Kunstbende Zuid-Holland maakt winnaars selectieronde DJ & Muziek bekend

Op zondag 8 maart is de Kunstbende Zuid-Holland, de jaarlijkse wedstrijd voor jong creatief talent, van start gegaan met de Selectieronde DJ & Muziek in het Haagse Paard. De winnaars van de eerste selectieronde zijn nu bekend.

Winnaars Selectieronde muziek

Copyright foto: Ferdows Faghir

Tijdens de Selectieronde DJ & Muziek hebben ruim 35 jongeren in de leeftijd 13 t/m 18 jaar het beste van zichzelf laten zien. De volgende acts in de categorieën DJ & Muziek zijn (in willekeurige volgorde) geselecteerd voor de Voorronde:

Muziek
Lucia (Brielle)
Thomas van der Sleen (Rijswijk)
Babette Zwinkels (‘s-Gravenzande)

DJ
DJ Deks (Bergschenhoek)
Sjef Jock (Rotterdam)
Lars Uri (Leidschendam – Voorburg)

Copyright foto: Jassir Jonis

De andere 6 categorieën komen tijdens de volgende Selectierondes aan bod:

Selectieronde Dans & Theater | Zondag 15 maart @ Korzo, Den Haag
Selectieronde Expo, Fashion, Film & Taal | Zondag 22 maart @ WORM/Slash Gallery, Rotterdam

De tickets voor de selectierondes zijn vanaf nu te bestellen, via deze link!

Winnaars Selectieronde DJ en Juryleden

Copyright foto: Jassir Jonis

Voorronde & landelijke finale
Op zondag 19 april strijden de winnaars van de Selectierondes tegen elkaar in de Grote Zaal van het Maaspodium in Rotterdam, tijdens de provinciale Voorronde. Daar worden de acts door een jury beoordeeld op (podium)prestatie, originaliteit en ontwikkeling.

De 1e prijswinnaars van deze Voorronde mogen door naar de landelijke finale op zaterdag 27 juni, tijdens de 30e editie van Kunstbende Young Creators festival in De Westergas in Amsterdam. Daar zullen ze strijden tegen de winnaars uit de andere provincies.

Wie daar de 1e prijs wint mag optreden in de What’s Happening-area van Kunstbende en Rabobank op Lowlands én krijgt een spot op een mainstage die binnen de eigen categorie valt.

Voor meer informatie over het traject, de finale en de mainstages kijk je op: www.kunstbende.nl.  Volg Kunstbende Zuid-Holland op Instagram!

Tickets voor de verschillende selectierondes zijn hier te koop.

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Paard, Korzo, WORM en Maaspodium.

Music Support: Golden Caves releaseparty

De Rotterdamse progressieve rockers van Golden Caves zullen op zaterdag 14 maart in Bibelot, Dordrecht, hun nieuwe album Dysergy presenteren. Als eerste single verscheen de track Black Hound.

 

Golden Caves maakt een dynamische mix van progrock met alternatieve invloeden en gooien daarover heen nog een catchy poprandje. Denk hierbij aan invloeden van bands zoals A Perfect Circle, Porcupine Tree, Steven Wilson, Radiohead en London Grammar. Een aanrader voor progrock liefhebbers.

Het tweede album Dysergy is de opvolger van het in 2017 uitgebrachte debuutalbum Collision. Een debuutalbum dat de band in 2018 een nominatie opleverde in de categorie ‘Limelight’ (grootste talent) van de Progressive Music Awards in het Verenigd Koninkrijk en waarna optredens volgden op grote festivals zoals Progdreams, ProgPower Europe en Prognosis Festival.

 

Crowdfunding
Dysergy
is tot stand gekomen na een succesvolle crowdfunding via VoorDeKunst. Voor het album heeft de band inspiratie gehaald uit de fundamentele clash tussen verstand en emoties. Muzikaal resulteerde dit in een unieke alternatieve progsound met popachtige, aanstekelijke melodieën.

Hoe dit uiteindelijk klinkt kun je horen tijdens de releaseparty van Golden Caves in Bibelot.

Benieuwd naar de recensie over het vorige album Collision? Die lees je hier.