Music Support: Golden Caves releaseparty

De Rotterdamse progressieve rockers van Golden Caves zullen op zaterdag 14 maart in Bibelot, Dordrecht, hun nieuwe album Dysergy presenteren. Als eerste single verscheen de track Black Hound.

 

Golden Caves maakt een dynamische mix van progrock met alternatieve invloeden en gooien daarover heen nog een catchy poprandje. Denk hierbij aan invloeden van bands zoals A Perfect Circle, Porcupine Tree, Steven Wilson, Radiohead en London Grammar. Een aanrader voor progrock liefhebbers.

Het tweede album Dysergy is de opvolger van het in 2017 uitgebrachte debuutalbum Collision. Een debuutalbum dat de band in 2018 een nominatie opleverde in de categorie ‘Limelight’ (grootste talent) van de Progressive Music Awards in het Verenigd Koninkrijk en waarna optredens volgden op grote festivals zoals Progdreams, ProgPower Europe en Prognosis Festival.

 

Crowdfunding
Dysergy
is tot stand gekomen na een succesvolle crowdfunding via VoorDeKunst. Voor het album heeft de band inspiratie gehaald uit de fundamentele clash tussen verstand en emoties. Muzikaal resulteerde dit in een unieke alternatieve progsound met popachtige, aanstekelijke melodieën.

Hoe dit uiteindelijk klinkt kun je horen tijdens de releaseparty van Golden Caves in Bibelot.

Benieuwd naar de recensie over het vorige album Collision? Die lees je hier.

Extra Informatie
Datum: zaterdag 14 maart

Locatie: Bibelot Energiehuis, Noordendijk 148, Dordrecht
Aanvang: 21:00
Entree: €13 
Facebook-event

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Facebook of website van Golden Caves.

Releases Februari 2020