Kunstbende Zuid-Holland maakt winnaars selectieronde Dans & Theater bekend

Op zondag 17 maart heeft de tweede Selectieronde van Kunstbende, de jaarlijkse wedstrijd voor jonge kunstenaars, plaatsgevonden in het Maaspodium in Rotterdam.

Tijdens de Selectieronde Dans & Theater hebben ruim 80 jongeren in de leeftijd 13 t/m 18 jaar het beste van zichzelf laten zien. De volgende acts in de categorieën Dans & Theater zijn (in willekeurige volgorde) geselecteerd voor de Voorronde:

Dans
Amara (Den Haag)
Afro Fabulouz (Wateringen)
Exploding DFL (Rijswijk)

Copyright foto: Yasmila van Vliet

Theater
F!ES (Utrecht)
Theater Tortilla (Dordrecht)
Nina Ruder (Schiedam)

De laatste vier categorieën komen in een volgende Selectieronde aan bod:

Selectieronde Expo, Fashion, Film & Taal | Zondag 24 maart @ WORM, Rotterdam

Selectieronde DJ & Muziek
Op zondag 10 maart vond de Selectieronde DJ & Muziek plaats in het Haagse Paard van Troje. Daar wonnen de volgende dj’s: Thijs Buizert (Hellevoetsluis), Creeps aka Stefan Speelmeijer (Barendrecht) en Lars Uri (Leidschendam) en de volgende muziek acts: Doublle aka Lindi Konings & Lieke de Bondt (Spijkenisse), Babette Zwinkels (‘s-Gravenzande) en IDA, oftewel Myra-Ida van der Veen (Leiden).

Provinciale Voorronde en Finale
Op zondag 14 april strijden de winnaars van de Selectierondes nogmaals tegen elkaar in Korzo in Den Haag in de provinciale Voorronde. De 1e prijswinnaars van deze Voorronde mogen deelnemen aan de landelijke finale op 29 juni in De Westergasfabriek in Amsterdam en strijden tegen de winnaars uit de andere provincies.

Win je de landelijke finale?
Dan win je sowieso een optreden op Lowlands 2019, maar ook op een mainstage in je categorie, oftewel Dans op Holland Dance Festival 2020 en als Theater winnaar op Oerol 2020.

Voor meer informatie over het traject, de finale en de mainstages kijk je op: www.kunstbende.nl.  Volg Kunstbende Zuid-Holland op Facebook en Instagram!

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Janivo Stichting, Stichting Boschuysen, Van Ommeren de Voogt Stichting, Erasmusstichting Rotterdam, Provincie Zuid-Holland, Paard, Korzo, WORM, Maaspodium, CKC&Partners en Keymusic.

Toffe Haan – Tof Nog

  • Tof Nog

  • Toffe Haan
    • Genre: Nederlandstalige rock
    • Release-type: album, cd, digitaal
    • Label: TH Records

Laatst kreeg ik een mail van de Popunie. Er is nog een recensie te maken van een band die zijn wortels heeft in Naaldwijk en Rotterdam. De band heet Toffe Haan en dat is het ook; ‘Tof’. En zo is ook de titel van het album: Tof Nog.

Wat ik voorgeschoteld krijg, is een muur van geluid. De stijlen lopen sterk uiteen. Van bluesrock, rock, tot een heel subtiele samenzang in de traditie van Crosby, Stills and Nash, maar dan wel in een stevig jasje. Ze kunnen het en dat laten ze ook weten, zoals een haan dat ook kan laten zien. Stoer, trots en robuust. De muziek van Toffe Haan is goed genoeg om een zaal in beweging te krijgen en tegelijkertijd tot nadenken te stemmen.

Zelf omschrijven ze het als cabaret rock, wat ook goed is te horen in het openingsnummer En Daarom Koop Ik Nog Steeds Geen Auto van het album, maar je kunt ook luidkeels meezingen op Ik Kan Er Echt Niks Mee. Slepend is het daarop volgende nummer Ode. Persoonlijke favorieten heb ik ook. Geen Donder en Please Doe zijn voor mij de hoogtepunten op het album.

Wie het budget niet heeft om al het afzonderlijke materiaal van De Dijk en Bløf aan te schaffen, is met Tof Nog in één keer klaar. Deze jongens hebben onder meer de stijlen van beide Nederlandstalige bands weten samen te smelten tot één geluid. Je hoort ook nog de illustere Amazing Stroopwafels er in terug. Toffe Haan verdient meer dan alleen Rotterdam.