Investeer in Talent: Wayland Sailor

Straatmuzikant en vrijheidstroubadour Wijnand Schippers, oftewel Wayland Sailor, is klaar om zijn nummers uit te brengen. De nummers die hij schrijft gaan vooral over de connectie met onszelf, de natuur en met elkaar. Over hoe alles één is en hoe alles vanuit een plek van liefde komt, want liefde is de kracht die ons verbindt. Inmiddels zit hij al in de studio om de nummers op te nemen, maar om ze uit te kunnen brengen kan hij nog wat hulp gebruiken. Daarom is er een GoFundMe campagne gestart. Steun jij Wayland Sailor?

Om het uitbrengen van het album te vieren zal er in de lente, waarschijnlijk in mei, een releaseparty gehouden worden. In ruil voor jouw steun, krijgt iedereen die iets doneert sowieso een ticket voor de release-show. Donaties vanaf €15,- krijgen een gesigneerde cd en vanaf €150,- krijg je een woonkamer solo-performance. Bij een donatie van €300,- of meer krijg je in Nederland een unieke concert van Wayland Sailor en Denise Jonker als duo.

De crowdfundingcampagne steunen en op de hoogte blijven van de updates? Check dan de GoFundMe-pagina van Wayland Sailor!

Voor meer over Wijnand of Wayland Sailor check je zijn Facebook, YouTube of Instagram.

De Nieuwe Lichting, On Track Agency en Popunie Live presenteren 3 toffe Rotterdamse acts op Grasnapolsky 2024!

Upcoming Rotterdamse acts reizen met De Nieuwe Lichting en On Track Agency ook dit jaar af naar Groningen

De Nieuwe Lichting en Popunie Live presenteren ook dit jaar weer 3 toffe, upcoming Rotterdamse acts op Festival Grasnapolsky. Na succesvolle team ups in 2019, 2020, 2022 en 2023 gaan we ook dit jaar door met de samenwerking! Op zaterdag 9 maart hosten De Nieuwe Lichting en On Track Agency als vanouds 3 acts op Grasnapolsky, Powered by Popunie Live; IKNOWNOA, SUBFICTION en Imaginarium!

SUBFICTION
Hoogst anoniem en onvoorspelbaar lijkt dj en filmmaker SUBFICTION de afgelopen jaar overal en (n)ergens op te duiken. Gepaard met een korte film op een filmfestival, in de onzindelijke slipstream van een De Likt-show, op de Popronde, Noorderslag en vorig jaar ook al eens op Grasnapolsky. De sets van de gesluierde Rotterdammer zijn desoriënterend, angstaanjagend en op z’n hardst, uh, verdomd hard. Met breakbeat als houvast grijpt SUBFICTION – in het verlengde van zijn vorig jaar verschenen EP’s SOLO en weird glitches ‘n’ different shakes eveneens naar hiphop, trap, jungle, ambient en wat hen al dan niet te binnen schiet.

Klinkt als: Aphex Twin, Squarepusher, Autechre

IKNOWNOA
Een satelliet tegelijk, hoopt IKNOWNOA een betere toekomst in te luiden & een verdeelde aardkloot te verbinden – en dat IKNOWNOA met een supersonisch, high-tech R&B-geluid à la Steve Lacy en The Weeknd. U weet wel, van het soort dat telefoons opblaast en stadions vult. Nu is de 23-jarige IKNOWNOA pas net onderweg, maar eerdere shows op de Popronde en Melkweg RADAR barstten al van zelfvertrouwen en potentie.

Klinkt als: N*E*R*D, Steve Lacy, The Weeknd 

Imaginarium
Het fantasieland van Imaginarium krijgt stukje-bij-beetje vorm – er is pas één single, ‘Airloop’, een album volgt naar verwachting later dit jaar – maar het vroege postuur van de jazzformatie rondom Anton de Bruin (Dragonfruit) doet alvast denken aan de meer bovenzintuiglijke en genre-ontstijgende muziek die die voorbije jaren uit de Londense scene voortgekomen is, e.g. Sault en Ezra Collective. De groep zelf vergelijkt zich met een castle in the sky, zwevend boven de fysieke wereld, afgesteld op een hogere frequentie en gehuld in dichte mist.

Klinkt als: Sault, Ezra Collective, Nubya Garcia

De elfde editie van het festival vindt plaats van 8 t/m 10 maart 2024 in en rondom de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda (Noord-Groningen). De fabriek zelf speelt niet alleen tijdens de opening, maar gedurende het gehele festival een bijzondere rol.
Het is meer dan een decor, De Toekomst vertelt een verhaal over Oost-Groningen, de plek waar we zijn en de grond waarop we als festival willen blijven en bouwen aan mooie projecten samen met artiesten, kunstenaars, makers en publiek. Dit alles gebeurt onder het thema ‘Grond Om Te Blijven’.

Grond Om Te Blijven hebben ook de Rotterdamse upcoming acts die dankzij Popunie met De Nieuwe Lichting en On Track Agency naar Scheemda reizen om fabriek De Toekomst flink op z’n kop te zetten.

De afgelopen jaren kon je op Grasnapolsky flink losgaan op de stage van De Nieuwe Lichting en On Track Agency. Zo kon je er vorig jaar genieten van Brintex Collective, Beau Zwart & The Fam, Ruwhel & De Bigi Blues Band, Ranie Ribeiro, SUBFICTION en Diggy Rast. In 2022 genieten van KUZKO, Het Gezelschap, Le Motat, Socks;SportsSocks, Beau Zwart en Smudged en zag je daar in 2020 Froukje, David Vunk, Het Gezelschap, Jo Goes Hunting, Alberta Balsam en Kay Slice. De mensen achter dit On Track Agency runnen ook een organisatie waarin ze in Rotterdam allerlei projecten en festivals, zoals Eendracht Festival en Festival Downtown organiseren: De Nieuwe Lichting.

Kaartverkoop en overnachting
De dagkaartverkoop van Festival Grasnapolsky, dat op 8, 9 en 10 maart plaatsvindt in Fabriek de Toekomst te Scheemda, is gestart. De dagindeling van het voltooide muziekprogramma voor 2024, is daarmee ook bekend. Een weekendticket kost €137,50 exclusief servicekosten. Dagtickets kosten voor vrijdag 7 maart €42,50, zaterdag 9 maart €57,50 en zondag 10 maart €47,50. Jongeren t/m 25 jaar kunnen zowel dagtickets als een passe-partout met korting kopen.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als The Life I Live, Metropolis, Baroeg Open Air en Oerol, maar dus ook op Grasnapolsky!

Met festival Grasnapolsky zien we de uitgelezen kans om Rotterdamse artiesten op een nationaal niveau aan een early adopter publiek te presenteren.

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.