over de Popunie door Chantal. Zij doet o.a. de website en social media van de Popunie. Daarna doen we verschillende activiteiten.

Zo maken Amal en Bo een interview. Deze gaan ze houden met rapper Monta.

Interview Monta:
Je werd vroeger Yaantje genoemd hoezo ?
Door iemand van de middelbare school zijn vriend noemde hem zo en doordat hij de kleinste was deden ze die tje erachter.

Wat is je volledige naam ?
Yannick Monta

Waar kom je vandaan ?
Kaapverdië

Hoe was je jeugd ?
Hij had een goeie jeugd gehad. Hij had veel vrienden en hij is heel makkelijk met mensen. Ze ouders steunden hem en z’n vrienden ook.

Wanneer begon je met muziek maken en waarom ?
Hij begon met muziek sinds z’n elfde en hij deed vaak mee met plackback shows op de basisschool.

Wat is je grootste droom ?
Gezond zijn gezond blijven. En dat iedereen om zich heen het goed heeft. Mensen helpen en steunen.

Hoe oud ben je ?
28 jaar

Wat is je lievelingseten ?
Kip en Kaapverdische eten.

Wat is jouw favoriete plek in Rotterdam en waarom ?
Feyenoord stadion. Dat is zijn Mekka en zijn plekje.

Als je 1 ding mocht veranderen aan jezelf en aan de wereld wat zou dat zijn ? En waarom ?
Dat er vrede in heel de wereld was dat er geen oorlogen zijn dat kinderen gelukkig zijn. Dat hij meer aan zichzelf moet denken, want hij denkt meer aan mensen dan aan zichzelf.

Waar staan je tatoeages voor ?
FR voor Feyenoord en de Kaapverdische vlag en z’n geboortedatum en de naam van zijn moeder en oma.

Welke tip heb je voor de jongeren ?
Nooit opgeven en nooit iemand je laten zeggen dat je niks kan doen, want alles lukt je wel.

Hoeveel prijzen heb je gewonnen ?
Hij heeft 3 prijzen gewonnen.

Waarover gaan je liedjes en waarom kies je die onderwerpen uit ?
Hij houdt van creativiteit hij dacht nooit aan wat hij zei hij zong gewoon.

Wie is je favoriet rapper ?
Redman, Nas, Opgezwolle.

Waarom rap je over positieve dingen ?
Omdat er teveel negativiteit in de wereld is. Hij wil mensen een steuntje in de rug geven. Hij gaat ook naar jeugdgevangenissen toe en geeft workshops op scholen.

Met wie zou je graag een liedje willen opnemen ?
Met Winne.

Door wie ben je geïnspireerd door te rappen ?
Door zijn neef.

Christeney en Sude deden een boekingsopdracht. Zij kregen een lijst met namen van artiesten en de opdracht om uit te zoeken welke artiesten bij welk optreden passen.

Ik leerde hoe de website werkt en hoe je een artikel maakt/online zet.

Johnathan en Rishayen maken een recensie over de liedjes van Monta. Ze luisteren het album Yaantje. Ze hebben het volgende erover geschreven:

Johnathan: Wat hij rapt, heeft hij wel echt meegemaakt, dat hoor je. De liedjes zijn wel litt, maar je moet het snappen. Alle liedjes hebben mooie gedachtes. De muziek is wel leuk.

Rishayen: Het eerste liedje viel mee, vond het niet lelijk, maar zou het niet zelf luisteren. Het tweede liedje was niet mijn smaak. Bij het lied Vogels moet ik lachen, want ik vond het grappig. Bully is mijn smaak niet echt, Evenwicht vond ik wel leuk.

Bij het bespreken van de recensie werd uitgeled dat als je een mening geeft over muziek, dat het goed is je mening te onderbouwen met argumenten. Waarom vind je bijvoorbeeld iets niet leuk/goed? Dan kan een artiest eventueel iets doen met de feedback die hij/zij krijgt.