Kunstbende Zuid-Holland maakt winnaars selectieronde Expo, Fashion, Film & Taal bekend

Op zondag 24 maart heeft de derde en laatste Selectieronde van Kunstbende, de jaarlijkse wedstrijd voor jonge kunstenaars, plaatsgevonden in WORM in Rotterdam.

Tijdens de Selectieronde Expo, Fashion, Film & Taal hebben ruim 40 jongeren in de leeftijd 13 t/m 18 jaar het beste van zichzelf laten zien. De volgende acts in de categorieën Expo, Fashion, Film & Taal zijn (in willekeurige volgorde) geselecteerd voor de Voorronde:

Copyright foto: Marc Nolte

Expo
Kid Feng (Rotterdam)
Renée de Venster (Leiden)
Izzy Vogel (Dordrecht)

Copyright foto: Marc Nolte

Fashion
Evelien Verf (Rijswijk)
Anna van der Werf (Voorhout)
Izzy Vogel (Dordrecht)

Copyright foto: Marc Nolte

Film
Lina (Nieuwe-Tonge)
Joost Koppenaal (Alphen a/d Rijn)
Floris Pilgram (Moerkapelle)

Copyright foto: Marc Nolte

Taal
Vienne Haagoort (Rotterdam)
Naomi Landman (Rotterdam)
Amara (Den Haag)

Eerdere Selectierondes
In het Haagse Paard hebben op 10 maart de volgende acts zich tijdens hun Selectierondes weten te plaatsen voor de Voorronde:
Categorie DJ: Thijs Buizert (Hellevoetsluis), Creeps aka Stefan Speelmeijer (Barendrecht) en Lars Uri (Leidschendam)
Categorie Muziek: Doublle aka Lindi Konings & Lieke de Bondt  (Spijkenisse), Babette Zwinkels (‘s-Gravenzande) en IDA, oftewel Myra-Ida van der Veen (Leiden).

In het Rotterdamse Maaspodium gingen 17 maart de volgende acts door naar de Voorronde: Categorie Dans: Amara (Den Haag), Afro Fabulouz (Wateringen), Exploding DFL (Rijswijk) en Categorie Theater: F!ES (Utrecht), Theater Tortilla (Dordrecht) en Nina Ruder (Schiedam).

Provinciale Voorronde en Finale
Op zondag 14 april strijden de winnaars van de Selectierondes nogmaals tegen elkaar in Korzo in Den Haag in de provinciale Voorronde. De 1e prijswinnaars van deze Voorronde mogen deelnemen aan de landelijke finale op 29 juni in De Westergasfabriek in Amsterdam en strijden tegen de winnaars uit de andere provincies.

Win je de landelijke finale?
Dan win je sowieso een optreden op Lowlands 2019, maar ook op een mainstage in je categorie, oftewel Expo in het Stedelijk Museum Amsterdam, Fashion gaat naar FashionClash 2020, Film wordt vertoond op IFFR 2020 en Taal gaat performen op het Wintertuinfestival 2019.

Copyright omslagfoto: Bordoo

Voor meer informatie over het traject, de finale en de mainstages kijk je op: www.kunstbende.nl.  Volg Kunstbende Zuid-Holland op Facebook en Instagram!

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Janivo Stichting, Stichting Boschuysen, Van Ommeren de Voogt Stichting, Erasmusstichting Rotterdam, Provincie Zuid-Holland, Paard, Korzo, WORM, Maaspodium, CKC&Partners en Keymusic.

Popunie Live presenteert Djocy Santos in BIRD

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen. Vanuit Popunie Live hebben we elke maand de eer een nieuw talent voor het voetlicht te brengen. Deze maand is het aan Djocy Santos om BIRD op z’n kop te zetten.

Djocy Santos
In 2015 vormden Jocilene dos Santos en Nuny Matias hun huidige band, Djocy Santos. De twee hebben gemeen dat hun liefde voor de Kaapverdische muziek diep geworteld is. Ze schreven en produceerden een solide repertoire dat ze nu klaar hebben om aan de wereld te introduceren. Deze liefde voor de Afrikaanse klanken wordt aangevuld door meer moderne invloeden, die, zoals de bandleden uitleggen, bijna moeiteloos deel van de muziek werden.

Allemaal groeiden ze op in Nederland, waar ze werden blootgesteld aan veel andere verschillende muziekstijlen: wat heeft geleid tot deze mix van geluiden. Een van de belangrijkste doelstellingen was om de traditionele, kenmerkende Kaapverdiaanse muziekstijl levend te houden, ook voor de jongere generaties. Hun eerste single Bem Ma Nos is een ode aan het eiland São Vicente en werd uitgebracht in juni 2017. Ze brachten hun debuut-ep Mulher uit in november 2017.

In 2018 schopte de band het al tot de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam én gaven ze acte de présence op het Sodade Festival in de Doelen.

Laat je regenjas lekker thuis en kom alvast in de zomervibe met Bem Ma Nos… até então!